Jó szerdakozást kívánunk!

Állatnézéssel manipulálok. Nézésben nagyon állatok. Ahogy ez a szerda is. Fesztiválok sora kezdődik el, a nyár még lélegzik egy nagyot, hogy aztán iskola! Jól bele kell most húzni, hátha az időjárás is kegyes lesz az utolsó bulihengerhez, csak annyit tudok mondani: légy ott!

10 nap Strand - augusztus 25-29.

Balatonvilágos, augusztus 25-29.

A STRAND Fesztivál ideiglenesen Balatonvilágosra, a Club Aliga területére költözik. A „10 NAP STRAND” augusztus 18-22. és 25-29. között kisebb lesz, hosszabb és a megszokottnál is kedvesebb.

Tábor Fesztivál 2021

Alsóörs, augusztus 25-29.

A rendezvénynek az alsóörsi Pelso Camping ad otthont. Az elmúlt évek során a zenekari táborból szép lassan országos szinten meghatározó rockfesztivál lett. A Balaton parti 4 napos rendezvény idén is komoly nevekkel kecsegtet. Tulajdonképpen a hazai rock és metál zene apraja nagyja felvonultatja magát Alsóörsön.

VI. UbikEklektik Fesztivál

Felsőtárkány, augusztus 25-29.

Tavaly sikerült, összegyűlni és örömtáncot járni. Menjetek, álmodjatok idén még nagyobbat! Régi és új barátok, frissítő találkozások, az Ubikverzum legnagyobb ünnepe: itt van újra az Együttállás, és jobb lesz, mint eddig bármikor.

Everness FESZTIVÁL 2021

Siófok, augusztus 25-30.

Augusztus végén nyitja kapuit az Everness Fesztivál, hazánk legnagyobb önismereti rendezvénye. A Balaton-parti eseményen ezúttal is az önmagunk felé vezető módszerek és élmények kapják a főszerepet - a szervezők hét színpadon, öt napon keresztül jóga-és táncfoglalkozásokkal, előadásokkal,
meditációkkal, workshopokkal és koncertekkel várják a közönséget.

Fishing on Orfű 2021

Orfű, augusztus 25-28.

A 2021. augusztus 24-28. között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű a jól megszokott hangulattal és továbbra is a legizgalmasabb független zenei (és nem zenei) produkciókkal várja az érdeklődőket.

Városmajor Színházi Szemle

Budapest, augusztus 25-től

Hat város 6 színházának 6 előadása, neves művészek és népszerű előadások versenyeznek idén is a Majorban. A városmajori nyár a közönség és a szakma által is kedvelt színházi eseménye, a Városmajori Színházi Szemle minden évben a legjobb vidéki és határon túli előadásokat hozza el a fővárosi közönség számára.

Szegedi Ifjúsági Napok 2021

Szeged, augusztus 25-29.

A hazai fesztiválpiac legnagyobb múltú bulikavalkádja, a Szegedi Ifjúsági Napok bejelentette, hogy augusztus végén a szegedi Partfürdő újra megtelhet fesztiválozókkal. Ráadásul a szervezők egy nappal meghosszabbítják a rendezvényt. Tehát lesz SZIN: idén öt napos, augusztus 25-29 között.

Tisza-tavi Rock Fesztivál

Tiszafüred, augusztus 25-29.

2021.Augusztus 25-től elhozzák nektek a Rock'n' Roll nagyágyúit Tiszafüredre, egy óriási szabadtéri buli keretein belül.

Veszprémi Utcazene Fesztivál 2021.

Veszprém, augusztus 25-28.

Veszprém minden évben néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át, különböző stílusú utcai formációk zenélnek délutántól késő éjszakáig.

Kalandozás a csillagos égbolton

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, augusztus 25., 16:00

A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. A magas színvonalú látványtechnika minden eleme bemutatásra kerül az égbolton történő kalandozás során.

A zene fizikája

Csodák Palotája, augusztus 25., 17:00

A hangok birodalma ősidők óta bűvölik az embereket. Ezzel a bemutatóval a rezgések birodalmába kalauzoljuk a látogatót, ahol izgalmasan mutatjuk be a körülöttünk lévő világ hangjait rezgéseit egy egyszerű szívószáltól a lángokban megjelenő hullámmintákig.

HØT SPØT 2021 / Every Wednesday

A38 Hajó (Orrterasz), augusztus 25., 17:00

Egy év után idén újra minőségi basszus zenék az A38 ikonikus Orrteraszán, barátokkal a naplementében. A keménykedést továbbra is az éjszakai partikra marad. trap // melodic dubstep // future bass // bass house // dnb... Koktélakció! 1-et fizetsz 2-t kapsz nyitástól este 19 óráig!

Befogad és kitaszít a világ – Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estje

Tokaj, augusztus 25., 18:00

Francois Villon versei: Az előadás kétszemélyes zenés színház Mácsai Pál és Huzella Péter előadásában. Igazi különlegesség, izgalmas kaland Villon mindig érvényes, örök emberi szövegeit hallani közel félévezredes távolból, az új, a harmadik évezredben.

Jambalaya Light a Muzikum Gardenben

Budapest, augusztus 25., 19:00

A Jambalaya hazánk első számú New Orleans-i zenét játszó zenekara. 2005-ös alakulásuk óta öt önálló lemezt jelenttettek meg, külföldi turnék keretein belül bejárták Európát, munkájukat Gundel Művészeti Díjjal jutalmazták.

Borbély Mihály és barátai: Ókútból friss víz

Budapest, augusztus 25., 19:30

A koncert anyaga egy nagyobb lélegzetű kompozíciósorozat, melynek első felében kvintett szerepel, a második részében pedig ugyanez az összeállítás mint szólisták csoportja koncertál az elsősorban vonós hangszereket és fafúvósokat szerepeltető szimfonikus zenekarral, “a la sinfonia concertante”.

Best of GESZTI

Budapest, augusztus 25., 20:00

A megújított Best of Geszti a legsikeresebb Rapülők, Jazz+Az, Gringosztár és Létvágy dalokat sűríti ütős produkcióba, vizuális izgalmakkal, két nagyszerű, új énekesnővel és a Jazz+Az kiváló muzsikusaival.
A 2020-ban írt új Geszti dalok közül három is bekerült a friss programba, amelyben meglepetésként plusz egy népszerű Rapülők dal is helyet kapott. A show pedig újabb, nagy derültséget kiváltó virtuális online kapcsolással egészült ki.

Simon Márton és iamyank rendhagyó irodalmi-zenei estje

Budapest, augusztus 25., 20:00

Ismét Simon Márton és iamyank rendhagyó irodalmi-zenei estje lesz látható és hallható az Esernyős udvarában! Mivel nagy siker volt, most jön az ismétlés: azok kedvéért, akik a júliusi koncertre már nem kaptak jegyet és azok kedvéért, akik újra részesei lennének ennek a különös atmoszférának. Delfinek nem lesznek, de a madarak bármikor bekapcsolódhatnak.

Alerant Jazz Est: Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint Duo

Budapest, augusztus 25., 20:30

Veronika és Bálint számára akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, azaz Alakváltó című lemezüket kvartettben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó felállás. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal.