Hétkezdés a netfotelben

Ezen a hétfőn is folytatódik az online kultúrateremtés. A már megszokottnak mondható, periodikus tartalom mellett rendhagyó színházi és zenei élményekkel is gazdagodhatnak a kanapé királyai, virtuális nép,-és világzenei ínyencségeket fogyasztva.

PlayOn Fest 2020

április 27. 00:00-18:00-ig

Ezen a hétvégén egy újabb világraszóló online fesztivál biztosítja támogatásáról az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), valami elképesztő sztár-felhozatallal! Április 24-től hangolódj a  PlayOn Fest oldalon! Az időeltolódás miatt egészen hétfő estig élvezhetjük a fesztivált! Még több hallgatható stream-playlist!

 

Trallala Zenebölcsi online

április 27. 10:00

TRALLALA ZENEBÖLCSI karonülőknek, totyogóknak. Éneklős, mondókázós, kacagtatós örömszerzés babáknak és mamáknak! A foglalkozásokat itt tudjátok követni!

 

Rendhagyó bemutató Vecsei H. Miklóssal - A Pál utcai fiúk

április 27. 16:00

Találkozz Nemecsekkel! Játék és harc, barátság és árulás, összetartás és pártoskodás, győzelem és halál. Molnár Ferenc világhírű regénye, amely az élet nagy pillanatait, sikereit és kudarcait egy csapat gyerek sorsán keresztül mutatja be, napjainkra mit sem vesztett varázsából: a világon mindenütt érthető és átélhető, több mint száztíz évvel első megjelenése után is friss és érdekes. A Vígszínház színpadán 2016-os első előadása óta töretlen sikerrel játsszák a regény alapján készült zenés játékot.

 

Held Online! - Hungarian Folk Singing Class (held in English)

április 27. 18:00

Angol Nyelvű Magyar Népdalkurzus. Bozzay Zina továbbra is folytatja angol nyelvű népdalkörét online videó formájában.

 

Búgócsiga Muzsika online

április 27. 18:30

Töreky Zsuzsi zenepedagógus, és nem mellesleg az Aranykapu Gyermekzenekar alapító tagja, hétfőn és pénteken 18.30-tól várja a kisgyermekes családokat Facebook-oldalán.  A játszani, énekelni, mondókázni vágyó gyerekek élőben követhetik Kerekítő manó történeteit, hallgathatnak népdalokat, nézhetnek diafilmet, de lesz mozgás és zongorajáték is. Az élő adásokat itt tudjátok követni.

 

Pinceszínház: A Pertics Janika - online közvetítés

április 27. 19:00

Parádés szereposztással mutatta be Csáth Géza A Pertics Janika című színművét 2011. december 2-án a Pinceszínház. Csáth Géza darabját pont száz éve mutatták be (1911. május 20-án a Magyar Színházban), de ez nem jelenti azt, hogy régi idők, tőlünk messze ködbe vesző világot jelenít meg. Csáth a mi korunkról is beszél. Az elmúlt száz év bebizonyította, hogy Csáth művészete időtálló. A közvetítés itt

 

MÁNE Mozi - Kincses Felvidék

április 27. 19:00

A Kincses Felvidék című műsorával a Magyar Állami Népi Együttes a magyarországi hivatásos együttesek között először foglalja össze a Felvidék etnikailag sokszínű tánc- és zenekultúráját. Kiindulásként azon tájegységek anyagából merítettünk, ahol Bartók népzenekutatói munkássága is elindult (Gömör, Zoborvidék, Felső-Garam mente stb.), ám az igazi szándék nem egy leltár bemutatása volt, hanem inkább Bartók Kárpát-medence-koncepciójának érzékeltetése. Az előadásokat a  facebook  és youtube csatornán keresztül tudjátok megtekinteni.

 

Karanténdráma verseny EXTRA - Szabó Borbála: Rizikócsoport

április 27. 19:00

Karanténdráma Extra - versenyen kívül! „jeles Firenze városában (…) kiütött a halálos pestis, melyet az égitestek hatalma vagy Istennek bűnös cselekedeteinken érzett igazságos haragja zúdított a halandókra. (…) E borzalom nyomán oly irtózat támadott a férfiak és nők lelkében, hogy a testvér elhagyta testvérét, a nagybácsi unokaöccsét, a nővér a bátyját, gyakran a feleség a férjét”
(Boccaccio: Dekameron, Első nap). Közvetítés itt. 

 

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

április 27. 20:15

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek produkcióit láthatjuk. 

 

Dubioza Kolektiv Quarantine Show

április 27. 20:30

A 2003-ban Szarajevóban alakult Dubioza Kolektiv messzeföldön híres arról, hogy ahol megjelennek, ott ember lába nem marad mozdulatlan. A bosnyák zenekar a balkáni népzenét vegyíti a legkülönfélébb stílusokkal a hip-hoptól kezdve a punkon át egészen a reggae-ig, mindezt elektronikus zenei elemekkel bolondítva.