Hétfőre fel!

A mai ajánlót a nyugdíjas James Bond írta nektek, ezért sajnos nem mutathatom meg teljesen a fizimiskáját. Kicsit fél a hétfőtől. Nem tudom miért, mert hétkezdéshez képest igen termékeny otthoni programokkal rendelkezünk. Főleg a Budapest Ritmo online fesztiválja kínálja a csemegéket, de melletük is akad miből válogatni, szobára és hétfőre fel!

Online, május 10.,  10:00

A szakma átalakul. Elmondják, hogyan. De a jogászi munka nem áll meg. Mutatják, miért.
Ismét Legal Fest! Mire számíthatsz?

Egy lapon - Nyitott szerkesztőség

Online, május 10.,  12:00

Nyilvános szerkesztőségi találkozó #2. Élelmiszer-rendszerek, mezőgazdasági és biológiai formák és eljárások újraértelmezése. Az esemény házigazdái: Katarina Šević, Kálmán Rita, Lázár Eszter (az Egy lapon - Nyitott szerkesztőségi csapat állandó tagjai)

Online, május 10., 18:00

Deák Gábor fotelsétájának 7. részében a Klauzál térre látogatnak. Belső Erzsébetváros legnagyobb, egyben a zsidó negyed központi tere, számos - mára már eltűnt - helyi érdekességel, mint például a kóser étterem és a kóser borkimérés. 

Az ind nyelvek esztétikája - online kerekasztal-beszélgetés

Online, május 10., 18:00

Mitől szakrális egy nyelv? Van-e a nyelveknek esztétikája? „Szép-e” a szanszkrit és a páli nyelv? Mi a különbség, ha eredeti nyelveken olvasunk szövegeket? A beszélgetés résztvevői: Körtvélyesi Tibor, Hidas Gergely, Takács László.

Down to Earth #4 / A metabolikus múzeum

Online, május 10., 19:00

A Francia Intézet Down to Earth előadássorozatának negyedik alkalmát ezúttal az OFF-Biennále Budapest 2021 alatt rendezik meg. Clementine Déliss és Wilhelm Gábor előadásai egyebek mellett az etnográfiai múzeumok, a kortárs művészeti intézmények, valamint a kurátori tevékenységek dekolonializálására irányuló kritikai gyakrolatokra, illetve azok elméleti összefüggéseire fókuszálnak.

Beszélgetés Tóth Eszterrel zenéről, alkotásról és önismeretről

Online, május 10., 19:00

Tóth Eszter énekes, dalszerző, barát. Arról beszélgethettek vele, hogy az önismeret és az alkotói folyamat hogyan függ össze. Miért érdekes lemenni a mélybe, s onnan hogyan legyen kincseket felhozni, ahogy Eszter is teszi hangjával és dalszövegeivel.

Müpa Home LIVE – Várdai István és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Online, május 10., 19:30

A harmincöt esztendős Várdai István a világ egyik legjelentősebb csellóművésze, a bécsi zeneakadémia tanára. A koncert első részében - Schumann drámai Manfréd-nyitánya után - Várdai Dvořák két rövidebb, a szerző Csellóversenyéhez képest mindenképp ritkábban hallható zenekarkíséretes csellóművét szólaltatja meg.

Budapest Ritmo

Online, május 10.,  20:00

Zenével kelnek életre a város különleges atmoszférájú helyszínei – május 10–12-én jön a Budapest Ritmo! Az Akváriumból élőben közvetített koncertek és a különleges, budapesti helyszíneken, hazai rendezők által forgatott koncertfilmek a nappalidba hozzák a világzenét, az Akvárium bulijait, vagy az Epreskert hangulatát – a valódi találkozások élményét.

Tárkány Művek

Online, május 10.,  20:00

Tárkány Művek zenéje a táncházmozgalom körüli zenei közegből nőtt ki, magába olvasztva a magyar jazz, beat és pop azon áramlatait, amelyek már korábban is összefonódva fejlődtek együtt. 

Cserepes Károly x Karcis Gábor

Online, május 10.,  21:00

Cserepes Károly zenéje pont olyan izgalmas és sokoldalú, mint ő maga és az életútja. A ‘70-es évek népzenei hullámában, a Vízöntő zenekar tagjaként kezdte pályafutását, később az Ipomea formációban játszott, majd saját lemezeket, alkalmazott zenét írt.

FILM // João Gilberto – Live in Tokyo

Online, május 10.,  21:30

Látogass el egy legendás koncetre, Tokióba – ez a Budapest Ritmo Online! João Gilberto a brazil zene talán legfontosabb, szinte mágikus alakja, akit a bossa nova stílus atyjaként szokás emlegetni.