Idris Elba, Michael Fassbender vagy Tom Hiddleston lesz az új Bond?

De James Norton, Jamie Bell, Luke Evans, Charlie Hunnam és Aidan Turner neve is szóba került már.

A hétvégén a Moviewebet is megjárta az örök téma: ki lesz az új James Bond most, hogy Daniel Craig szögre akasztja a szmokingot és a Walther PPK-t? Produkcióközeli források szerint ez a 8 színész jelenleg a legesélyesebb a 007-es ügynök szerepére, és állítólag már mindegyikük tárgyalt a Bond franchise legfőbb döntéshozójával, Albert R. Broccoli lányával, Barbara Broccoli producerrel.

Tom Hiddleston

Bár a 35 éves angol sztár júniusban azt nyilatkozta, biztosan nem lesz belőle James Bond, továbbra is ő a számít a rajongók egyik titkos favoritjának. Ami nem csoda, hiszen a Marvel-filmek Lokijaként óriási a népszerűsége, és szinte biztos, hogy minden képregényrajongó meg akarja majd nézni, milyen lesz őfelsége legmenőbb titkos ügynökeként.

Idris Elba

A Drót, a Prometheus és a Luther tévésorozat brit sztárja is évek óta felbukkan minden Bond-pletykában - bár legutóbb pont az volt vele kapcsolatban az új hír, hogy 43 évesen kicsit már túlkoros erre a szerepre - ami persze semmi ahhoz képest, hogy Roger Moore még 58 évesen is James Bondként akciózott. Egy fekete 007-es amúgy nem is lenne annyira ördögtől való dolog. Egyrészt ugye ez csak egy szám, ami az MI6 mindenkori 12 legjobb ügynökét jelöli (akik közül az egyik ráadásul nő), másrészt a Bond-kánonban eddig is egy fekete férfi volt a brit titkosszolgálat helyettes vezérkari főnöke, aki azért nem egy kispályás irodista (a Brosnan-érában Charles Robinson alakította őt).

Michael Fassbender

Bár Fassbender Németországban született, brit színészként lett hollywoodi sztár, és olyan kultfilmekben szerepelt már, mint a Prometheus, a Macbeth, a Becstelen Brigantyk, a Shame vagy az X-Men-széria. 39 évesen még pont beférne neki 2-3 Bond-film, és prímán hozná a Craig-féle túskóból lett macsó "James Blond"-stílust.

Luke Evans

A Hobbit-trilógia Bardja ugyanúgy walesi születésű, ahogy a '80-as évek Bondja, Timothy Dalton volt - és ha hunyorítunk, kicsit még talán hasonlít is az elődjére. 37 évesen minden esélye megvan rá, hogy ő legyen az új Bond, bár a producereknél valószínűleg hátránnyal indul, hogy korábban olyan csúfosan leszerepelt blockbusterekhez adta a nevét, mint a Paul W. S. Anderson-féle Három testőr vagy Az ismeretlen Drakula.

Aidan Turner

A Hobbit-filmekből a Kilit alakító 33 éves Aidan Turner is esélyes a 007-es szer, és ír, akárcsak az elődje, Pierce Brosnan.

James Norton

Ha Daniel Craig volt a baltaarcú Bond, akkor a 31 éves Nortonra is illik ez a jelző. Őt eddig inkább csak brit tévésorozatokban láthattuk: szerepel a Happy Valley-ben és a Gillian Anderson-féle Háború és békében is.

Charlie Hunman

A Kemény motorosok 36 éves macsója is szóba került már, mint lehetséges James Bond. Igaz, neki még talán több olyan gigaköltségvetésű blockbusterben kellene megvillantania magát, mint amilyen a Tűzgyűrű, a Bíborhegy vagy a hamarosan mozikba kerülő, Guy Ritchie-féle Arthur király.

Jamie Bell 

Bell a legfiatalabb Bond-jelölt: még csak 30 éves, ráadásul olyan kölyökképe van, hogy inkább az ifjú James Bond kalandjai című tévésorozatban kellene szerepelnie. Viszont már olyan filmek sorakoznak az önéletrajzában, mint A Fantasztikus Négyes, A nimfomániás 1-2, Snowpiercer, King Kong, A dicsőség zászlaja vagy a Hipervándor, és Spielberg is róla mintázta mocap technológiával Tintint. A sztár nagy előnye még, hogy hasonlít Daniel Craigre, és ez már más producerkenek is feltúnt, mivel a 2008-as Ellenállókban testvéreket alakítottak.