Híres színészek, akik teletetováltatták a testüket

Törzsi örökségek és csúnya válások nyomait viselik a sztárok tetoválásai, mégha a filmekben és az Oscar-díjátadókon nem is mindig látjuk ezeket. 11 színész tetoválásait vettük végig Zoe Saldanától Johnny Deppig.

Zoe Saldana

 

A Galaxis őrzőiben a zöld festék alatt nem látszik és az estélyik alól is ritkán villannak elő, de a színésznő komoly tetoválásgyűjteménnyel rendelkezik. Ezeket többnyire eldugott testrészekre varratja, de 2010-ben már tíz titkos tetkónál járt. 

 

Zoe Saldana; Fotó: Michael Tran/FilmMagic

 

Párszor megvillantotta, hogy van egy-egy csillag a csuklóján és a bokáján, ahogy a lábfején és a hátán található arab írást is. Arról viszont nem szokott mesélni, hogy ezek mit jelentenek. Tavaly egy beszélgetős műsorban bevallotta, hogy a férje arcát is magára varratta, miután a férje is nagyon tetováltató, és már jóval korábban magára tetováltatta a színésznő arcát.

Fotó: Michael Tran/FilmMagic

 

Christina Ricci



Az Addams Family egykori kislányának még szép, hogy akad néhány tetoválása, de ő sem gyakran mutogatja őket. A hátán látható oroszlánfejet, a bokáján a sellőt és a csuklójára varrt tündért viszonylag gyakran megvillantja a vörösszőnyeges eseményeken, de ezeken felül még van egy csokor virág a derekánál, egy imádkozó kéz a csípőjén, egy fecske a mellén, a belső combjára a volt kutyája nevét varratta, a mellkasára pedig azt, hogy “move or bleed”, azaz “lépj tovább, vagy vérezz el”. Ezeket általában a lesifotósok kapják le, amikor a színésznő fürdőruhában mutatkozik a strandon.

 

Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Montblanc

Ezeket általában a lesifotósok kapják le, amikor a színésznő fürdőruhában mutatkozik a strandon.

Fotó: Dimitrios Kambouris/WireImage

 

 

Ryan Gosling

 

Nem az a tipikus tetkós rosszfiú, de ő is rejteget néhány tetoválást a ruha alatt, és egész érdekesen áll az egész tetkókérdéshez. Még ifjabb korában vett egy tetoválókészletet, és saját magát kezdte kidekorálni mindenféle különösebb kézügyesség nélkül, ami az eredményen is meglátszik. Viszont ő azt vallja, hogy nem muszáj, hogy egy tetoválás valami mélyebb jelentéssel bírjon, mert azt egy idő után úgyis megutálja az ember. Akkor inkább legyen valami vicces, ami megnevetteti. Az egyik ilyen alkotás egy szörny keze, ami egy véres szívet hajít el, de inkább egy kaktuszra hasonlít. Ezen túl rajzolt egy vonalkódot a bal csuklójára, de akad még egy fát és egy kislányt ábrázoló tetoválás a bicepszén, amit a kedvenc gyerekkori mesekönyve inspirált, és a karja alsó oldalán egy nő csontvázzal, ami egy híres némafilmes színésznőt ábrázol. Három évvel ezelőtt pedig a lánya nevének első betűi tűntek fel az ujjain.

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

 



Megan Fox

 

A Michael Bay által felfedezett aztán kirúgott színésznő a tetoválásokkal sem fogja vissza magát, bár többnyire elég sablonos témákat választ. Legelőször az erőt jelképező kínai írásjelet tetováltatta magára, aztán jött egy hold csillaggal a bokájára és egy jin-jang jel. Emellett magára varratta a volt férje nevét, egy Shakespeare-idézetet és azt a szöveget, hogy “volt egy lány, aki nem ismerte a szerelmet, amíg egy férfi össze nem törte a szívét”.

Fotó: George Pimentel / Contributor

 

  Az alsó karja belső oldalától viszont leszedette a Marilyn Monroe-t ábrázoló tetoválást, mert úgy érezte, hogy negatív hatással van rá a lelki gondokkal küzdő színésznő képe.

Fotó: George Pimentel/WireImage

 

 

Jared Leto

 

Mivel elsősorban a 30 Seconds to Mars együttes frontembere és csak másodsorban színész, nem meglepő, hogy van jónéhány tetoválása. Csak nem annyi, amennyit Az öngyilkos osztagban látni rajta. Az alkarjain látható egy-egy méretes háromszög, ami a víz jele az alkímiában, de akad még egy-egy szimbólum a bokája hátsó oldalán, a csuklóján, a hátán, az alkarja alsó felén és egy latin idézet, a “provehito in Altum”, ami nagyjából azt jelenti, hogy “ugrás a mélységbe”. Ezeket nagyrészt a saját együttese inspirálta.

 

View this post on Instagram

A post shared by JARED LETO (@jaredleto) on

 

Jason Momoa



A Trónok harca Khal Drogója alapos sminkelésen ment át, mikor félmeztelen, tetoválatlan testtel játszott az HBO sorozatában. Aztán az Aquamanként elég komoly egész felsőtestes ideiglenes tetoválást kapott az Igazság ligája-filmekben, és ezeket az idén decemberben érkező Aquaman-filmben is bemutathatja. Alatt akad rajta néhány valódi alkotás, az alsó karját például körkörös, tradicionális cápafogminta díszíti, és azért varratta magára, hogy amikor szörföl, akkor a cápák közülük valónak tekintsék, és ne támadjanak rá. A másik karján a cégének a neve olvasható érdekes kalligrafikus írással, emellett akad egy kis koponya a kézfején, a mellére a gyerekei aláírását varratta, a karja külső oldalára pedig egy francia idézetet, amit a mostohalánya, Zoë Kravitz is magára varratott, és annyit jelent: “mindig részegen”.

 

Zoe Kravitz és Jason Momoa; Fotó: Joe Scarnici/Getty Images for Entertainment Weekly

 

 

Dwayne Johnson

 

Korunk legjobban fizetett színészének csak két tetoválása van, de azokat nem aprózta el. Az első egy bikafej volt a bal karján, ami a csillagjegyére és a pankrátornevére utal. A másik egy hatalmas szamoa törzsi tetoválás, ami 2003-ban készült, amikor az unokatestvérével Hawaii-ra utaztak és meglátogatták a legendás polinéz tetoválóművészt, Po’oino Yrondi-t. Ahogy azt a hagyományok diktálják, a tetoválás minden eleme a színész családjának és saját életének részleteit jelképezi. Az elkészítése összesen hatvan órát vett igénybe, amit három húsz órás szeánszra osztottak, és biztosan kellett hozzá egy lélekjelenlét. Tavaly egy másik világhírű tetoválóművész segítségével felturbózta a régi bikát is, ami szintén mély jelentéssel bír, minden eleme az élete korábbi fejezeteire és küzdelmeire utal.

 

View this post on Instagram

A post shared by therock (@therock) on

 

 

Justin Theroux



Kevesebben tudják Jennifer Aniston jófiús exéről, hogy elég szépen teletetováltatta magát, és ehhez van egy bejáratott tetoválóművésze, akinek szinte teljesen szabadkezet szokott adni. A legnagyobb tetoválás a hátán látható, ez a két menhelyről örökbefogadott kutyájának állít emléket, és azoknak a patkányoknak és galamboknak, amiket a manhattani sétáik során elkaptak. Ezen felül a színész-rendező-forgatókönyvíró-grafikus még sok kisebb tetoválást rejteget a lábszárán, a vádliján, a bokáján, a térdén, a lábfején, és a karján még elfért egy olló, egy indián nő, egy céltábla, egy rovar és egy sárkány is.

 

 

Tom Hardy

 

A londoni világsztár sosem rejtegette a tetoválásait, 2014-ben az Esquire magazin címlapján dobta le az ingjét, hogy megmutassa egy részüket. Korán kezdte a tetováltatást, már 15 éves korában varratott magára egy ír koboldot, amit az ír édesanyja persze nem fogadott kitörő örömmel. Azóta a kobold mellé került némi törzsi tetkó, brit zászló, farkas, szív, színészi álarcok, kereszt, London sziluettje, madártoll és pár szöveg. Emellett még jónéhány tetoválás emlékezik meg a számára fontos emberekről, a volt feleségéről, az egyik barátnőjéről és a barátja katona édesapjáról, de még az ügynöke is kapott egy tetoválást annak örömére, hogy bejuttatta Hollywoodba.

 

Fotó: Oleg Nikishin/Epsilon/Getty Images

 



Angelina Jolie

 

Hollywood legjobban teletetovált színésznője Angelina Jolie, akinek a testén a legkomolyabb munka a hátát díszítő bengáli tigris, amit szanszkrit írás és áldások öveznek. A korábbi, lázadó korszakában készült tetoválások egy részét eltüntette, köztük a volt férje, Billy Bob Thornton nevét. 

 

Fotó: James Devaney/Getty Images

 

Viszont általában estélyiben is jól látható nem egy írás a karján és a lapockáján, és az előbbi a családtagjai születési helyeinek koordinátáit ábrázolja, de arról nincs hír, hogy a válása miatt Brad Pittet megpróbálta volna kiradíroztatni.

Fotó: Gregg DeGuire/FilmMagic



Johnny Depp

 

A tetoválásait Johnny Depp is nehezen rejthetné el, a kézfején látható hollót és az ujjtetoválásait még a díjátadós öltönyök sem takarják. A Bodyart Guru című oldal összesen 31 tetoválás tart számon a színészen, a holló mellett előfordul rajta varjú és a fecske, amit Jack Sparrow kapitányként viselt, az alkarjaira az édesapja és az édesanyja kerültek matrózegyenruhában és pincérnőként, de Wynona Rider is kapott egy tetoválást. 

 

Embed from Getty Images

Mikor szakítottak, a “Wynona forever”-t “Wino forever”-re, azaz “bor mindörökké”-re módosíttatta. Több tetoválása utal az amerikai indián felmenőire, és visszatérő elem a hármas szám, ami számára mágikus jelentőséggel bír. Magára tetováltatta Amber Heard becenevét is, amit aztán a minden szempontból tragikusra sikerült válásuk idején kétszer is megváltoztatott, legutóbb a “scam”, azaz átverés szó volt olvasható az öklén.

Fotó: JB Lacroix/Getty Images

 

 

 

Forrás: Screen Rant