Indul a rég várt Deadpool film!

A Marvel képregény univerzum egyik legkülönösebb, egyszerre gonosz és szórakoztató figurája kap végre saját filmet, miután jól teljesített az X-Men csapatban.

A 20th Century Fox stúdió hivatalosan bejelentette: jön a rég áhított Deadpool film Ryan Reynolds-szal! Már a premiert is kitűzték, 2016. február 12-én vetítik először az X-Men spin-off  képregény-feldolgozást, ami nem is olyan messze, ha úgy vesszük, hogy a főszereplőn kívül még senkit sem szerződtettek le, és, hogy az a Tim Miller rendezi, aki eddig csak rövidfilmeket és főcím animációkat készített, vagyis abszolút amatőrnek számít. Az viszont bíztató, hogy a forgatókönyvet a roppant szórakoztató Zombielandért felelős Rhett Rheese és Paul Wernick páros írja, sőt, már neki is kezdtek a munkának -, és sokak szerint ez lesz a legizgalmasabb valaha is elkészült Marvel film! Különösen, ha valóban felső korhatáros besorolást kap, pedig az emlegetett 50 millió dolláros költségvetés nem számít óriásinak, igaz, kicsinek sem, de egy hollywoodi mondás szerint a kicsi büdzsé nagy alkotói szabadságot is jelent.

A mentálisan instabil zsoldos, Wade Winston Wilson, alias Deadpool karaktere először 1991-ben jelent meg a Marvel New Mutans, majd az X-Force című sorozatában, először gonosz figuraként, de mivel be nem áll a szája és folyton poénkodik, nehéz rá haragudni. Deadpool a nagy vásznon a 2009-es X-Men kezdetek: Farkas című filmben jelent meg, Ryan Reynolds alakításában, és ellentétben a színész másik szuperhős alakításával, a Zöld lámpással, azonnal népszerű lett, és azóta is gyakran felbukkant a saját sorozat egészen eddig alaptalan híre. Állítólag a projekt Reynolds nélkül sehol nem lenne, ő veri az asztalt a stúdiónál évek óta.