Hétfőre készülj!

Megtaláltam a legkacifántosabb képet az internetről, ami megmutatja, hogy hogyan kapcsolódnak a dolgok egymással össze a világháló berkeiben, szédítő, én mondom! Ebből ugyan nem látszik, de következtetni lehet rá, hogy ezen a hétfőn is oda lesz téve a programok sokasága, némelyek ismerősek lesznek, mások meg vadonatújak. Én kiváncsi vagyok, mit mond a Pista, meg az a szexis dolog is izgi.

Hangszerbemutató Kárász Eszterrel

Online, április 19.,  8:00

Kárász Eszter zenészbarátaival mutat be ismert és kevésbé ismert hangszereket! Tartsatok velük a  hangszerek világába! A négy részt magában foglaló videóban a fafúvósokkal, a rézfúvósokkal, a harmonikával és a karmesterséggel ismerkedhetnek meg a gyerekek és kíváncsi felnőttek.

Infosztrájk - ELTE

Online, április 19.,  8:00

Az esemény célja, hogy párbeszédet indítson az egyetemi autonómia fontosságáról a hallgatók és oktatók között. A megmozdulásban résztvevő oktatók a tanóráikon lehetőséget biztosítanak a témáról való diskurzusnak. 

Legendás dalszerzők: Cole Porter - szórakoztató zenetörténet

Online, április 19.,  8:00

Szórakoztató zenetörténet Hegyi Györggyel. Vendég: Fekete-Kovács Kornél zeneszerző, trombitaművész. Bulvár és történelem, örök és felejthető sztárok, rengeteg archív anyag – és persze sok-sok zene a K11 sorozatában.

Mozgató online duplaóra: Az ember tragédiája

Online, április 19.,  9:00

Az ember tragédiája - interaktív foglalkozás középiskolás osztályoknak. Teremtő és teremtett lény viszonya, a szabad akarat és az eleve elrendelés témája nem csupán Az ember tragédiájának egyik alapkérdése, de a bábművészet legfőbb gondolati alapvetése is.

A felbontatlan levél - Feldmár András, Huszár Annamária és Novák Alexa az álmokról

Online, április 19.,  11:00

Az igazi beszélgetés az, amiben az igazság megmutatja magát. Egy jó dialógus szeretettel teli, amiben sem a másik nem tudja, mi a tuti, sem én, de ha jóindulatúak és őszinték vagyunk, megjelenik közöttünk az igazság. Nagy élmény.

A szenvedéstől a megszabadulásig - Mireisz László online előadás-sorozata

Online, április 19., 14:30

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, az egyház elnöke, Mireisz László által vezetett A szenvedéstől a megszabadulásig című kurzust online formában tartják meg, melyre így nem csak a főiskola hallgatói, de bármely "külsős" érdeklődő is csatlakozhat a virtuális térben.

Délutáni Online Bábos mesekuckó Krisztával

Online, április 19.,  17:00 

Bábos mesék, mondókák, dalok és kézműveskedés mindenkinek, akinek fontos, hogy együtt legyünk és tudjunk kapcsolódni egymáshoz a meséken keresztül, miközben észrevétlenül fejlődünk.  Csatlakozni regisztrációt követően tudtok az e-mailben kapott linken.

Kolibri MobilMesék

Online, április 19.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Kutyával az élet – sportolj kedvenceddel!

Online, április 19.,  18:00 

A városi kutyatartás ma már teljesen természetes dolog. De vajon miként hatott a kutya-gazdi kapcsolatra a vírushelyzet? Beszélgetés kutyatartásról, szokásokról, tanításról, közös programokról, sportolási lehetőségekről. 

A tükör. Pszichológia, analízis és fotográfia

Online, április 19.,  18:00 

A Capa Központ újra nyitását követően látható Gyógyír című csoportos fotográfiai kiállítás nyolc alkotója 2019 decemberében arra kapott felkérést, hogy a fotográfia médiumán keresztül keressen választ a következő kérdésekre: Milyen apró lépések segíthetnek az egyéneknek a mentális egészség megőrzésében és melyek az elképzelhető megoldások a kisebb-nagyobb közösségek, illetve a társadalom számára a krízis, a szorongás, a kiégés problémáiból való gyógyuláshoz? 

Test, mozgás, művészet buddhista szemmel - online kerekasztal-beszélgetés

Online, április 19.,  18:00 

Miért és hogyan foglalkozzunk a testünkkel? Hogyan viszonyul a tudat és a test művelése egymáshoz? Milyen szerepet játszanak mindebben az egyes művészetek?A beszélgetés résztvevői: Cser Zoltán, Földiné Irtl Melinda, Győri Péter, Juhász Imre, Kenéz László

Szexpedíció

Online, április 19.,  19:00 

A "Sexy Laundry egy tabutémát feszeget vígjátéki keretek között: Mi történik, ha egy amúgy jól működő kapcsolatból eltűnik a szex? Vége lesz vagy még megmenthető??? A női lapok tanúsága szerint rengeteg hosszabb ideje együtt élő pár/házaspár küzd ezzel a problémával, de ezek a párok annyira kínosnak érzik a dolgot, hogy még egymással se beszélnek róla, nemhogy tegyenek is vmit a helyzet megváltoztatásáért.

A kis herceg

Online, április 19.,  19:00 

Bár a történet az ajánlás szerint gyermekeknek íródott, a felnőttek számára is jelentős üzenetet hordoz. A könyv írója repülőgép-balesetet szenved, és lázálmot lát. Vagy mégsem? Találkozik a kis herceggel a sivatagban, egy apró, szőke hajú kisfiúval, aki rendkívül érdeklődő, kíváncsi természet: addig kérdez, amíg nem kap rá választ.

Táncműhely #18 - Kiss Rebeka Petra: Jógatánc

Online, április 19.,  19:00 

A Trafó az előadások mellett a megnyitása óta heti rendszerességgel ad helyet különféle mozgás- és táncóráknak a Műhely Alapítvány szervezésében. Így van ez a korlátozások ideje alatt is. Meghívták a Trafóban oktató, egyedi szemléletet és gondosan kidolgozott technikát átadó tanárokat, hogy többéves szakmai tapasztalatukat most az online térben osszák meg.

Lemezjátszó Classic EXTRA - Kispál és a Borz - Föld kaland ilyesmi... w. Lovasi András,Kispál András

Online, április 19.,  19:00 

Könnyűzenei örökségünk a 90'-es évekig bezárólag, a legkultikusabb albumokkal, ez a Lemezjátszó Classic. Beszélgetés, és zenehallgatás bakelitről a legnevesebb dalszerző-előadókkal, akik nélkül ma nem lenne az a popkultúra, ami.

Beszélgetés Weiner Sennyey Tiborral kultúráról és kertekről

Online, április 19.,  19:00 

Weiner Sennyey Tibor költő, író, műfordító és méhész. Arról beszélgetnek, hogy miért fontos a kultúra ápolása, miért jó kertészkedni és méhészkedni és mindez hogyan függ össze az ő munkásságával. Nagyon valószínű, hogy Hamvas Béla is szóba kerül majd valahogy.

Azt meséld el, Pista!

Online, április 19.,  20:00 

Az Azt meséld el, Pista az utóbbi évek legsikeresebb egyszemélyes színházi előadása Budapesten. Százkilencvenkilencszer került színre a Komédium Színházban, sokszor vidéken, és határainkon túl láthatták Nagyvárad, Pozsony, Kassa, Bécs, München, Berlin, Stuttgart, Róma, Párizs, London, New York, Washington, Toronto magyarul értő nézői. Az új színházi évadban a kétszázadik előadástól a Madách Kamrában látható.

Nekem a Feldmár... – Útmutató tévelygőknek

Online, április 19.,  22:00 

Nekem a Feldmár... – szubjektív virtuális könyvműhely Feldmár András művei mentén. Nem mindenki könyvkukac. Ezért úgy gondolják, érdemes Feldmár András könyvein átrágni magukat együtt, most egy online sorozatban.