Ingyen mozi - Vidám hétvégét a népnek!

Valószínűleg így gondolhatták a kerttévék programfelelősei is, amikor úgy döntöttek, hogy a hétvégén vígjáték cunamival örvendeztetik meg nézőiket. Ráadásul csupa jól bevált filmről van szó, ahol nem számít, hogy hányszor láttuk, mindig szívesen vesszük elő újra.

Különben dühbe jövünk, RTL Klub, péntek, 21.20

Mert ugyan ki ne látta volna még Bud Spencer és Terence Hill talán egyik leghíresebb kalandját, amiből a Magyarország férfilakossága leginkább csak a sör-virsli versenyre emlékezik? A Különben dühbe jövünk ’74-es forgatásán Carlo Pedersoli és Mario Girotti már összeszokott párost alkotnak. Ez a nyolcadik közös filmjük és talán itt értek fel a csúcsra, bár még előttük vannak olyan remekek, mint az …és megint dühbe jövünk, Kincs, ami nincs és a Nincs kettő négy nélkül
Maga a felállás nem túl bonyolult, de végigköveti a színészek pályáját. Végy két jómadarat, akik mást se csinálnak, csak egymás vérét szívják, adj hozzá egy balfék maffiózó bandát és ereszd össze őket. Ehhez kérd meg Guido és Maurizio de Angelis-t, hogy írjanak olyan slágert, ami már magában megállja a helyét és kész a világsiker.

Maverick, RTL Klub, szombat, 19:15 

Mel Gibson a ’90-es évek derekán már túl volt három Mad Max és ugyanennyi Halálos fegyver filmen, így akkora sztár volt, hogy bármit csinálhatott, amihez éppen kedve volt. ’94-ben elvállalta a Maverick címszerepét, ami egy 50-60-as években futott amerikai sorozaton alapult és olyan társakat kapott maga mellé, mint Jodie Foster, vagy James Garner (aki az eredetiben Mavericket alakította). Gibsontól sose állt messze a vígjáték, de itt egyenesen sziporkázik. Persze minden körülmény adott volt, mert Foster játéka tökéletesen kiegészítette, illetve a rendező se volt ismeretlen számára, hiszen a Halálos fegyver széria alkotója, Richard Donner ült a direktori székben.

Agyő, Nagy Ő!, TV2, vasárnap, 21:15 

Ben Stiller-ről a felületes szemlélő azt mondhatná, hogy mást se csinált egész életében, csak vígjátékokban játszott. Aztán, ha alaposabban megnézzük az életművét, kiderül, hogy tényleg. Szinte kivétel nélkül csak a komédiákban szerepel, hol kisebb, hogy nagyobb sikerrel. 
Az Agyő, Nagy Ő! a jól sikerült filmjei egyike, amiben egy friss férjet alakít, aki a nászútján lesz szerelmes, csak éppen nem az asszonyba. A rendezők azok a Farrelly tesók, akik a Keresd a nőt! és a Dumb és Dumbert készítették, de itt sztori nem eredeti, hanem egy ’72-es alkotás remake-je, amiben még a Beethoven filmek sztárja Charles Grodin, valamint A simlis és a szende szöszije, Cybill Shepherd játszotta a főszerepet.