Hőség a szombaton!

Legalábbis, ha semmi sem változik. A melegre válaszként a fesztiválszezon készült fel, reménykedjünk, hogy hűvössel is. Lesznek régi és új zenei napok, erre már anyósék is talpra ugranak! Nem is tudom melyik a jobb, gépi hidegben időzni egy kicsit, hogy aztán hirtelen hőgutát kapjunk elhagyva a helységeket, vagy a szabadban összeesni kedvenc zenekarunk ölelő hangjai által? Döntsetek megfontoltan!

38. Régi Zenei Napok

Vác, július 2-9.

Zenei időutazással, minden eddiginél több koncerttel és programmal várja közönségét a Régi Zenei Napok július 2. és 9. között Vácott! A Filharmónia Magyarország 38. alkalommal idézi fel a barokk kor hétköznapi és ünnepi pillanatait varázslatos koncertekkel és igazi fesztiválhangulattal. Idén a hangversenyek mellett lesz irodalom, tanulás és játék is, hogy minden korosztályhoz közel vihessék a zenét. 

XVI. Nemzetközi Anyósfesztivál

Balatonudvari, július 2., 9:00

A XVI. Nemzetközi Anyósfesztivál Balatonudvari Strand című program 2022 július 02-én szombaton 10 órától kerül megrendezésre. Több mint 2 milliós díjazással zajlanak majd idén is Az Anyós7Próba versenyei, az Anyós szépségverseny és Szuper Anyós döntő is a vendégseregre és a versenyzőkre vár.

Hauszmann paripái - Vezetett bejárás az újjáépült Lovarda épületében 

Budavári Palota, július 2., 11:00

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épület, a Lovarda, a Budai Várséták tematikus vezetésén látogatható először! Helyszíne, a Csikós udvar a II. világháború okozta sérüléséket követően az 1950-es évek kultúrpolitikájának esett áldozatul, így a Lovarda, Főőrség és Stöckl lépcső épületegyüttesét elbontották. 

Low Contrast & Friends @ Kacsakő 3 Sessions

Kacsakő Bisztró, július 2., 16:00

Idén nyáron újra a naplementében élvezhetjük a jobbnál-jobb organic / melodic / deep és progressive house zenéket. Low Contrast, aki minden évben megörvendezteti a chillezni vágyókat a DJ szettjeivel, most idén a barátait is meghívja egy DJ szettre az első 2 órába, hogy bemutathassák a saját zenei világukat. Majd az utolsó 2 órát pedig Low Contrast fogja átvenni.

TNT, vendég: Antal Timi LIVE, Dj Dominique

Budapest Park, július 2., 18:00

Nosztalgiázz a TNT-vel idén nyáron egyetlen alkalommal a Budapesten a Parkban! A kilencvenes-kétezres évek egyik legnépszerűbb hazai popduóját ugyanis kizárólag július 2-án csíphetitek el a fővárosban. De nem kell aggódni, mert ezen a kivételes estén bőven megtömik a sláger-puttonyt olyan örökzöldekkel, mint a Kicsi gesztenye, a Titkos üzenet vagy a Bele vagyok zúgva. Aki lemarad, az kimarad - és bolond, aki sír ezután.

MOZES & KALTENECKER

BMC - Opus Jazz Club, július 2., 20:00

A két zenész műsora a jazz, a pop, az elektronikus hangzások, a progresszív zenei elemek és az improvizáció találkozása. Kaltenecker Zsolt billentyűs-zeneszerző először 2017-ben dolgozott együtt Mózes Tamara énekesnő-dalszerzővel egy electro-jazz együttesben, ahol már több dalt is közösen komponáltak; ezután kezdtek el dolgozni saját anyagukon, billentyűre (különféle effektekkel) és énekhangra (looperrel, angol-francia szövegekkel).

Edda Művek

Agárdi Pop Strand, július 2., 20:00

Kapunyitás: 17:30, Előzenekar: 20:00 óra Pataky Művek

Az Ecool bemutatja: Csekedely

Budapest Jazz Club, július 2., 20:30

Dely Robi jazz-gitáros és Cseke Gábor jazz-zongorista hosszú évek óta játszanak együtt különböző formációkban. Duójukban a jazz standard számokat szabadon interpretálják, a zene áramlása folyamatos, zenei gondolataikat fokozatosan építik egymásra, így létrehozva egy különleges, hangszínekben és dallamokban gazdag világot, ami csak rájuk jellemző.

Női posta – Oláh Ibolya színházkoncertje @Balatonszárszó

Kultkikötő, július 2., 20:30

Valahol van egy nagy, központi szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit  meghallgatnak. Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban. A sok panaszra orvosság nincs. Feloldás – talán.

Decolonize Your Mind Society

Kolorádó Fesztivál, július 2., 21:00

Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál. Az, amit mindig is keres egy ilyen helyen az ember: minőséget a mennyiség helyett, törődést a csillogás helyett, szabadságot az elkerített VIP-részlegek helyett. Megtalálod a fesztivált Budapest és a természet határán, a budai dombok óvó vonulatai között.

Elefánt

Fishing on Orfű, július 2., 21:00

A 2022. június 29-július 2. között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű a jól megszokott hangulattal és továbbra is a legizgalmasabb független zenei (és nem zenei) produkciókkal várja az érdeklődőket.

Korda Sándor: Az aranyember (1918)

Magyar Zene Háza, július 2., 21:00

A Magyar Zene Háza különleges sorozatot indít a nyáron Szabadtéri színpadán Zene és Film címmel. Az ingyenes eseményeken ritkán látható némafilmeket és dokumentumfilmeket vetítünk, és a moziélményt élőzenés kíséret teszi egyedivé. A világban már bejáratott formula júliustól a Városligetben is megjelenik, az első ilyen esten a magyar filmes úttörő, Korda Sándor 1918-as Az aranyember című némafilmjére improvizál Kiss Péter zongoraművész és Szűcs Péter klarinétművész – a filmes koncertek világában már ez az improvizációs zenei kíséret is unikálisnak számít.

Retro Disco Zenék Party

Arena Garden, július 2., 22:00

Kedves retro imádó fiatal és örök fiatal barátaink eljött az idő, hogy felidézzétek együtt a régi nagy partyk és slágerek hangulatát! Ezen az estén garantáltan kioltják a szomjad a retro fogalom szinte minden zenei stílusával! Ha élvezted az ÉLŐ ONLINE RETRO PARTYKAT akkor itt a helyed!

Szeresd a Trashem Bébi! - Mulatáska