Így reagáltak a sztárok Will Smith pofonjára

Az idei Oscar arról marad emlékezetes, hogy Will Smith pofán verte a feleségén viccelődő Chris Rockot. Nyilván az internet népét sem hagyta hidegen a jelenet.

Aki nemrég kelt fel, még a csipán át is olvashatott Will Smith az Oscar-gálán nyújtott alakításáról, hiszen a díjazottak érdemeit elhalványítva ezzel van tele a sajtó. Ha valaki valamilyen furmányos módon mégis lemaradt volna, a következő történt: a színpadon állva Chris Rock elsütött egy rossz ízű tréfát Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith rovására, "Jada, imádlak, és alig várom a G.I. Jane 2-t" – ez volt az a film, amiben a szerephez Demi Moore leborotválta a fejét. Pinkett egy betegség miatt lett kopasz, és érthető módon rosszul esett neki a viccelődés, mire Smith rövidke kényszerű nevetgélés után felment a színpadra és váratlanul pofán verte Rockot.

Akár megrendezett volt a jelenet, akár nem, sokkolta a közönséget. Nicole Kidmant például így: 

 

 

Az esemény közvetítésén lenémították az ezt követő jelenetet (mintha tudták volna, mi következik), de elérhető a cenzúrázatlan felvétel: Smith visszaült a helyére, majd Rock megjegyezte, hogy "Will Smith a szart is kiverte belőlem". A közönség nevetett. A csörte így folytatódott:

– Ne vedd a kibaszott szádra a feleségem nevét!

– Hé, haver, ez csak egy G.I. Jane-poén volt.

– NE VEDD A KIBASZOTT SZÁDRA A FELESÉGEM NEVÉT!

– Nem fogom, oké? 

Majd Rock némi megrökönyödött nézés után azzal viccelte el az egészet, hogy ez volt a tévétörténelem legnagyszerűbb estéje. Egyébként nem tett feljelentést Smith ellen. Smith az este díjat nyert a Richard király főszerepéért, és köszönőbeszédében bocsánatot kért viselkedéséért, de Rocktól nem. Elárulta, mit mondott neki Denzel Washinton a gála reklámszünetében:

A legjobb pillanatokban légy óvatos, akkor jön érted az ördög.

 

De Smith-t is megviselte ez az egész, az alábbi, a szünet alatt készült videón látjuk, amint sírdogál, majd Washington és Tyler Perry vigasztalgatja:

Már csak azért is volt övön aluli a Pinkett kopaszságával való viccelődés, mert a színésznő egy alopecia nevezetű betegségben szenved. A következőket olvashatjuk erről a WEBbetegen:

A foltos hajhullás (alopecia areata), más néven körülírt hajhullás érintheti a fejbőrt, illetve valamennyi testrészt, ahol szőrnövekedés jellemző. Következtében tar foltok jelennek meg a fejbőrön, illetve a szőrzetben, például a szemöldökben, a szakállban stb. Az érintettek közül sokak számára súlyos pszichés megterhelést jelent ez a probléma. Az alopecia areata oka nem teljesen tisztázott, jelenlegi ismereteink szerint leginkább autoimmunitás áll a hátterében.

Néhány néző kezdetben dicsérte Smitht, amiért megvédte feleségét, köztük Ayanna Pressley képviselőnő, aki szintén sújt a betegség, de gyorsan törölte tweetjét. A The View műsorvezetője, Ana Navarro azt írta: "Annak a közel 7 millió embernek és szeretteiknek, akik alopeciában szenvednek, ez nem vicc".

A többség azonban mélységesen elítélte Smith viselkedését, de legalábbis elhűlt. Az sem jó tendencia, ha verik a komikusokat a vicceik miatt.

"Hadd mondjak valamit, nagyon rossz gyakorlat felsétálni a színpadra és fizikailag megtámadni egy komikust"– írta az Emmy-díjas Kathy Griffin. "Most már mindannyiunk aggódhatunk, hogy ki akar a következő Will Smith lenni a komédiaklubokban és a színházakban". 

Most láttam a Will Smith pofonját. Van valakinek egy késő esti műsora, amit kölcsönkérhetnék holnapra? (Conan O'Brian)

Miaf??? Ez nem volt benne a forgatókönyvben? (Trevor Noah)

Meg is ölhette volna. Ez tiszta, kontrollálatlan düh és erőszak. Millió viccet hallottak róluk az elmúlt három évtizedben. Nem újoncok Hollywood és a komédia világában. Elvesztette az eszét. (Judd Apatow azóta törölte tweetjét.)

50 Cent csak jót röhögött az egészen, a sallert elkapó képet osztotta meg, a következő szöveggel: "B**** ne szórakozz velem soha. LOL"

 

(Forrás: Independent, Huffpost)

Címlapkép: Neilson Barnard/Getty Images