Jesse Eisenberg ingyen is lenne gonosz

Bár még sokat kell várni a 2016 márciusi bemutatóra, máris rengeteg hír, spekuláció és pletyka látott napvilágot a készülő eddig legnagyobb szuperhős film, a Batman V Superman: Dawn of Justice kapcsán.

A legnagyobb viharokat természetesen a lassan közelgő film szereposztása támasztja. Amikor kiderül, hogy a leköszönő Christian Bale után Ben Affleckre osztották a Sötét Lovag szerepét, felhördült az internetes közösség, sőt, azt is számon kérték, hogy a vásznon most debütáló Wonder Womant miért nem amerikai színésznő alakítja, és most Jesse Eisenbergnek sikerült magára haragítania a rajongókat. Eisenberg lesz ugyanis Lex Luthor – a szerepet Adam Driver és Joaquin Phoenix is visszautasította, de felmerült Bryan Cranston, Denzel Washington és Idris Elba neve is - , és a fiatal színész egy interjú során kikottyantotta, hogy sosem olvasott képregényeket, sőt, még képregény-feldolgozás filmet sem nézett még meg életében.

 

Ha egy olyan fontos karaktert, mint a Superman univerzum főgonoszát, Lex Luthort olyasvalaki formál meg, aki bevallottan nem vonzódik az ilyesmihez, az joggal keltheti fel a gyanút, hogy az alakítása sem lesz elég elkötelezett, mondják sokan. A megalomániás Luthort ráadásul olyan legendás színészek formálták meg korábban, mint Gene Hackman vagy Kevin Spacey, így Eisenbergnek fel kell kötnie a nadrágját, bár korábban már bizonyította, hogy képes gátlástalan, sőt, gonosz figurákat is eljátszani – lásd. A hasonmás és Social Network – A közösségi háló. Talán ezért is nyilatkozta a napokban a színész, hogy olyan mértékben megfogta a Batman V Superman: Dawn of Justice forgatókönyve, hogy a szerepet akár ingyen is eljátszotta volna – igaz, feltéve, ha elég rövid a forgatás.