Hétfőline

Szegény RajzPéternek nagyon sok dolga lenne, fényképes párnát kellen készítenie a felesége tanácsára, de ő inkább autót szerelne, közben elpusztítva a mackósajt készlet felét, ám egyikre sincs ideje, mert a képernyő elé szögezi őt a hétfői online kavalkád. Táskavarrás, zenetáncosság, színpadi varázs és rendhagyóság. Homályosan látja ő mindet, de ez sem zavarja, mert annyira jó!

Táska Fesztivál 2021

Online, január 18.,  8:00

Varrjatok együtt táskát! Jelöld be, hogy "ott leszek", vagy "érdekel", és látni fogod a fotókat, extra tartalmakat, amit az Esemény beszélgetés menüjébe feltöltöttek. Minden infó a Táska Fesztiválról, és jelentkezés

Kopogtatás nélkül

Online, január 18.,  9:00

Neves művészek versválogatása a magyar kultúra napjához kapcsolódóan. 

1. József Attila: Kopogtatás nélkül /előadja: Perjési Hilda
2. Petri György: Töprengéseimből /előadja: Szalay Bence

Délelőtti Online Bábos mesekuckó Krisztával

Online, január 18.,  10:00

Bábos mesék, mondókák, dalok és kézműveskedés mindenkinek, akinek fontos, hogy együtt legyünk és tudjunk kapcsolódni egymáshoz a meséken keresztül, miközben észrevétlenül fejlődünk.  Csatlakozni regisztrációt követően tudtok az e-mailben kapott linken.

Élő online tárlatvezetés - Vasarely és az illúziók

Online, január 18.,  11:00

A múzeum házhoz megy! Az egyórás online vezetés során az érdeklődők megismerik Victor Vasarely főbb korszakait és az általa használt optikai illúziókat. A vezetés során egy kicsit megdolgoztatjuk a szemüket és az agyukat, az is kiderül, hogy mindenki ugyanazt látja-e, amikor egy képet néz.

Kaposvári Roxínház: Holle anyó

Online, január 18.,  16:00

2019. november 24-én mutatta be a Kaposvári Roxínház Belenszki Zoltán – Gulyás Levente – Varga Viktor: Holle anyó című családi musicalt, amelyet a kaposvári és környékbeli nézők közel harminc alkalommal néztek élőben. Terveik szerint 2020. adventi időszakában négy előadást játszottak volna. Jelen helyzetben az előadás archiválás céljából HD minőségben rögzített felvételét ajánlják az ünnepre hangolódásra.

Táncműhely #06 - Bakó Gábor: Színpadi jazztánc - táncóra

Online, január 18.,  17:00

A Trafó az előadások mellett a megnyitása óta heti rendszerességgel ad helyet különféle mozgás- és táncóráknak a Műhely Alapítvány szervezésében. Így van ez a korlátozások ideje alatt is. Meghívták a Trafóban oktató, egyedi szemléletet és gondosan kidolgozott technikát átadó tanárokat, hogy többéves szakmai tapasztalatukat most az online térben osszák meg. Így 7 héten keresztül minden hétfőn este 7 órától táncolhatsz Bakó Gáborral, Békési-Szombati Anettal, Grecsó Zoltánnal és Keresztes Patrikkal.

Kolibri MobilMesék

Online, január 18.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Jazz elvitelre - Side by Side

Online, január 18.,  18:00 

Az IF Café házhoz viszi a zenét! km.: Szalóky Balázs (trombita), Hebenstreit Máté (zongora)

ONLINE! Canarro együttes koncertje

Online, január 18.,  19:00 

2021. január 18-án, hétfőn, 19 órától a KMO szervezésében a Canarro együttes koncertjét láthatják felvételről ezen az oldalon. A virtuóz manouche swing, Budapest múltszázadi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, a jazz zenei szabadságával, Django Reinhardt zenéjét idézve.

A Magyar Kultúra Online Hete a KMO-val

Online, január 18.,  19:00 

A KMO Művelődési Központ és Könyvtár az idén rendhagyó módon készül megünnepelni a Magyar Kultúra Napját az ismert okok miatt. Január 22.-ét egyébként 1989 óta ünneplik annak emlékére, hogy - a kézirat tanúsága szerint - Kölcsey Ferenc 1823-ban, ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Tegnap is ma mentem haza - Berecz András és barátai műsora

Online, január 18.,  19:00 

Énekek, megindító mendemondák nagy kezű, tág torkú, deli ifjakról és mozgalmas fehérnépekről. A műsor egyben ünnepi megemlékezés híres mulatók, és mulatások igaz szereplőiről, régvolt csárdaküszöbök, kocsmalépcsők híres koptatóiról, bogáncs sorsú határbeliekről, kiknek apját-anyját senki nem tudta.

Homo Ludens Project: Szövegdiszkó

Online, január 18.,  19:00 

Az est folyamán Bartis Attila, Darvasi László, Gál Hunor, Garaczi László, Nótáros Lajos, Orcsik Roland, Szénási Miklós és Szilasi László szövegeit dolgozzák fel. Az előadás a Vigyorgós pofád II. című produkció programja.

Mesélő Online - rendhagyó storytelling foglalkozás

Online, január 18.,  19:00 

A MESÉLŐ egy storytelling foglalkozás. Egy olyan közösségi esemény, ahol a résztvevők egy adott témából inspirálódva oszthatnak meg egymással történeteket színházi játékok segítségével.

PannON OtthON I Frenák Pál Társulat - BIRDIE

Online, január 18.,  19:00

Bezártság és izoláció. Szabadság és végtelenség. Frenák Pál koreográfus új előadása a bennünk és körülöttünk emelt falakról és határokról és azok túllépéséről szól – legyenek ezek pszichológiai, történelmi, szociális vagy fizikai határok. Mi az, ami bezár és elválaszt minket? Mi az, ami megnyit és felszabadítja a korlátokat? 

Mester Dóra Djamila és Feldmár András beszélgetése

Online, január 18.,  19:00

A Most vagy soha beszélgetéssorozat 2020-as évadjában Feldmár András ONLINE beszélget aktuális vendégével Zoomon. Te követheted élőben, a világon bárhonnan bekapcsolódhatsz és kérdezhetsz is tőlük. 

Tercett-Trió

Online, január 18.,  20:00

Minden hétfőn 20:00 órától – színpadi elfoglaltságuktól függően – az Opera nagy művészeti tárai kapják a főszerepet. A műsorban az énekkari művészek zongorával kísért előadásai, zenekari művészek kamarakoncertjei hangzanak el. Az estek nemcsak lehetőséget adnak az Opera művészeinek, de bizonyítékul is szolgálnak, hogy az intézmény soktagú együtteseiben kiváló szólisták foglalnak helyet.

Online Sport13 Kvíz

Online, január 18.,  20:00

Január 18-án 20:00-kor minden sportrajongót szeretettl várnak a facebookon, ahol egy szuper izgalmas QUIZ játékon vehetnek részt a Quiznight.hu - Álmos vezetésével! Amig a meglepetés vendég kiléte kiderül, kövessétek az oldalt, hogy többet még többet megtudjatok a sport világáról! A kérdések természetesen sport témakörben lesznek.

ZENESZÍN -Varga Livius vendége Frenk

Online, január 18.,  20:00

Ismét ZENESZÍN! Varga Livius (A kutya vacsorája, Varga Livius és a NeVa, Quimby) ezúttal Frenkkel beszélget, zenél, sztorizik! Frenk a Budapest Bár, a Hiperkarma és még több másik együttes tagja, de szólólemezei is óriási élményt jelentenek.