Hollywoodi kísértetsztorik

Egyes beszámolók alapján számos helyen bóklásznak kísértetek - miért épp Hollywood maradna ki a jóból?

James Dean elátkozott autója

Az egyik legnagyobb hollywoodi legenda mindössze 24 évesen, 1955. szeptember 30-án halt meg karambolban egy Porsche 550 Spyder volánja mögött, de az autó még utána is, alkatrészként is sorozatos baleseteket okozott. Egy George Barris nevű férfi vette meg a roncsot, ami aztán vontatás közben lecsúszott a trailerről, és szétzúzta egy szerelő lábát. Később két férfi, Troy McHenry és William Eschrid a Porsche alkatrészeivel autóikban versenyeztek, mikor McHenry elveszítette az uralmát a sajátja fölött, fának ütközött és meghalt, Eschrid pedig komoly sérüléseket szenvedett, mert felborult a kocsijával és beszorult alá. Két abroncs egy másik emberhez került, és egyszerre durrantak ki - az új tulaj autója lesodródott az útról. A roncs maradékát két tolvaj akarta meglovasítani, de megsérültek egy különös balesetben. Ezután megpróbálták kiállítani, ám az első kiállítóhely kigyulladt, a másodikon szintén baleset történt, aminek során egy ember eltörte a csípőjét.

Forrás: Bettmann/Getty

 

A tragédiák sora még ezek után is folytatódott: a Porsche maradékát szállító teherautó lesodródott az útról, a sofőr kizuhant, és valahogy a roncs is leesett, épp a férfira. A következő két teherautó sem járt jobban, ugyanis mindkettő felborult. Később a roncs titokzatos körülmények között eltűnt, azóta sem bukkant fel.

 

A Hollywood felirat kísértete

Az 1930-as években Peg Entwiste - mint megannyi más fiatal színésznő - abban a reményben utazott Los Angelesbe, hogy felfedezik. Noha tehetséges volt, hiába próbálkozott, álma nem valósult meg. Végső elkeseredésében a Hollywood felirat H betűjéről a mélybe vetette magát. Búcsúlevelében a következőket írta: "Attól félek, hogy gyáva vagyok. Bocsánatot kérek mindenért. Csomó fájdalmat megspórolhattam volna, ha már korábban megteszem. P.E." Az évek során többen is látták a kísértetét a környéken.

 

A Szellemirtókat Dan Aykroyd kísértetjárta háza ihlette

Aykroyd bevallottan hisz a megmagyarázhatatlan és paranormális jelenségekben, és a Szellemirtók ötletét is saját tapasztalatai ihlették: a villany magától fel-le kapcsolódott, a zongora "magától" játszani kezdett, ajtók záródtak be. Kísértetek jelenlétét is érezte, az egyikük elmondása szerint "nagy" volt, így kizárásos alapon csakis a ház egyik korábbi lakójával, "Mama" Cass Elliot, a The Mamas & The Papas énekesnőjének szellemével találkozhatott.

(Forrás: Ranker)