Hétfős elfoglaltság

Na, kérem, ilyen szobanövényt kell beszerezni manapság, az informatív internetfát, mely ágaskodva mutatja meg egyszerre az összes fellelhető napi műsort, de egyelőre még csak a tervrajza létezik, mint látszik. Pedig kornyadozna szegény a hétfői program sokaságtól, úgyis, mint irodalom, zene, színház, még jobb zene, és a társaik. Én várom a fát hűvös halomba, és addig is bámulom a képernyőt.

Pesti Magyar Színház: Rómeó és Júlia (előadás csoportok részére)

Online, január 25.,  08:00

Szerelem, tiszta érzékiség, vad családi viszály, ifjak és szépkorúak ellentéte: örökké aktuális élethelyzetek. Tobzódó életvágy és végzetszerű halál oly költőiséggel és drámaisággal, hogy a világirodalom egyik legnagyszerűbb egyetemes szerelmes művét ünnepelhetjük a darabban. A korhű előadás bevezetés a szerelembe, a létezés fő misztériumába, amelytől megdicsőül a mindenkori ifjúság és elutasítja az értelmetlen halált.

Online Bábos Mesekuckó Brigivel

Online, január 25.,  10:00

Védjegyes baba-mama komplex fejlesztő foglalkozás 1,5 - 4 éveseknek online formában.

Irány a PTE! Kultúrfeszt

Online, január 25.,  15:00

A Pécsi Tudományegyetem elhozza Neked az Irány a PTE! Kultúrfesztet, ahol unalmas bemutatók helyett különleges élményt nyújtanak, öt napon keresztül szórakozhatsz, tájékozódhatsz (nem csak!) a felvételi kapcsán, és igazi egyetemistának érezheted magad, mindezt a virtuális térben! 

Jazz Csillagvizsgáló: Cseke Dániel, Gergely Edvárd, Uher-Győrfi Bálint

Online, január 25.,  17:00

Jazz Csillagvizsgáló ez alkalommal három ragyogó, fiatal szaxofonost fog bemutatni a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai, Borbély Mihály és Elek István ajánlására: Cseke Dániel, Gergely Edvárd és Uher-Győrfi Bálint művészetében gyönyörködhet a nagyérdemű. A kíséretet: zongorán: Szabó Gergő, bőgőn: Sárosi Áron, dobon: Baranyi Bence szolgáltatja.

Kolibri MobilMesék

Online, január 25.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Bereményi 75 / Online beszélgetés Bereményi Géza életművéről és pályájáról

Online, január 25.,  18:00 

A 75 éves Bereményi Géza életművéről, pályájáról, prózáról és líráról, dalokról, regényekről és az Azóta is élek című új kötetről Bárány Tibor és Szegő János beszélget a Líra Könyv facebook oldalán. Az esemény linkjét a Magvető facebook oldalán és itt az eseménynél is megosztjuk. A Magvető Kiadó az összegyűjtött novellákat tartalmazó Azóta is élek című kötettel köszönti a 75 éves Bereményi Gézát.

László Attila és Zenekara - Évindító, vidám koncert

Online, január 25.,  18:45 

Gyorsabb, pörgősebb dalokkal, jó hangulattal tölts el a zenekarral egy estét.

Lemezjátszó Classic - Charlie - Annyi minden történt w. Horváth Attila

Online, január 25.,  19:00 

Könnyűzenei örökségünk a 90'-es évekig bezárólag, a legkultikusabb albumokkal, ez a Lemezjátszó Classic. Beszélgetés, és zenehalgatás bakelitről a legnevesebb dalszerző-előadókkal, akik nélkül ma nem lenne az a popkultúra, ami.

Rangos-esték online: Ungváry Rudolf

Online, január 25.,  19:00 

Ungváry Rudolf mérnök, író a magyar közélet elmúlt harminc évének legkonzervatívabb szabadelvű kommentátora lesz Rangos Katalin következő vendége. Egyebek mellett kiderül, hogy hisz-e az ellenzéki együttműködésben és mivel magyarázza az Orbán rendszer belföldi sikerét és külpolitikájának hírhedt voltát.

Ébredések – Tóth Auguszta és az Art-grUp zenekar lemezbemutató koncertje

Online, január 25.,  19:00 

Az Art-grUp zenekar 2016-ban alakult, örömzenélés céljából. Motiválta két ember kíváncsi természete, és az alkotás iránti vágya: Auguszta, mint szövegíró, Tibor, mint zeneszerző.

Táncműhely #07 - Békési-Szombati Anett: Soft Wave Kortárstánc

Online, január 25.,  19:00 

A Trafó az előadások mellett a megnyitása óta heti rendszerességgel ad helyet különféle mozgás- és táncóráknak a Műhely Alapítvány szervezésében. Így van ez a korlátozások ideje alatt is. Meghívták a Trafóban oktató, egyedi szemléletet és gondosan kidolgozott technikát átadó tanárokat, hogy többéves szakmai tapasztalatukat most az online térben osszák meg

Menni vagy maradni? Munkácsy kontra Szinyei

Online, január 25.,  19:00 

Művészetek: Menni vagy maradni? Munkácsy kontra Szinyei – két festőzseni fordulatos életútja.  Előadó: Krasznai Réka, a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa.

Kaposvári Roxínház: Sose halunk meg

Online, január 25.,  19:00 

2017. március 26-án mutatta be a Kaposvári Roxínház Dés László – Nemes István – Koltai Róbert – Nógrádi Gábor: Sose halunk meg című zenés játékát. Közkívánatra online színházi térbe költöztették az előadás archiválás céljából, HD minőségben rögzített felvételét. Ha a regisztrációval vagy jegyvásárlással kapcsolatban segítségre van szüksége, görgessen lejjebb!

Tercett-Trió 16.

Online, január 25.,  20:00 

A 2021. január 25-i Tercett-Trió műsor a barokktól a 21. századig ad ízelítőt a különböző korok muzsikáiból. Nézőink hallhatnak olasz nyelvű duetteket, Mozart-átiratot, régi francia táncokat 19. századi újraértelmezésben, valamint kortárs magyar zeneszerző vonósnégyesét. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.

Save The Vinyl - Dj Suhaid

Online, január 25.,  20:00 

Az idén 20 éves Syrup.hu és az underground Dj-k körében kedvelt Nemdebár szervezésében, az Edenred támogatásával online Dj mix sorozat indult. A “Save The Vinyl DJs” sorozat célja, hogy felületet biztosítson, illetve támogassa a klubok nélkül maradt “bakelites” lemezlovasokat. A szakmai stáb által beválogatott 20 mix, 2021. január 18-tól egy hónapon keresztül, minden hétköznap, este 8 órától kerül adásba.