Izguld végig legálisan a True Detective első évadát!

Most előfizetés és regisztráció nélkül lehet megnézni online A törvény nevében és a Drót első évadait. Az HBO így készíti elő az új krimisorozatát, az Aznap éjjelt.

Aki eddig nem ismerte A tövény nevében (True Detective) vagy a Drót (The Wire) című, kultikus tévésorozatokat, az most bepótolhatja az első évadokat regisztráció nélkül, ezen a linken, ahol augusztus 29-ig láthatóak az epizódok. A két szériáról valószínűleg mindenkmi hallott már: a True Detective első évadában Matthew McConaughey és Woody Harrelson furcsa zsarupárosként a louisianai mocsarak mélyén tanyázó, bizarr szektások után nyomoz, a Drót első évada pedig a barksdale-i drogkereskedők és bűnüldözők korrupt világában merül el nyakig.

Az HBO azért indította most ezt a nyár végéig tartó "bűnügyi sorozatok legjava"-akciót, mert ezzel készíti elő a terepet az új krimijéhez, az nyolcrészes Aznap éjjelhezA történet középpontjában egy paksiztáni fiú áll, akit Riz Ahmed alakít (az Éjjeli féreg után idén a Zsivány Egyesben si láthatjuk majd). A fiút meggyanúsítják egy lány meggyilkolásával a manhattani Upper West Side-on, a védelmét pedig egy ravasz ügyvéd (James Turturro) vállalja el, rajta keresztül kapunk betekintést az amerikai igazságszolgáltatás jogi útvesztőibe, és a manipulációval átszőtt rendszerébe. A hivatalos magyar tévépremier július 11-én lesz, de az HBO GO-n már most meg lehet nézni regisztráció nélkül az első részt itt.

Az Aznap éjjel egyébként egy 2008-as, közönségkedvenc BBC-sorozat, a Criminal Justice amerikai remake-je. A készítők a penge agyú ügyvéd szerepére eredetileg a Maffiózók sztárját, James Gandolfinit szerette volna felkérni az HBO, ám a színész váratlan halála miatt végül meghiúsult az újabb közös munka. ezután Robert de Niro neve merült fel, de neki nem fért bele az idejébe a forgatás, így a szerepet végül John Turturro kapta meg. A stáb végül James Gandolfininek egy posztumusz vezető produceri címet adott.