Hétvégén belefulladunk a tökbe

Töklámpás Fesztivál a Hősök terén, Halloween buli az A38-on és a Ráday utcában is jól megünnepelhetjük a Halloweent.

Primanima 2018 - BABtér - Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, Jókai Mór Művelődési Központ , október 24-27.

Október 24. és 27. között hetedszer rendezik meg a budaörsi Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált, amelyen a főszereplők a pályájuk elején álló fiatal animációsfilm-alkotók. A négynapos fesztiválon hazai és nemzetközi diákok, fiatal alkotók rövidfilmjei mellett egész estés filmek, workshopok, mesterkurzusok, kiállítások és koncertek is színesítik a programot. A kicsik sem maradnak filmek nélkül: országszerte és határon túl is animációs vetítések várják őket.

Budapest Central European Fashion Week - Várkert Bazár, Ybl Budai Kreatív Ház, október 25-27.


A Budapest Central European Fashion Week az év legkiemelkedőbb divateseménye Magyarországon, amelyen összesen közel 40 tervező kap lehetőséget legújabb kollekciójának bemutatására a közép-európai régióból. Ebben a szezonban a BCEFW a Camera Nazionale della Moda Italiana együttműködésével valósul meg, egy 3 éves stratégiai megállapodás első állomásaként, támogatva a magyar és olasz divatipar közötti kapcsolatépítést. Lélegzetelállító neoreneszánsz helyszín Budapest szívében, inspiráló nemzetközi látogatók, élő közvetítés és rengeteg kreatív energia…

Tajvani Dokumentumfilm Napok - Taiwan Dox - Toldi mozi, október 25-27.


Városok zűrzavara, az őslakók kultúrája, feldolgozatlan múlt, személyes történetek és a nagy-nagy természet! – dokumentumfilmek a Színek Szigetéről 2018. október 25 és 27. között a Toldi moziban. A Tajpej Képviseleti Iroda és a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány negyedszer rendezi meg a Taiwan Dox – Tajvani Dokumentumfilm Napokat. A háromnapos, ingyenes filmfesztiválon az elmúlt évek legjobb 8 tajvani dokumentumfilmjét mandarin nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. Minden filmet rövid, magyar nyelvű pódiumbeszélgetés követ.

XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó - Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, október 25-28.


Idén már tizenötödik alkalommal rendezik meg a Kalászi Kortárs Tánctalálkozót, azt a fesztivált, ami a szentendrei kistérségben egyedülálló módon vállalja fel kortárs táncművek bemutatását, a műfaj rajongóinak nagy örömére. A szervezők évek óta erős hangsúlyt fektetnek a határon túli együttesek és a fiatal alkotók bemutatására, valamint a gyermek és kamasz közönség bevonására is, hiszen azt vallják, hogy a tánc értésére és szeretetére való nevelést már gyerekkorban el kell kezdeni. A XV. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó így két olyan előadást is programra tűz, amelyek kifejezetten a fiatalabb korosztálynak szólnak: a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes Szerencsekrajcár című gyerekelőadása, és a Káva Kulturális Műhely a Duna Táncműhellyel közös DTIE (Dance Theatre in Education) produkciója nem csak szórakoztat, hanem a tánccal tanít.

38. HUNGAROCON - Bara Hotel, október 27. 9-20h

Egész napos sci-fi rendezvény az Avana Egyesület szervezésében.

 


A38 Halloween: Palotai vs Ludmilla, support by Ninjabreakz djs - A38 Hajó (Koncertterem), október 26. 23.30h


Egy férfi és egy női géniusz tudásösszecsapásának és hangzásösszesimulásának a nagy estje a világ legeslegjobb zenéivel a világ a legeslegjobb hangulatában.

Forralt Bor Fesztivál a Ráday utcában - Ráday utca, október 27. 19-23h

A Csokit vagy csalunk! program után se menjetek haza! A Ráday utca zenés programokkal és forralt borral vár! Sétálj végig a töklámpásokkal kivilágított utcában egy pohár forralt borral, és ülj be vacsorázni, vagy élő zenét hallgatni az éttermek egyikébe.

Budapest Töklámpás Fesztivál 2018 - Hősök tere, október 27. 19-21h

Tököt hozz, ne légy töketlen!!! 19:00 órakor találkozó a Hősök terén. A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott Halloween töklámpáikat. 21:00 órakor, mindenki fogja a lámpáját és csendben-rendben hazamegy. Ez nem csak egy Töklámpás fesztivál: a szervezők megkérnek minden résztvevőt, hogy hozzon magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

LOVASI '18 - Barba Negra Music Club, október 27. 20h


Fellépők: Lovasi András, Kispál András, Dióssy D. Ákos, Leskovics Gábor, Bajkai Ferenc, Erős Márton, Szesztay Dávid; Közreműködők: Gábor Andor, Salamon Beáta, Szabó Attila, Kunos Tamás

 

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu