Hétfői szín

Volt már ilyen hétfő, hogy domináltak a színek, azon belül is a színházak. Most megint. Bár a szám nem eget verő, mégis veri a többi programot, igaz, a zenei választékot ezúttal sem múlja felül semmi. Dehát zene nélkül mit ér bármi is bármit, nem igaz? Szóval, uccu a hétfő!

TÁNC XXIV. Nemzetközi Kortárs Fesztivál

Veszprém, május 23-29.

Veszprém 1998 óta ad helyszínt a TÁNC Fesztiválja Kortárs Összművészeti Találkozónak. A fesztivált Krámer György és Vándorfi László hozta létre, melyet először a Petőfi Színház, majd 2001-től a Pannon Várszínház vezetőiként rendeztek meg a városban.

BPBW 2022 - Budapest Beer Week

Dürer Kert, május 23., 14:00

A BPBW Budapest Beer Week-et 2022. május 23 és 29. között rendezik meg, vagyis a főeseménynek számító kóstolónapok maradnak pénteken és szombaton (május 27 és 28.) a budapesti (az új) Dürer Kertben. Minden 2020-ra megváltott jegy automatikusan érvényessé válik 2022-re.

Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Kolibri Fészek, május 23., 15:00

Császármorzsa király lányát, a finom Csokis Minyont elrabolja a gonosz Vérpuding. A kiszabadítására jelentkező nyalánk vitézek mind megfutamodnak a feladat nehézségei elől. Ekkor jelentkezik a királynál Csücsök, a kis kiflivég. Kalandos útja során találkozik a Rémsütikkel, a Bundáskenyérrel, a Vattacukorral, a Diós kalácsokkal és a bátor Marcipánegérrel. 

Pettson és Findusz

Budapest Bábszínház, május 23., 15:00

Sven Nordquist Pettson és Findusz-történetei világszerte népszerűek mind az óvodás-kisiskolás gyerekek, mind szüleik körében. A címszereplők egy egyedül élő falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz. Findusz - mint minden gyerek - ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy. 

Fonó Session: ír session

„Fogd a hangszered, és csatlakozz!” A Fonó Session sorozat kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy anélkül.   

„Fogd a hangszered, és csatlakozz!” A Fonó Session sorozat kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy a nélkül. Padkaporos alkalmak hétfő esténként a Magyar Tekerőzenekar tagjaival. Kötetlen zenélés, ahol a bourdon hangszereké a főszerep.   

A szívszorító történet kis hőse a kilencéves Benni. Szeretetéhes, nehezen kezelhető kislány, aki nem találja a helyét a szülő nélkül felnőni kénytelen gyerekek között. Az állami szervezetek és szakemberek tanácstalanul egymás között adogatják őt, agresszív természetével ugyanis folyamatosan veszélyezteti környezetét és saját magát. Pedig a kislány csak egyetlen dolgot szeretne: visszakapni az édesanyját – aki azonban lemondott róla.  

JAManyi

MANYI - Kulturális Műhely, május 23., 19:00

Hét után felgyúlnak a színpad fényei és indulhat az improvizáció. Hozzatok hangszereket, a hangotokat vagy csak magatokat. Minél hamarabb érkeztek, annál hamarabb lesz zene..  

A gyertyák csonkig égnek

József Attila Színház, május 23., 19:30

Az 1942-ben megjelent, nagy indulatoktól feszülő, szuggesztív erejű regény vakító élességgel világít a barátság, a hűség és az árulás ösvényeibe. Két régi barát évtizedek után újra találkozik, s végig beszélgetik az éjszakát. A múltra visszatekintve egyikükből vádlott, másikukból vádló lesz. Ám a tragédiát valójában nem alkalmi gyengeség okozta: egy világrend széthullása a hagyományos erkölcsi értékek megrendülését is jelenti.  

Alerant Jazz Est: Szakcsi Lakatos Béla Trio

Budapest Jazz Club, május 23., 20:00

Egy dologban biztos: hétfőn táncolni és nevetni fogtok, mégpedig sokat. A Betá Betá tagjai egyenként is megérnének egy misét, de most koncentráljunk közös projektjükre: ez pedig nem más, mint egy főleg kongói (soukus) és ghánai (highlife) zenét játszó zenekar létrehozása, melynek nemtitkolt céllal, hogy mindenkit kiszakítson kicsit a mókuskerékből, és táncra perdítsen.  

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen  szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!