Hétfőzés

A hétfő oly kedves számomra, mint kávénak a virág. Nicsak, de milyen aranyosak! Kézenfogva mehetnek szerte a hétfőben kulturális programokra, akár vidékre is! Az óvatos hétkezdésre főleg koncerteket és tudományt ajánlhatunk, tegyetek így!

Lendülj be!

Csodák Palotája, július 26., 12:00

Elektromosságtan, hőtan és mechanika témakörében tartanak izgalmas kísérlet bemutatókat az Öveges teremben, ahol gyakran a látogatók is részesei a demonstrációknak. A Fizika show-kon a legkülönfélébb fizikai - és olykor kémiai - kísérleteket vesznek elő. Egy-egy bemutató alkalmával gyakran a nézők közül választják ki a segítőinket, így te is részese lehetsz a Fizika csodáinak!

Kalandozás a csillagos égbolton

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, július 26., 15:00

A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. A magas színvonalú látványtechnika minden eleme bemutatásra kerül az égbolton történő kalandozás során.

Harangjáték és fuvolaszó

Szent István Bazilika, július 26., 16:00

Harangjáték és fuvolaszó minden hétfőn és kedden 16:00 és 16:30-kor a Szent IStván Bazilikánál! Bach, Mozart, Haydn, Paganini, Chopin, Bizet művei.

A38 Hajó (Orrterasz), július 26., 17:00

Megnyújtnád a hétvégédet? Vagy csak korábban kezdenéd a következőt? Van számodra egy jó hírünk! Hosszú várakozás után, mindenki legnagyobb örömére, június 7-től végre visszatér az A38 Hajó orrteraszára, a Mondays: Offf nyári rezidenciája harmadik szezonja alkalmából. A recept a szokásos, minden hétfő délután 5-től este 10-ig a legjobb szelektorok húznak elő táskájukból minőségi elektronikát egész nyáron, Ti pedig fesztelenül bólogathattok rájuk a Dunán, kezetekben hűs koktélok társaságában. Jól hangzik.

Űrutazás egy üvegedényben

Csodák Palotája, július 26., 17:00

Elektromosságtan, hőtan és mechanika témakörében tartanak izgalmas kísérlet bemutatókat az Öveges teremben, ahol gyakran a látogatók is részesei a demonstrációknak. A Fizika show-kon a legkülönfélébb fizikai - és olykor kémiai - kísérleteket vesznek elő. Egy-egy bemutató alkalmával gyakran a nézők közül választják ki a segítőinket, így te is részese lehetsz a Fizika csodáinak!

Sena Dub

TRIP (Terasz), július 26., 20:00

A Sena Dub műsor az énekesnő meditatív, spirituális arcát mutatja meg. A jamaikai dub, a jazz fuvola és Sena füstös hangja egy igazán egyedi hangulatot teremt. Nem siet sehova, egyszerre változatos, de repetativ, megmutatja hogy érdemes néha lelassulni és körülnézni ebben a végtelenül felgyorsult világban.

Gina és Fidel - találkozás

Spirit Színház, július 26., 20:00

A dráma története nem bulvártörténet. Semmi olyan vulgáris esemény nem történt kettejük között, melyet később a médiában feltételeztek. Egy rendkívül erős barátság alakult ki akkor is, ha utána már soha többé nem találkoztak. Fidel Castro halála előtt külön kiemelte életében a találkozását Ginával, és Lollobrigida is végig ennek az emléknek a fontosságát hangsúlyozta az életében.

Budapest Bár

Vajdahunyad vára épületegyüttes, július 26., 20:00

Végre megteheted! Végre ismét jól érezheted magad egy Budapest Bár koncerten: újra a szabadban, újra önfeledten, személyesen! A Budapest Bár sziporkázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek!

The Carbonfools

Művészetek Völgye (Kőbánya Udvara), július 26., 21:00

A The Carbonfools egy magyar, (de angolul éneklő), elsősorban elektronikus zenei együttes. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Egyedi hangzásviláguk alapja az elektronikus és az élő hangszeres zene egysége.

 

 

 

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu