Hétfőszike

Szivárványt hányó krokodilsárkánnyal sajnos nem tudok szolgálni, de esküszöm, majdnem minden más lesz ezen a hétfőn is, bár kevésbé meglepőek. Ha jó, hajókázzatok, aztán megnézve a divatot és felöltözködve az őszre, mehettek moziba, színházba, koncertre és kiállításra is, este meg mehet a meditáció. Ja, de, mégis jött a kissárkány!

Budapest Central European Fashion Week

Budapest, október 11-17.

Nézd az első sorból a magyar és regionális tervezők legújabb tavasz-nyári kollekcióit! A Magyar Divat & Design Ügynökség nyolcadik alkalommal rendezi meg a közép-európai régió központi  divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week-et. A különleges esemény a divat világa iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan program, hiszen ismét közelről csodálhatják meg a tervezők lenyűgöző alkotásait!

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, október 11., 11:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.

Vigyázat, illúzió! - Orosz István jubileumi kiállítása

Országút Galéria, október 11., 17:00

Orosz István grafikusművész ikonikus plakátjai összetéveszthetetlenek: gyakran archaizáló formai elemeket idéző, régi fametszetekre jellemző vonalas stílus… Minden plakátja más és más, azonban mégis összetartoznak: feltárják a kettős látványban rejlő lehetőségeket.

Instant-Fogas Hétfő

Instant-Fogasház, október 11., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Online, október 11., 19:00

Új, 11 alkalmas kurzus indul A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke) vezetésével.

Dear Future Children

Művész mozi, október 11., 19:00

Három ország, három konfliktus, három fiatal nő és három, meglehetősen hasonló sors: könnygáz és gumilövedékek, vízágyúk és halálos szárazság, kormányok, amelyek nem hallgatnak az emberekre, és egy generáció, amely jogosan dühös. De nem áll szándékukban feladni: sem Hilda, aki Ugandában a környezetünk jövőjéért küzd, sem Rayen vagy Pepper, akik Santiago de Chilében és Hongkongban a társadalmi igazságosságért és a demokráciáért tüntetnek. Továbbra is az első sorokban harcolnak. Leendő gyermekeikért, gyermekeinkért.

12 dühös ember

Átrium, október 11., 19:30

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Zeneakadémia, október 11., 19:30

Liszt Ferenc pályája delelőjén fordult az orgona felé. Előadóként természetesen már korábban is játszott a hangszeren, de az első önálló kompozícióig egészen 1850-ig várt. Ekkor született meg a romantikus orgonairodalom kulcsdarabja, A próféta című Meyerbeer-opera egyik dallamára írt fantázia és fúga (Ad nos ad salutarem undam). Szabó Balázs koncertje tehát azzal az ikonikus művel zárul, mely Liszt egészen kivételes orgonadarabjainak sorát megnyitotta.

Frida Kahlo balladája

RS9 Színház, október 11., 19:30

Frida Kahlo a huszadik század egyik legkülönösebb sorsú festője, legizgalmasabb asszonya, legnagyobb hatású, sajátos, csak rá jellemző utat járó művésze. Egészen a végletekig szabad, független ember (és nő!), aki mindig kész megfizetni az árat döntéseiért és tévedéseiért, s akinek alapvetően két, egymást erőteljesen kiegészítő pólus határozza meg az életét, ezáltal alkotásait is: az élet szomjazó vágya, és a kora gyermekkora óta kísérőjéül szegődő fájdalom.

Budapesti Távmozi, október 11., 20:00

Hunter élete látszólag tökéletes, jóképű férjével egy lenyűgöző házban élnek és első babájukat várják. Ám ez csak a felszín, a nő úgy érzi, kicsúszott lába alól a talaj és teljesen elveszítette az irányítást élete felett. Napjait egyedül tölti a fényűző házban amíg férje munkában van, unalmas óráit próbálja olyan tevékenységgel eltölteni, melyek a férfi kedvére tesznek. Egy nap azonban elkezd saját új szenvedélyének hódolni.

LFZE Monday Open Jam: Szabó Gergő Trio

Budapest Jazz Club, október 11., 22:00

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!