Hírek a sorozatok világából

Az idei Superbowl szünetében, egy reklámban jelentette be az amerikai CBS csatorna, hogy a Férjem védelmében című sikeres sorozatuk ez év májusában, a hetedik évaddal befejeződik.

Teljesen nem ért felkészületlenül bennünket a hír, mert sajnos ez valahol várható volt. A készítők, Michelle és Robert King már korábban bejelentették, hogy elhagyják a sorozatot, másrészről meg rettentően sajnáljuk a dolgot, mert ez a csatorna egyik legnagyobb ásza, és egyben az eddigi legsikeresebb szériája is. Viszont vigasztalódhatunk azzal, hogy így legalább az eredeti készítők zárhatják le a történetet, és a nyilatkozatok szerint, már tudják is, hogy ez miként fog megtörténni, így nem kell félnünk egy összecsapott végtől.


Amíg az egyik sikeres sorozat véget ér, addig egy másik legendás széria feltámad! Sokunk kedvence a Gilmore Girls, vagyis a Szívek szállodája visszatér egy új évaddal, amit a Netfix hoz el nekünk. A sorozat 2000-ben indult és hét évadot élt meg, amiből hatot az Amy és Daniel Paladino házaspár készített. A Gilmore lányok hamar népszerűek lettek az egész világon és sikerük máig töretlen. Ezt bizonyítja az is, hogy egy ideje már a Netfixen is elérhető az összes évad, és valószínűleg igen jó számokat produkálhattak, mert a cég elhatározta, hogy újraindítja a sorozatot. Ha minden igaz, akkor nyolc részes lesz az új évad, amit négy tévéfilmként emlegetnek, tehát kvázi filmként, kettesével válnak elérhetővé az epizódok. A főbb szereplőkből sokan visszatérnek, de sajnos a Richard Gilmore-t alakító Edward Herrmann nemrégiben elhunyt, így ő sokaknak hiányozni fog.  A jó hír viszont az, hogy a Twitter-re már ki is tettek egy képet a forgatásról.


A keményebb műfaj kedvelői viszont már tűkön ülve várják, hogy február 14-én (nálunk február 15-én) visszatérjenek kedvenc zombi irtó hőseink, vagyis a The Walking Dead. A sorozat november végén ment el szünetre, és az utolsó epizódban igen nagy slamasztikába kerültek főszereplőink. Hogy milyen lesz a folytatás, arról túl sokat nem tudni, de néhány morzsát már elszórtak nekünk a készítők. Tuti, hogy jön egy új szereplő, Negan, akit Jeffrey Dean Morgan fog alakítani, és minden eddigi negatív szereplőtől gonoszabb lesz. Robert Kirkman a sztori atyja így nyilatkozott a karakterről: “Negan egy atombomba, ami le lesz dobva a show-ra, az érkezése drasztikusan megváltoztatja a dolgokat“. Vélhetően az idén sem fordul jobbra hőseink sorsa.