Jövőre jön a Megtorló saját sorozata

Annyira bejött a nézőknek a Daredevil második évadában felbukkant Megtorló, hogy a gyilkológép saját sorozatot kapott.

A Marvel-sorozatok legjobbjait a Netflix készíti - bár a Netflix nagyjából mindig kimagasló színvonalat produkál, szóval ez már nem nagy újdonság. Ezek a sorozatok ugyanúgy részei a szuperhősös univerzumnak, mint a Vasember vagy Amerika kapitány, a szereplők felbukkannak egymás sorozataiban és nemsokára ugyanúgy csapattá állnak össze, mint a Bosszúállók.

A Daredevil, a Jessica Jones és a Luke Cage jóval földhözragadtabbak, mint a lassacskán elég unalmassá és kiszámíthatóvá váló világmegmentős nagyfilmek, árnyalt karakterekkel és nagyszerű ellenfelekkel. (A Marvel-filmeknek amúgy sem erősségük a gonosz figurák tisztességes kidolgozása, élen a totál béna, már a képregényekben is nevetséges Thanos-szal. Most komolyan: egy lila böhöm üldögél egy rakétameghajtású kőtrónon a világűr közepén és vigyorog, mint a tök. Meg sűrűn felkacag, mert ugye ő a gonosz.)

A családja kiirtása után bekattant, öntörvényeskedő pszichopata alapjáraton nem túl szerethető karakter, talán ezért is mentek félre a korábbi filmes feldolgozások: az 1989-es, Dolph Lundgrennel (nálunk Büntető címen ismert) elég lazán kezelte a képregényes alapanyagot, tipikus B-film lett, a Thomas Jane és John Travolta-féle 2004-es film általános közutálatnak örvend (pedig nem is olyan rossz), a 2008-as Megtorló: Háborús övezet pedig értelmetlenül brutális lett. Jon Bernthal (The Walking dead) Megtorlója is kérlelhetetlen tömeggyilkos, de közben szomorú, megtört, a maga visszás módján kedvelhető figura. 

A sorozat jövőre érkezik, és ahogy a Netflixnél szokás, egyszerre lesz elérhető az összes rész.