Így szórakozz kedden!

Október első keddjére is elkészítettük a napi best of-ot, hogy ne a keresgéléssel teljen az idő.

Hangulat Junior - Ördögi zene

Müpa (Üvegterem), október 5., 10:00

A sorozatban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének (RTK) növendékei, vagyis a közönség soraiban ülő gyerekek korosztályához közel álló korú fiatal művészek adnak koncerteket.


Helló, Héraklész! - Könyvbemutató és kulisszatitkok az előadásról

Online, október 5., 17:00

2021. október 8-án mutatja be a Budapest Bábszínház a Helló, Héraklész! című előadást, melyet Tasnádi István írt és Tengely Gábor rendezett. Szeptemberben a Pagony Kiadó gondozásában jelent meg az előadásból készült azonos című könyv.


VÁRkert Mozi - Frida Kahlo: Viva la Vida

Várkert Bazár (Testőrpalota - Vetítőterem), október 5., 18:00

A művészet templomai sorozat következő epizódjában Frida Kahlo sokrétű személyiségét ismerhetjük meg többféle nézőpontból: a kortárs feminizmus forradalmian úttörő művészét, és a mögötte rejlő embert, aki saját megkínzott testének és viharos kapcsolatainak foglya volt.


Instant-Fogas Kedd

Instant-Fogasház, október 5., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol a rezidens DJ-k gondoskodnak a hangulatról!


Az égő ház

Szkéné Színház, október 5., 19:00

Egy szerelmespár legyezőt cserél. / Egy fiú szerelmes lesz mostohaanyjába. / Két bolti eladó átveri főnökét. / Egy apa nem látja, hogy családja szétesőben. A bemutató Misima Jukio négy egyfelvonásos darabjából készül: Az elcserélt legyezők, A világítótorony, Ízes méreg és Az égő ház.


Metropolisz

Eötvös10 Művelődési Ház, október 5., 19:00

Az előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is. A metropolisz átvitt értelemben maga az ember. Itt bontakoznak ki a gondolatai, az érzései, itt kapnak teret kapcsolatai.


Apád előtt ne vetkőzz

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház, október 5., 19:00

Párhuzamos történetek, melyek a mélyben összefüggnek. Sorsok, melyek alapvetően meghatározzák egymást. Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával.


Rohmann Ditta (gordonka), Fejérvári Zoltán (fortepiánó)

Zeneakadémia (Solti György Kamaraterem), október 5., 19:00

Az este folyamán két hangszer-különlegességgel is találkozhattok: Rohmann Ditta a Schubert-műveket öthúros csellón, Fejérvári Zoltán pedig a hangverseny teljes programját a Budavári Önkormányzat tulajdonában lévő 18. századi fortepiano-kópián játssza.


Egyszer visszatérsz

Nemzeti Táncszínház, október 5., 19:00

A Budapest Táncszínház 2021-ben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A jeles jubileum alkalmából nagyszabású születésnapi gálaműsort szerveznek. Az est rendezője Földi Béla, a Budapest Táncszínház alapító igazgatója.


Menopauza

Játékszín, október 5., 19:00

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi… A mi történetünk ma játszódik, a new york-i
Bloomingdale’s áruházban – de játszódhatna a világ bármelyik más áruházában is. A szereplőink négy nő, és velük is megesik az…


Kurtizánképző

Pinceszínház, október 5., 19:00

A provokatív, ironikus, rendkívül népszerű középkori stand up comedy igazi felszabadító effektussal él. Akik már látták, állítják, hogy a két nem közötti megértés és elfogadás útját indítja el. Valami megváltozik előadás után, ha más nem is, a kommunikáció mikéntje bizonyosan. Megnyílik egy olyan érzékelési tartomány, amely addig zárva maradt.


Andrej Korobejnyikov zongoraestje

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), október 5., 19:30

Az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat Andrej Korobejnyikov estjével folytatódik október 5-én a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A húsz nemzetközi díjat nyert, a világ négy kontinensének 45 országában számos világhírű karmester és muzsikus társaságában koncertező művész kiemelkedő merészséggel és érzékenységgel keríti hatalmába a publikumot.


Kiválasztottak

Gólem Színház, Gólem Központ, október 5., 19:30

Mit tennél, ha egyik napról a másikra eltűnnének a zsidók? Mind egy szálig, kivétel nélkül! Előjel, magyarázat, jótanács és (persze, mivel zsidók) pénz nélkül marad a világ. Mihez kezdjenek most a neonácik? Kit utáljanak? Mihez kezdjenek a zsidó (vagyis bármely) színház alkalmazottjai? Honnan szerezzenek pénzt? Mihez kezdjen a Kereskedelmi Világbank? Mármint… lesz-e ott egyáltalán valaki?


Vérvörös Törtfehér Méregzöld

UP Újpesti Rendezvénytér, október 5., 20:00

"2195-ben én kezdő rendőrként a Győr-Moson-Sopron Megyei Alispán Úr, Osztojkán Frodó parancsnoksága alatt teljesítettem szolgálatot járőrként. Már akkor is elsivatagosodott a Rábaköz déli régiója, de a nyolcvanötös és nyolcvanhatos főutak csornai hármas keresztútjánál működött még egy akkumulátor töltőállomás, ahova április 23-án, huszonháromóraharminckor riasztottak engem."