Itt az Idő! - Alice Tükörországban előzetes

A Disney közzétette a második élőszereplős Alice-film, az Alice Tükörországban első előzetesét, amelyből rengeteg dolog kiderül azok számára, akik nem olvasták Lewis Carroll könyvét vagy nem ismerték a szereposztást - és nagyon jól néz ki.

Még 2010-ben a Tim Burton rendezte Alice Csodaországban indította el a Disney új üzleti modelljét, amely során elővették és elporolták az összes saját animációs klasszikust, hogy élőszereplős formátumban támasszák fel őket. A Burton-rajongók ugyan nem voltak annyira oda az Alice Csodaországbanért, de a film így is kasszasiker lett, és ez hozta magával a folytatást, amelyhez amúgy is készen állt az irodalmi alapanyag. Az első előzetest most hozta ki a Disney, és viszont láthatjuk benne Alice-t, vagyis Mia Wasikowska-t, aki nem látszik, hogy közben öregedett 5 évet, Johnny Deppet, mint a Kalapost, Helena Bonham Cartert, mint aí Vörös Királynőt és Anne Hathaway-t, a Fehér Királynőt, aki egy icipicit pornósra sikeredett. Az Alice Tükörországban igazi hőse persze a Kalapos lesz, akinek veszélybe kerül az élete, új szereplőként pedig megjelenik a Kalapos apja (Rhys Ifans), és főleg maga a megszemélyesült idő, akit vagy amit Sacha Baron Cohen kelt életre, és az előzetes alapján nagyon jól néz ki.

Az Alice Tükörországban előzetesét megnézheted itt: 

A történet röviden ennyi: Alice a kandalló fölötti nagy tükrön keresztül átlép egy különös birodalomba. Megelevenedett sakkfigurák mellett más fura lényekkel is találkozik: zsemlepke, hintalódarázs, Subidám és Subidú, Dingidungi, Egyszarvúr, Gyilkanyessz. Veszélyeken és mókás kalandokon átjutva hősnőnket végül királynővé koronázzák. A filmet ugyan nem Tim Burton rendezi – ezt a feladatot James Bobin, a vállalta -, de producerként ott ügyködött ő is, és a legtöbb figurát eleve ő találta ki. Ami a látványt illeti, az felér a Hobbit filmek izgalmával! A film jövő nyáron, június 2-án érkezik a mozikba.