Jöhet egy kis lazítás csütörtökön?

Ma is a kanapé lehet a nézőtér. Papucsokat le, kanapéra fel és máris nekivághattok a mai kínálat egyikének!

Bábos Mesekuckó Szabinával

Online, március 11., 10h

A csütörtöki mese Csaba csigáról szól, akit kicsúfoltak a csigaóvodában. Hogy mi történt vele? Kik segítettek neki? Kiderül a meséből.

Romhányi József születésének 100. évfordulójára

Online, március 11., 10h

Romhányi József a magyar nyelv zseniális virtuóza volt, humoros szövegein, versein nemzedékek nőttek fel. Nem véletlen, hogy már életében kiérdemelte a Rímhányó becenevet. Születésének 100. évfordulója legyen hát az apropója, hogy e remek versegyveleget, egy sereg lurkó mondja.

Így írtak az ókori egyiptomiak - Online tárlatvezetés

Online, március 11., 14.30h

Az egyórás online vezetés során az érdeklődők az Egyiptomi Gyűjtemény műtárgyain keresztül ismerik meg az egyiptomi írás történetét, használatát és szerepét. Nem a kiállítótérből jelentkezik az esemény, de az előadás az élő tárlatvezetésekhez hasonlóan interaktív, leginkább vetített prezentációra emlékeztet.

Magyarország története a 19. században

Online, március 11., 17h

Hogyan alakult a Magyar királyság sorsa a nemzetállamok születésének tavaszán? Ismerd meg a reformkor nagyjait, a márciusi ifjakat, kövesd végig kiegyezésüket a hatalommal, és fedezzétek fel a dualizmus mindennapjait! Online tárlatvezetés a reformkortól az 1. világháború kitöréséig.

Online Club-est: SKÓCIA

Online, március 11., 17.30h

Természeti, építészeti, irodalmi szépségek és történelmi emlékek csodás kincsestára: Skócia. Aki pedig e mesés országból ízelítőt ad: Madácsy Anna.

Zádor Trió live stream from iF Café Vol. 2

Online, március 11., 18h

Ismét fotelből hallgatható jazz az éterben! Közreműködik Zádor Oszkár (pianínó), Kováts Zoltán (bőgő), Lotz András (dob). 

Kolibri MobilMesék

Online, március 11., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

A mítosz hatalma és a Star Wars

Online, március 11., 18h

Mitől lett annyira sikeres a Star Wars, hogy az első film megjelenése után csaknem 45 évvel is ez az egyik legsikeresebb franchise a filmiparban? Milyen hatások érték George Lucas-t, amikor a sztorit kitalálta? Mitől lesz egy mítosz a világegyetem dala, a szférák zenéje? Mi azok a szimbólunok, amelyek évezredeken át meghatározták az emberiség történelmét? A FB-Live bejelentkezésben ezeket a kérdéseket járja körül az előadó.

Mennyire magyar Budapest és Magyarország egyik szimbóluma?

Online, március 11., 18h

A virtuális séta apropóját a Lánchíd régóta esedékes, de a hírek szerint március közepén végre valóban megkezdődő felújítása adja. Felidézik létrejöttének körülményeit, az ötlettől a megvalósulásig, Széchenyi mellett beszélnek a projekt többi fontos szereplőjéről is, megismerkedhettek a Lánchíd "testvéreivel" – többek között...

Füge Produkció - TITÁNium Színházi Projekt - 011 Alkotócsoport: Mady Baby

Online, március 11., 19h

Egy nehéz körülmények között élő bukaresti lányt, Madalinát az Írországban élő barátja ráveszi, hogy költözzön ki hozzá. A repülőtéren a lány találkozik egy másik román fiúval, aki szintén Írországba indul szerencsét próbálni. Pár hónappal később találkoznak újra, amikor Madalina már prostituáltként dolgozik. A három fiatal szövetséget köt. Az előadást a Színház TV oldalán követhetitek.

Pilinszky100 #4. / Zalán Tibor

Online, március 11., 19h

A centenáriumi sorozat negyedik vendége Zalán Tibor József Attila-díjas és Térey János-ösztöndíjas költő, író, dramaturg, pedagógus. Költészetében a vallomásos líra hagyományos elemeit az avantgárd formaújító gesztusaival állítja meglepő, olykor paradox összefüggésekbe. A programon Zalán Tibor Pilinszky-olvasatát elemzik kedvenc verseivel, Pilinszky taníthatóságáról beszélgetnek és kettejük költészeti kapcsolódásait is bemutatják.

Aurevoir. – OMC live session

Online, március 11., 19h

Az Aurevoir. ethno-beatjében leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség; ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz.  A stream ingyenes, csak kattints erre a linkre és már indul is.

Miskolci Nemzeti Színház: Cyrano

Online, március 11., 19h

Cyrano de Bergerac valós személy volt, akinek legendás élete megihlette Edmond Rostandot. Az önzetlen, igazi szerelem drámája ez, ami igazolja A kis hercegből idézett mondatot: „ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”.

Online illúziók, offline valóság - Tari Annamária előadása

Online, március 11., 19h

Tari Annamária pszichológus, pszichoterapeuta, szűkebb szakterülete a pszichoanalízis (pszichoanalitikus kandidátus). 2021. március 11-én 19h-tól "Online illúziók, offline valóság" címmel fog előadást tartani a Segítség.ma szervezésében. Webináriumára jelentkezni az alábbi linken keresztül lehet.

Zeneszerző születésnapok - PIAZZOLLA 100

Online, március 11., 20h

A most márciusban kétéves sorozat eddigi legfiatalabb ünnepeltje az idén 100 éves Astor Piazzolla, az argentin harmonikaművész és zeneszerző, akinek talán legnagyobb érdeme, hogy a tangót és a bandoneont a sikátorok és bárok fülledt világából komolyzenei rangra és térbe emelte, megőrizve annak erejét, érzékiségét és misztikusságát. Az est főszereplői Piazzolla mellett a Volver La Vida együttes.

HolddalaNap // Világ-Virág Est – Ének a Természetért

Online, március 11., 20h

Ezen a csütörtökön egy különleges élő, online koncerttel jelentkezik A HolddalaNap a MagNet Közösségi Házból!

Bladerunnaz Stream: Markov, Sin

Online, március 11., 20.30h

Csütörtöki Bladerunnaz Stream mélyebb vizekre evez Markovval és Sinnel. Kövesd a Bladerunnazt itt. 

Táncszínház ON - Bozsik Yvette Társulat: Kodály-Ligeti-est

Online, március 11., 20.30h

A Bozsik Yvette Társulat a Müpa felkérésére, Bozsik Yvette koreográfiájára a MÜPA Fesztivál Színházának színpadán Kodály-Ligeti-estet mutatott be a 2017-es CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, a Kodály-év tiszteletére. A Musica ricercata élő zongora előadásra készült koreográfiájában szólót táncol a koreográfus, Bozsik Yvette.