J. J. Abrams filmet forgatna a Portal videojátékból

  • Szűcs Gyula / PORT.hu

A Westworld díszbemutatóján jelentette be: jól haladnak a tárgyalások a teleportálós sci-fi fejlesztőcsapatával.

A Star Trek- és a Star Wars-folytatások atyja, J.J. Abrams már 2013-ban bejelentette, hogy filmet szeretne két kultikus akciójátékból, a Portalból és a Half-Life-ból, de most már célegyenesbe ért a terve. Az IGN magazinnak adott interjújában ugyanis meglebegtette, hogy a jövő héten tárgyalóasztalhoz ül a produkciós cége, a Bat Robot képviseletében a Portal és a Half-Life játékokat fejlesztő Valve Corporationnel.

portal.jpg

A tárgyaláson már a forgatókönyvekről is szó lesz, és Abrams reméli, hogy hamarosan hivatalosan is bejelenthetik majd a Portal mozifilmet. A rendező mindenképp azt szeretné, hogy a Portal játékosai maximálisan elégedettek legyenek a moziváltozattal, de a térkapukon ide-oda ugrálós akció sci-fi azoknak is bejöjjön, akik soha életükben nem játszottak a Valve játékával (ezt az egyensúlyt ugye elég felemásan sikerült létrehozni legutóbb a Warcraft esetében, és nagy kérdés, hogy az Assassin's Creednek év végén hogyan fog sikerülni).

J.J. Abrams egyébként a Westworld sajtógáláján beszélt a Portalról, mivel az HBO virtuális cowboyvilágáról szóló sorozatát is producerként jegyzi. (via Movieweb)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu