Hihetetlen, a hétvégén Ben Stiller három kevésbé kínos filmjét is adja a tévé!

Láthatjuk cuki romantikus vígjátékban, nagyigyilkos szerepben és az Éjszaka a múzeumban-sorozatban is.

Ben Stillernek az az óriási szerencséje, hogy Adam Sandler a pályatársa, így van egy másik tipikus vígjátékszínész, akit talán még nála is divatosabb dolog gyűlölni. Attól függetlenül, hogy a Stiller-filmek egyetemes kultúrához hozzáadott értékeiről vitatkoznánk, azt mindenképpen el kell ismerni, hogy a filmjei klasszikusan olyan filmek, amiket a mozis időszakok lecsengése után szakmányban tűznek a tévécsatornák a műsorukra.

Így lesz ez most hétvégén is, amikor egy csomó filmjét csíphetjük el különféle csatornákon, és ami a legjobb, hogy nem is a korai korszakának klasszikusai, mint a Nehézfiúk, a Keresd a nőt! vagy a Mystery Men - Különleges hősök lesznek most műsoron, hanem viszonylag aktuális, ráadásul a kevésbé kínos kategóriába eső filmjei.

Elsőként a Walter Mitty titkos élete címűt nézhetjük meg péntek este 9-kor a Fem3-on. A film egy visszahúzódó, szerencsétlen fickóról szól, aki viszont a képzeletében egy igazi hős, és teljesen máshogy éli meg fejben a saját nyomorúságos mindennapjait, mint ahogy azok igazából történnek. Aztán természetesen belecseppen élete igazi, nagy kalandjába, amiben van nő, szerelem, izgalom, karakterfejlődés, meg nagy felismerések.

A film különlegessége még, hogy a rendezője és az egyik producere is Stiller volt. A női főszereplőt Kristen Wiig alakítja, de van benne még Sean Penn és Shirley MacLaine is. Már csak azért is érdemes megnézni, mert hallható benne a Space Oddity David Bowie és Kristen Wiig közös előadásában.

Másnap az HBO 2-n 19:30-tól az Éjszaka a múzeumban harmadik részét, A fáraó titkát nézhetjük meg, amiben szintén van pár olyan érdekesség, ami miatt a bőven nézhető kategóriába esik a film egy pillanat alatt.

Egyrészt a film humorának nagyon jót tesz, hogy a cselekmény Londonban játszódik, ami azt is magával hozza, hogy Ricky Gervais és Rebel Wilson is feltűnik benne egy-egy rövid, de annál szórakoztatóbb szerepben. Másrészt erre a részre a rendező, Shawn Levy végre rájött, hogy a film két állandó biztos humorforrásából, az Owen Wilson és a Steve Coogan által alakított életre kelt kis műanyagfigurákból, Jedediahból és Octaviusból hogyan tudja a legtöbb poént kihozni.

A filmnek szomorú élt ad, hogy ez volt az utolsó alkotás, amiben Robin Williamset láthattuk. A filmben van egy jelenet, amiben Robin Williams karaktere búcsúzkodik a többiektől, hiszen ez a film a trilógia lezárása, és az a búcsú egyben a színész, Robin Williams búcsúja is, ami némi szomorúságot csempész az egyébként végig nagyon vidám filmbe. A későbbiekben szerettek volna Owen Wilson és Steve Coogan karaktereinek egy külön filmet, a karakterük előtérbe hozása mögött is ez lehetett az egyik indok, de Robin Williams halála után úgy döntöttek a készítők, hogy még spinoff formájában sem folytatják a sorozatot. Ha nincs HBO-előfizetése, akkor sem marad a hétvégén Éjszaka a múzeumban nélkül, a Super Tv2 pénteken és vasárnap is adja a harmadiknál sajnos jóval gyengébb második részt

Vasárnap pedig egy talán kevésbé ismert, de Stiller-vonalon mindenképpen kimagaslóan szórakoztató filmmel búcsúztathatjuk az egyébként várhatóan gusztustalanul esős, tehát begubózott tévézésre ideális hétvégét. A Jószomszédi iszony akkor készült, amikor a magyar forgalmazók között valamiféle szóviccverseny lehetett, ezért kaphatta az erőltetett, jópofáskodó címet, az angolul egyébként csak Duplexnek keresztelt alkotás, ami egyébként kb. azt jelenti, hogy emeltes ikerház. A film bonyodalmai is ebből adódnak.

A Ben Stiller és Drew Barrymore alakította párocska beköltözik egy nagyon cuki kis házba, mondhatni álmaik otthonába, aztán viszont kiderül, hogy a felső szinten élő néni, akivel a házon oszkozkodnak, csak ránézésre cuki, igazából egy szipirtyó. Úgyhogy meg is kezdődik a harc azért, hogy eltegyék a nénit láb alól, de legalábbis ki a házból.

A filmet Danny DeVito rendezte, ő pedig szereti és érti is a fekete komédiát, ez az alkotása is az ilyen filmjei közé tartozik. Nem egy nagy durranás, de arra tökéletes, hogy ezzel zárjuk le a Stiller-hétvégét.

Mikor, hol?

 

Walter Mitty titkos élete: Fem3, péntek (június 3.) 21:00

Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka: HBO 2, péntek (június 3.) 19:30, szombat (június 4.) 11:15

Éjszaka a múzeumban 2.: Super Tv2, péntek (június 3.) 21:00, vasárnap (június 5.) 10:15

Jószomszédi iszony: Universal Channel, szombat (június 4.) 21:00, vasárnap (június 5.) 23:00