Ingyen mozi - Hétvégén sárkányok és kémek

Pénteken sárkány, szombaton sárkány és vasárnap... öööö, vasárnap nem sárkányok, hanem kémek. Ez most nem jött össze, de higgyétek el, frankó filmeket találtunk nektek a hétvégi mozizásra.

Elsőként egy remek animációs filmet kínálunk péntekre, amelyből kiderül többek között, hogy a sárkány is csak ember. Az Így neveld a sárkányodat mesevilágában a vikingek nem angol kolostorokat fosztogatnak, hanem állandó háborúban állnak a sárkányokkal, akik/amik Darwin elméletét bizonyítva hatalmas fajgazdagságra tettek szert, minden ökológiai rést betöltve. Persze lehet, hogy a sárkányok nem is gonoszak, csak egy kapitalista elnyomó uralma alatt állnak? Fel, fel te éhes proletár! Az előbbi nyegléskedő mondatoknak senki ne dőljön be, mert valóban minden idők egyik legkedvesbb mesefilmjéről van szó. Különben nem ajánlanánk.


Megígértük, hogy szombaton is sárkányozunk. Persze a mai sárkány nem olyan aranyos lesz, mint a péntekiek, hanem egy behemót, lusta, feltehetőleg szörnyen büdös, és bizonyíthatóan kapzsi szörnyeteg. Aki ráadásul rátehénkedett a törpök kincsére! Mit kincsére! Bele az egész aranybányába. A Hobbit első része még csak az aranybányák felé utazásról szól, megismerhetjük az ifjú Bilbót, aki ekkoriban válik a gyűrű rabjává. És megismerhetjük Gollamot, aki már fiatalon is ugyanolyan rusnya volt. Gondolom, ebből már sokan kitalálták, hogy a szombati este egyik legszórakoztatóbb mozija A hobbit - Váratlan utazás lesz.


Robert Redford és Brad Pitt egy filmben eleve ínyencfalat a mozirajongók számára, hát még ha Robert Redford Pitt mestereként szerepel ebben a kémfilmben. Ne számítsunk James Bond-os csillogásra, pezsgőre, autókra és nőkre, ugyanis ez egy realista kémsztori sok-sok mocsokkal, és cinikus ügynökökkel. Aki kíváncsi milyen is lehet a valóságban a kémvilág, mindenképpen kapcsoljon a Kémjátszmára. De az is, aki szereti az emberi drámákat, ugyanis a film középpontjában az áll, hogyan darálja be az embert ez a cseppet sem barátságos szakma. Tehát vasárnap: Kémjátszma.

A PORT.hu ajánlja:

Így neveld a sárkányodat: FEM3, péntek (október 2.), 21:00

A hobbit - Váratlan utazás: FILM+, szombat (október 3.), 20:00

Kémjátszma: UNIVERSAL CHANNEL, vasárnap (október 4.), 21:00