Hurrá, Harrison Ford végre Budapesten van!

Az itt forgó Szárnyas fejvadász 2 sztárja egy bringaboltban készített közös fotót a rajongóival.

Harrison Ford nemrég megérkezett Budapestre, de nem a hotelszobájában ejtőzik, mialatt várja, hogy elkezdődjön a jeleneteinek forgatása a Szárnyas fejvadász 2-ben: helyette inkább az V. kerületi Nella kerékpárboltban készít közös fotót a Ford-rajongó eladókkal. Az mondjuk elég mókás, hogy a bolt TREK márkájú bringáival pózol a Star Wars első számú közönségkedvence, de J.J. Abrams filmjei óta végülis már úgyis egybeforrt a Star Trek és a Star Wars.

A 74 éves sztár a magyarországi helyszíneken készülő Szárnyas fejvadász 2-ben természetesen ismét az 1982-es első részben megismert Rick Deckardot alakítja. Aki Ridley Scott rendező elképzelései szerint bár replikánsokra vadászott, valójában maga is egy replikáns volt. Erre utalt ugyanis elvileg az a jelenet, amikor Gaff (Edward James Olmos) egy origami unikornist hagy Deckard ajtaja előtt, jelezve, hogy tud a visszatérő egyszarvús álmairól, mivel ilyenek rendszerint a replikánsoknak vannak.

A Szárnyas fejvadász 2-t viszont már nem Ridley Scott rendezi, hanem a Sicariót is jegyző Denis Villeneuve. A 2017 őszén mozikba kerülő új részben Harrison Ford mellett Ryan Goslingot és Jared Letót is láthatjuk majd, akik már szintén itt vannak Budapesten. Sajnos azonban a filmforgatást egy szörnyű tragédia árnyékolta be: augusztus végén meghalt egy 28 éves díszletépítő a Felsőkert utcai Origo stúdióban, miután egy leomló díszletfal romjai közé szorult, és már nem tudták megmenteni az életét. A temetésén a rendező és Ryan Gosling is ott voltak, a stáb pedig előtte gyűjtést rendezett az elhunyt családjának, hogy abból fizethessék ki a ceremóniát.