Hús vételező hétfő

Annyira nemzetközi önnepet ülünk ma, hogy még határmenti program is bevillant mára. Az országos jellegen túl. De hagytunk a megszokott eseményekből is, a választás élményét erősítve, de az ünnepi jelleget is támogatva. Mert mindenki menjen el valahová! A legvégén még zenére is lehet, de csak ájtatosan!

Húsvéti Tojásvadászat a Vasúttörténeti Parkban

Magyar Vasúttörténeti Park, április 18., 10:00

Kicsik és nagyok egyaránt válogathatnak a számukra kedves foglalkozások közül, legyen az akár kézművesség: nemezelés, raffiázás vagy húsvéti gyertyakészítés, vagy mozgalmasabb programként a húsvéti akadálypálya. Nem maradhat el a már szinte tradicionális húsvéti tojáskeresés sem, melynek során a teljes park területét bejárhatják a vállalkozó kedvű tojásvadászok.

Vasi Skanzen, április 18., 10:00

A helyszínen kézműves árusok, kisvasút, légvárak, büfé, kürtőskalács, rétes, mézes finomságok, popcorn és különböző italok várják az érdeklődőket. A Vasi Skanzen 12.00-től múzeumi belépővel látogatható!

Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja

Szentesi Művelődési Központ, április 18., 10:00

A gasztronómiai finomságok mellett a kenyérgyúrás, kalácssütés, tojásfújás, fafaragás, gyékényfonás, kovácsmesterség fortélyaival is megismerkedhetnek a résztvevők.

Helyünk a világegyetemben

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, április 18., 11:00 

Az előadás a planetárium működésének általános ismertetésével kezdődik. Rövid tájékozódás a csillagok, csillagképek között, mely a Digitárium minden látványelemét bemutatja. A műsor szerkezete az ismerttől az ismeretlen, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt.

XV. Palóc Húsvét a Füleki Várban

Füleki Vár, április 18., 10:30 

Húsvéthétfőn, április 18-án délelőtt 10:30 órakor nyitja meg kapuit – immár 15. alkalommal – a Palóc Húsvét a Füleki Várban című hagyományos rendezvény. A szervező Füleki Városi Művelődési Központ az idén is gazdag programot kínál az érdeklődőknek. A hangsúly a helyi értékekre, a palóc hagyományokra helyeződik, de a műsorban a magyar mellett a szlovák kultúra is bemutatásra kerül.

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, április 18., 11:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul. 

Instant-Fogasház, április 18., 18:00

Minden hétfőn az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában! 

A három Oscar-díjra jelölt Wim Wenders (Párizs, Texas, Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club, Az élet sója) filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben az egyházfő olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte, komoly, olykor humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a bevándorlás, az ökológia, valamint a család szerepe.

Legénybúcsú

Játékszín, április 18., 19:00

A mai magyar szórakoztató színpadi művek palettáján garantáltan új színfolt lesz majd ez a komédia. A Legénybúcsú helyszíne egy szálloda, ahova két jóbarát érkezik, egyikük azonban alaposan megkeveri a szálakat... 

Budapest Jazz Club, április 18., 20:00

A rendszeresen teltház előtt szereplő Finucci testvérek vezette formáció újra és újra a zenei-elit legkeresettebb énekeseit, zenészeit invitálja egy-egy izgalmas zenei projekt bemutatásához. Ezen az estén a „jazz-körökben” is méltán közkedvelt Tóth Vera közreműködésével „Cserháti jazz-re hangolva” című műsorukat adják elő, mely repertoárja Cserháti Zsuzsa legismertebb dalaiból áll. 

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen  szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!