Jó hír: nem viszik túlzásba a CGI-t az Alien 5-ben

Videón mutatta be az Alien: Covennat stábja, hogy a speciális effektesek a xenomorf kezét habszivacsból csinálják meg, mintha még mindig 1986-ot írnánk!

Jó hír az oldszkúl vizuális trükkök rajongóinak: az Alien: Covenant címet viselő Prometheus 2, vagyis az ötödik Alien-film stábja a régi vágású effektgyártás jegyében tényleg megcsinálja a banánfejű idegenek kezét, és nem a CGI csapat mókol majd valamit a vászonra. Erről a produkció hivatalos Twitter-oldalára kirakott videóból is meggyőződhetünk:

Ridley Scott 2017-ben mozikba kerülő, új Alien-filmje a 2012-es Prometheust köti össze az 1979-es A nyolcadik utas: a Halállal. A címben szereplő Covenant a Prometheushoz hasonlóan itt is egy hajót jelöl, ennek a fedélzetén utazik egy csapat űrhajós a galaxis túlfelére, hogy ott a Weyland-Yutani vállalat megbízásából feltérképezzenek egy ismeretlen bolygót. Ott viszont csak kiborgot találnak (az előző rész David nevű androidja, akit Michael Fassbender alakít). A szintetikus organizmus elmondja nekik, hogy ez nem az új Paradicsom, hanem egy arctámadóktól és péniszfejű xenomorfoktól hemzsegő, pokoli hely.

Katherine Waterston karaktere, Daniels a Ripley anyját alakítja a filmben, aki a pletykák szerint a küldetése előtt el fog elbúcsúzni a kislányától (Ripleyt tehát nem Sigourney Weaver alakítja ebben az előzményfilmben). A Covenant fedélzetén utazik az új főhősnőn kívül Danny McBride, Demian Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Carmen Ejogo és Callie Hernandez is. Nemrég kiderült, hogy a Prometheus főszereplője, Noomi Rapace is benne lesz az új részben, de valószínűleg csak a droid flashback jeleneteiben fog szerepelni, vagy valami régi videóüzenetben láthatják a nézők.

prometheus-2-fassbender1.jpg

A film forgatókönyvét Ridley Scott ötletei alapján Jack Paglen, Michael Green és John Logan írta, akik egy új Alien-trilógia nyitányának szánják az Alien: Covenantot. (via Movieweb)