Heti bemutatók - A London, New York és Berlin tengely mentén

Visszatér Drakula gróf és a kedves családja, illetve Robert Zemeckis, akik egy megtörtént esetet visz a vászonra, Tom Hardy egy filmben két szerepet vállalt, illetve lesz egy bevállalós berlini partifilm, és jön két darab, egy dinós és egy zombis, amik szinte véletlenül kerülnek a mozikba.

Hotel Transylvania 2. - Ahol még mindig szörnyen jó   

A történet szerint minden jobbra fordult a Hotel Transylvaniában – Drakula gróf merev szabályai végre megenyhültek, és a hotel kapui immár emberek számára is nyitva állnak. A gróf azonban komolyan aggódik egyszem, félig ember, félig vámpír unokája, Dennis miatt, aki semmi jelét nem adja vámpír örökségének, ezért úgy dönt, hogy barátai, Frank, Murray, Wayne és Griffin segítségével szörny-kiképzésben részesítik Dennist. Mindezek tetejébe ellátogat a hotelbe Drakula régimódi apja, Vlad, aki nagyon nem veszi jó néven, hogy emberek is látogathatják a hotelt, főképp pedig, hogy az ükunokája nem tisztavérű vámpír.Genndy Tartakovsky aki az olyan rajzfilm klasszikusok mögött állt, mint a Szamuráj Jack vagy a Dexter laboratóriuma újra megcsillogtatja humorát és technikai tudását és aki kihagyta az első részt, az sürgősen pótolja be, és most irány a folytatás.

Ki nézze meg: olyan gyerekek, akik nem ijednek meg egykönnyen, és már tudják, mi az a farkasember vagy a múmia, és persze előny, ha látták az első részt is. A korhatár meglepő módon csak 6-os – a Minyonok 12-es volt.

Jurassic város 

Ismerős a recept? Egy új technológia által kutatók egy csoportja képes élő, hús-vér dinoszauruszokat "előállítani", ám hamar kiderül, ezeket az ősi fenevadakat az ember nem képes kordában tartani. Már régóta létezik az a trend, hogy kapásból elkészítik a nagy sikerfilmek olcsó, szinte házilag barkácsolt verzióit hasonló címmel és sztorival, és ezek a darabok gyorsan meg is jelennek DVD-n vagy újabban VOD-on, de ez a darab a magyar mozikba is bekúszik, és a vérszomjas dinók itt nem egy szigeten tombolnak, hanem ellepik Los Angeles utcáit, és elszabadul a káosz.

Ki nézze meg: aki egyszerűen képtelen kivárni, hogy a filmet valamelyik tévécsatorna pár hónap múlva műsorra tűzi, és eprsze az, aki szeretné látni, milyen számítógépes grafikát lehet kihozni kevés pénzből.

Kötéltánc 

2008-ben készült egy fantasztikus, Oscar-díjjal jutalmazott dokumentumfilm Ember a magasban címmel, James Marsh rendezésében egy Philippe Petit nevű megszállott francia artistáról, aki 1974-ben egy drótkötélen sétált át a New York-i Világkereskedelmi Központ két tornya között, minden engedély nélkül, saját felelősségére, rengeteg kockázatot vállalva. A szinte hihetetlen történetből a nagyszabású vállalkozásokra szakosodott Robert Zemeckis készített most játékfilmet, a főszerepet pedig Joseph Gordon-Levitt kapta, aki jópofa gyerekszínészből napjaink egyik legnagyobb sztárjává nőtte ki magát. Azt már most elárulhatjuk, hogy hősünk nem esik le a drótkötélről, csak kicsit megbillen, és amúgy is a maga a terv a fontos!

Ki nézze meg: Aki szeretik Zemeckist és/vagy Gordon-Levittet, látta a dokumentumfilmet, így van viszonyítási alapja, és aki érzelmileg kötődik a néhai WTC-hez.

Legenda 

A helyes cím persze Legendák lenne, hiszen Ron és Reggie Kray egy banda két vezére volt, ők uralták a londoni East Endet, és bár rendkívül különböző egyéniségek voltak, jó ikrekhez méltóan mindig összetartottak, mindig kiálltak egymás mellett – és együtt kerültek végül rács mögé is. Mivel annak idején sok mindent nem tudtak rájuk bizonyítani – érthető okokból nehezen vallottak ellenük a érintettek -, sok mindenről csak találgat az utókor és a filmszakma, merthogy a Kray fivérek története népszerű filmes téma, amin most azzal csavartak, hogy a két ikertestvért egy színész alakítja, és ez nem más, mint Tom Hardy. Az első kritikák ugyan arról szólnak, hogy a Legenda túlságosan is erre a furfangos megoldásra épül, és történet, illetve a mellékszereplők ehhez képest háttérbe szorulnak, de a történetet nagyjából ismerjük, a mellékszereplők pedig mindig is mellékesek voltak... 

Ki nézze meg: anglománok,Tom Hardy rajongói és azok, akik odavannak a patinás angol kocsmákért.

Sétáló agyhalottak  

Mint tudjuk, a The Walking Dead napjaink egyik legnagyobb tévés sikersorozat, és mint tudjuk, ebből a sikerből másik is szívesen húznának hasznot, a horrorparódia pedig népszerű és könnyen létrehozható műfaj. Nyilván van is mit parodizálni a zombiapokalipszis túlélőinek megpróbáltatásain – maga a sorozat is tálcán kínálja a logikátlan megoldásokat -, és egy csapat teljesen no name filmes vállalkozott is a nemes feladatra. Nagyon nagy poénokra ne számítson senki – például a szereplők legfőbb gondja, hogy nem használhatják a Twitter és Facebook profiljukat, ráadásul online pornó sincs többé -, de a sok kicsi vicc közé becsúszik pár jobb is.

Ki nézze meg: Akiknek bejött a Horrorra akadva franchise, és vannak jópáran.

Victoria 

Nem, nem a rendkívül hosszú ideig uralkodó angol irálynőről szól ez a film, hanem egy német thrillerről, amely két dologról szól: egy átbulizott éjszakáról és arról, hogy mindezt egy vágás nélkül, egyetlen jelenetben vették fel. A címbéli Victoria egy Berlinben dolgozó spanyol lány, aki egy techno clubban mulatozik, majd egy fiútársasághoz csapódva elindul az éjszakába. A kezdetben ártatlan ismerkedésnek induló kaland teljesen váratlanul egy bankrablásba torkollik. A Victoria lélegzetelállító technikai bravúr: dacára annak, hogy játékideje több mint két óra, és cselekménye Berlin különböző pontjain játszódik, az egész filmet mindössze egyetlen, vágás nélküli jelenetben vették fel, s ebben az esetben valóban nincsen szó rejtett vágásról, vagy trükkökről.

Ki nézze meg: aki járt már Berlinben és jól érezte ott magát.
 

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu