Júliusi premierek

A július jobbnál jobb színházi előadásokat tartogat Budapesten és vidéken egyaránt, ezekből szemezgetünk programajánlónkban.

AlkalMáté Trupp: Mészáros Béla

Mészáros Béla 2003-ban végzett a Színház-és Filművészeti Egyetemen, majd a Katona József Színházhoz szerződött, és azóta is oszlopos tagja a társulatnak. Szerepel a legendás Portugál című előadásban és a nagy sikerrel futó Rükvercben, Eilifet alakítja a Kurázsi mama és gyermekeiben, Mickey-t a Harper Reganben és Jóbot az Oszlopos Simeonban. Júliusban lehetőségünk lesz rá, hogy még közelebbről megismerjük, ugyanis az ő élete és pályája kerül boncasztalra az AlkalMáté Trupp tizedik éve tartó sorozatában, ahol minden nyáron egy volt csoportársukról vallanak a legendás Máté Gábor osztály hallgatói. A színész saját elmondása szerint egy őszinte és személyes előadásra számíthatunk, sok pizitív és negatív élettörténet bemutatásával.

Rendező: Máté Gábor
Főszereplő: Czukor Balázs, Dömötör András, Gál Kristóf, Jordán Adél, Mészáros Béla
Helyszín, időpont: Jurányi Inkubátorház, július 28., 20:30, 29-31., 18:00, 20:30

Gyulai Várszínház: III. Richárd

A sikeres fiatal rendező, Ifj. Vidnyánszki Attila visszatér Gyulára, hogy újra a Shakespeare Fesztiválon rendezzen. Ezúttal a szerző egyik leghíresebb királydrámáját, és második leghosszabb művét, a III. Richárdot állítja színpadra sztár-szereposztásban: Trill Zsolt, Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza, Szűcs Nelli és Trokán Nóra játsszák a főszerepeket. Monumentális művében Shakespeare közel 40 embert álmodott színpadra. Ezt a számot Vidnyánszky több mint a felére csökkenti, nagy kihívás elé állítva ezzel színészeit. Az előadás további különlegessége, hogy Vecsei Miklós új fordításában élvezhetjük a művet.

Rendező:  Ifj. Vidnyánszki Attila
Főszereplő:  Trill Zsolt, Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza, Szűcs Nelli, Trokán Nóra
Időpont: július 13-14., 20:30

Orlai Produkciós Iroda: Párterápia

Július 8-án mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Daniel Glattauer Párterápia című darabját Mészáros Máté, Balla Eszter és Debreczeny Csaba főszereplésével, Znamenák István rendezésében a Szentendrei Teátrum és Nyár keretében. A szerző sokak számára ismerős lehet - a Gyógyír északi szélre című romantikus történetét 2011 óta nagy sikerrel játssza az Iroda országszerte. Valószínű, hasonló jövő vár a Párterápiára is, mely egy házaspár kihűlt kapcsolatát, és az annak feltámasztására tett kísérletek sorát mutatja be számtalan mulattató fordulattal és meglepetéssel.

Rendező: Znamenák István
Főszereplő: Mészáros Máté, Balla Eszter, Debreczeny Csaba
Időpont: július 7-9, 14-16., 20:00

Kőszegi Várszínház: Terecske

A közkedvelt olasz komédiaíró, Carlo Goldoni művén szórakozhatunk július 7-től a Kőszegi Várszínház nagyszínpadán. Nem hiába nevezik a szerzőt a mulattatás nagymesterének: szerelem, féltékenység, folyamatos félreértések – darabjaiban minden megvan, ami a tökéletes vígjáték létrejöttéhez szükséges. Velencében járunk, ahol három eladósorban lévő lány, három özvegyasszony és három férfi verseng egymással: mind házasodni akar. A nem túl szerencsés arányokat a városba érkező idegen lovag jelenléte még jobban felborítja, és a velencei terecske élete gyökerestül felfordul. A happy end azonban garantált!

Rendező: Kelemen József
Főszereplő: Epres Attila, Sodró Eliza, Szilágyi Csenge, Takács Katalin, Némedi Árpád
Időpont: július 7-9., 12-13., 15-17., 20:30