Itt a 2020-as Vylyan Bogyólé!

Minden évben izgalommal várjuk az évjárat első hírnökét. Örömmel jelentjük be: elkészült és október végétől kapható a Vylyan Pincészet újbora, a Bogyólé. Az idei palackokat Győri Katinka Laura, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója által tervezett címke díszíti.

A Vylyan újborának története 16 évvel ezelőtt indult. A Bogyólé név francia beaujolais nouveau-t idézi. A választás nem véletlen hiszen a Bogyólé a francia újbor készítésének hagyományait követi. Ennek lényege, hogy leszüretelt, sérülésmentes szőlőfürtöket zárt tartályokban, szénsav köpeny alatt dolgozzuk fel, zúzás és bogyózás nélkül. A bor így a szőlőbogyón belül születik robban életre, az erjesztés után pedig azonnal palackokba is kerül. Az eredmény egy zamatos, vidám, könnyű vörösbor, mely itatja magát és jókedvre derít.

Az idei évjárat is tipikusan „bogyólés”: illatos, kedves, jóivású, üde, az előző évekhez képest talán kicsit kevesebb tanninnal.

Friss borhoz friss címke

A Bogyólé az elmúlt másfél évtizedben önálló márkává vált – nem kis részben a hozzá kapcsolódó, évenként meghirdetett borcímke pályázatnak köszönhetően. A pincészet a Bogyólén keresztül is támogatja a legfrissebb bor és a legújabb művészeti áramlatok találkozását, a pályázattal lendületet és kihívást ad a jövő grafikusművészeinek.

A tervezőgrafikus hallgató pályázóknak ebben az évben is az volt a feladatuk, hogy az újbor frissességéhez és gyümölcsös, üde jellegéhez a legjobban illeszkedő hangulatot és képi világot alkossák meg.  11 résztvevő iskolából összesen 205 pályamű érkezett a felhívásra, melyek közül végül Győri Katinka Laura, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatójának munkájára esett a szakmai zsűri választása. A rózsaszín flamingót ábrázoló, bohém és különleges címke összesen 25 ezer palack Bogyólére kerül fel.

(Balról jobbra: 1. helyezett, 2. helyezett, 3. helyezett, Közönségdíjas)

További helyezettek:
második: Molnár Anett, VISART Művészeti Akadémia
harmadik: Farsang Áron, Egri Eszterházy Károly Egyetem

A Bogyólé címketervező pályázaton résztvevő iskolák:
Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar
Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium
Magyar Képzőművészeti Egyetem
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Budapesti Metropolitan Egyetem
Egri Eszterházy Károly Egyetem
Soproni Egyetem
KREA Design Iskola
VISART Művészeti Akadémia
Kaposvári Egyetem
Corvin rajziskola.

A pályaművekről döntő szakmai zsűribe az iskolák delegáltak tagokat, emellett részt vettek az értékelésben a Vylyan Pincészet, az Arany Rajzszög Társaság, a borászat kommunikációs ügynöksége, illetve a Borászportál delegáltjai is.

A Bogyólé címketervező pályázat közönségdíját idén is a Vylyan Pincészet Facebook oldalán hirdettük meg, ahol egy hónapon keresztül bárki szavazhatott a neki leginkább tetsző alkotásra. A közönségszavazás igen sikeres aktivitás volt a közösségi médiában: az ezzel kapcsolatos posztok több mint 346 ezer embert értek el, a közzétett pályaművek pedig összesen több mint 28 ezer reakciót (lájkot és megosztást) kaptak.
A szavazatok alapján az idei közönségdíjas Matyis Sára, az Egri Eszterházy Károly Egyetem
hallgatójának munkája lett.

A 2020-as Bogyólé október 26-tól kapható a Vylyan webshopban és az üzletekben.
Bogyólé Borcímke pályázati kiállítás 2020. október 30-ig megtekinthető a MOME-n.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu