Kalandozz a négy fal között!

Online programajánló december első péntekére, kora reggeltől estig, kicsiknek és nagyoknak, minden műfajban. Használd ki a meleg szobád és a világháló előnyeit!

HolddalaNap // Arany muzsikás kalendárium

Online, december 4., 6:45-7h

Ádvent idején a hajnali éneklés, a roráté a katolikus templomokban régi szokás. A Waldorf óvodákban is reggelente együtt énekelnek a családok. Ha Ti is szoktatok együtt énekelni, de most nincs rá mód, vagy ha belekóstolnátok az aranyalmába: csak rajta, csak rajta!

Mikulás a Tündérkertben Muzsikás meseszínház, varázsablak, kézműves puttony

Online, december 4., 10h

Mikulási Pikulás muzsikás meseszínházi bemutató előadás az Igazi MIKULÁSSAL online. Személyre szóló Mese-levél a Mikulástól. Egyedi hátizsák mikuláscsomaggal, benne kreatív kézműves alkotócsomag és édes finomságok. Mikulás ablak. Találkozás az igazi Mikulással.

Online dedikálás Nyáry Krisztiánnal a Wolt-on!

Online, december 4., 10-12h

Rendelj könyvet a Wolton-on és dedikáltasd pénteken Nyáry Krisztiánnal! Az étteremnek küldhető megjegyzésbe feltétlen írd be neved és hogy mit kérsz a könyvbe dedikálni!

#ÉLŐBEN Jön a Mikulás!// Budakeszi Vadaspark

Online, december 4., 10h

Idén is ellátogat a kedves, az öreg, az igazi Télapó a Budakeszi Vadasparkba! És ebből Ti sem maradhattok ki! Attól még, hogy a kapuik zárva vannak, Nektek is látnotok kell, mi történik a Vadaspark udvarában. Folytatódik a #vadasparkiélményakanapéról ÉLŐBEN!

Babos Bábos Társulat: A Mikulás kesztyűje

Online, december 4., 10h

Sajnos az idei évben a gyerekek nem csak egymással nem igazán találkozhatnak, de az ünnepekre való ráhangoló bábelőadásokban sem lehet részük. Ezt szeretné a társulat pótolni, áthidalni ezzel az előadással, hogy a szülők és gyerekek együtt élhessék át a Mikulás várásának izgalmait.

Zenevár - Online közvetítés: A bábeli zűrzavar

Online, december 4., 11h

Egyszer volt, hol nem volt, élt egy karmester-király. Messze földön is híres nevét méltán emlegették, mert karmesteri pálcájával nemcsak a zenészeit vezette, de intésére még a tündérek, ifrítek és dzsinnek is engedelmeskedtek. Birodalmának minden tagja értette egymást, mert beszéltek a ZENE nyelvén.

Téli Meseműhely - A Mikulás manói

Online, december 4., 11h

Közeleg a Mikulás, segítői nélkül azonban nem boldogulna! A mese után készítsetek egy-két manócskát, hogy vasárnapra minden kiscsizma jól megteljen. Amire szükség lehet: műanyag pohár, ceruza, színes papír, olló és ragasztó.

Csoóri Sándor-műhelykonferencia online az Irodalmi Magazinnal

Online, december 4., 13:30

A járványhelyzet miatt a rendezvényt online formában, helyszíni közönség nélkül rendezik meg, melybe otthonról, élő közvetítés segítségével tud bekapcsolódni a közönség.

28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

Online, december 4-6., 15-22:55h

Magyarország közepén Pakson egy Duna-parti kisváros polgárai, vezetői és a rendezvények támogatói, koncertekkel, főzőversennyel, magyar nemzeti ételek-italok bemutatójával várják a lues, jazz, rock, gasztronómia híveit és a borbarátokat, hogy találkozzanak egymással, bemutassák tudásukat, vidám hangulatban kényeztessék el füleiket és gyomrukat.

Téli esték - Adventi online workshopok

Online, december 4., 16h

Szeretettel várnak minden kézműveskedni vágyót, olyan szülőket, és pedagógusokat, akik szívesen bővítik módszertani tárházukat a kézművességgel kapcsolatban. A foglalkozások otthoni alapanyagokból is elkészíthetők, de érdemes rákészülni az alkalmakra az ajánlott listák alapján.

Konduktív Pedagógia Ingyenes Online Bemutató

Online, december 4., 17h

Ezentúl a Konduktív Pedagógia is elérhető a központban. A konduktor, Menyhárt Anikó ingyenes online előadást készített a konduktív pedagógiáról azoknak a szülőknek, akik szeretnének egy kicsit többet tudni róla. Azok számára is hasznos lesz, akik már ismerősök vele, mivel megtudhatja a foglalkozások felépítését, miért fontos a gyermek gyógytornát konduktív pedagógiával kiegészíteni, és mire számíthat ennek eredményeként.

Harmónia Jazzműhely: Oláh Krisztián Trio feat. Oláh Kálmán Jr. & Tüzkő Salamon

Online, december 4., 17h

Oláh Krisztián mindössze húsz évesen a 2015-ös Montreux Jazz Fesztivál szóló zongoraversenyének harmadik helyezettje lett, majd ezt követően egy két hetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils-Petter Molvaer vagy Joe Sanders. Ugyanebben az évben a Junior Prima Primissima Díj, Creative Art Díj és Gramofon Magyar Jazz Díj nyertese volt.

KREA Webdesign és UI/UX tájékoztató (online nyílt nap)

Online, december 4., 17h

Érdekel, hogy mit jelent sikeres webdesignerként vagy UI/UX tervezőként dolgozni? Látni szeretnéd, hogy milyen munkákat leszel képes előállítani ezzel a képesítéssel? Tudni szeretnéd, hogy hogyan tudsz önállósodni a webes szakmában? Regisztrálj az online tájékoztatóra!

Kolibri Színház: Kippkopp gyerekei

Online, december 4., 18h

Az előadásfelvétel 2020. december 4. péntek 18 órától vasárnap 24 óráig elérhető. Az előadás 3 - 7 éveseknek ajánlott.

Kolibri Színház: Kövek

Online, december 4., 18h

Ausztrál krimi két fiúról, akik unalomból gyilkossá válnak… A megtörtént esetet feldolgozó darabot Európa-szerte telt házakkal játszották. Az előadás 12 éves kortól ajánlott, időtartama 60 perc. A felvétel megtekintéséhez családonként elegendő egy jegyet megvásárolni, bármelyik kategóriából. Ezzel a jeggyel december 4 - 6 között bármikor megnézhetik az előadást.

Kolibri Színház: János vitéz

Online, december 4., 18h

Négy különös vándor érkezik a Nyugati pályaudvarra, kosaraikban bábok. Játszani kezdenek, körbe veszik őket a járókelők. A nézelődőket magával ragadja a mese. Megelevenedik a magyar irodalom tündöklő szépségű, szó szerint elhangzó elbeszélő költeménye.

Kolibri MobilMesék

Online, december 4., 18h

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

BMK Életrevalók Filmklub – A Pásztor

Online, december 4., 18h

A filmklub 2020-as évad „Egyszázas” – filmtörténeti időutazás sorozata december 4-én 18.00 órakor a Pásztor (2019) című filmmel, a jelen helyzethez igazodva, online fomában folytatódik.

Ady Teátrum: Mosolyt kérünk Anton Pávlovics

Online, december 4., 19h

A méltán népszerű A medve, és a Leánykérés mellett, két ironikus női-férfi monológot láthatnak Elszólta magát, és A dohányzás ártalmasságáról címmel. Az előadást Csehov paródiával zárják, amelyben kifigurázzák a klasszikus szerző jellegzetes stílusát. Az előadáson ismert, népszerű orosz dalok is elhangzanak.

Péntekesti LIVE - Liquor Boys

Online, december 4., 19h

Virtuális koncertsorozat élőben péntek esténként az Esernyős oldalán ingyenesen! Biztonságban és ingyenesen hallgathattok élő zenét otthonról, a hangszerek pedig nem porosodnak a padláson.

Kőszegi Várszínház: Vera (felvételről)

Online, december 4., 19:30h

Egy kislány a nyolcvanas évek Magyarországán. Figyel, tanul. Tanulja a világot, aminek a megértése bármikor nagy feladat lenne, de ebben az évtizedben különösen is az. Tanulja a többi gyereket, hogy miben olyan, és miben más, mint azok. Tanulja a felnőtteket, akikkel (egyre inkább úgy érzi) nem stimmel valami. És ahogy elmerül a sok kis részletben, szépen lassan világossá válik számára: a körülötte lévők nem mondanak igazat.

Liszt Ferenc Kamarazenekar, km.: Baráti Kristóf (hegedű)

Online, december 4., 19:30h

A nehézségek ellenére a Liszt Ferenc Kamarazenekar is folytatja a munkát, és közönsége és a zenekar érdekében az online térbe költözött. Ezen az estén megváltozott műsorral, az ünnepi hangulathoz igazodva adnak online élő koncertet.

Békéscsabai Jókai Színház: Hotel Mimóza

Online, december 4., 19:45

Azonban a szép nevű tengerparti szálló valójában családi villa, amelynek legfőbb vonzereje egy csinos hölgy, akivel hősünk meghitt viszonyba keveredik, köszönhetően annak, hogy a férjét, egy kapitányt munkája mindig hónapokra elszólítja hazulról. Egy szép napon a rendező felesége unalmában elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban...

Boggie / Költőim, vendég: Grecsó Krisztián

Online, december 4., 19:45h

Irodalmi-zenés est online élő stream Boggie Költőim estje Szolnokról, a TISZApART Moziból. Vendég: Grecsó Krisztán

Gárdonyi Géza Színház: A nagymama

Online, december 4., 20h

A régi színházi világban, ha egy direktor biztos, garantált kassza- és közönségsikert akart elérni, műsorra tűzte A nagymamát – fogalmaz Blaskó Balázs rendező. E kedves vígjáték manapság is időről-időre feltűnik budapesti és vidéki színházaink repertoárjában, hiszen a négy szálon futó szerelmi történet rendkívüli szereplehetőségeket kínál fiatal, s idősebb művészek számára egyaránt.

Online Zenés Körút: Martinů, Schumann

Online, december 4., 20h

Budapest akkor marad élhető, szerethető, lüktető világváros, ha kisközösségek erős, összetartó hálózatából épül fel. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, kulturális életünkben is új platformokra és szokásokra, friss élményekre van szükségünk. Ezt erősíti a Budapesti Fesztiválzenekar és a Főváros legújabb együttműködése, melynek keretében az együttes kamaraformációi Budapest fontos intézményeiből bejelentkezve adnak online minikoncerteket.

Jacobus Gallus és 20-21. századi követői

Online, december 4., 20h

Martina Batič és a Magyar Rádió Énekkarának hangversenyét élőben a adiomusic.hu honlapon követheted. Szólót énekel Stefanik Márta és Csapó József.

UNESCO Nemzetközi Jazz Nap: Subtones - online koncertpremier

Online, december 4., 20h

A júliusi újranyitáskor az elsők között érkezett a klubba a Subicz Gábor vezette, megújult Subtones zenekar, hogy bemutassa idén megjelent, Octopus című albumát. Velük ünnepeljük most a Nemzetközi Jazznapot is, immár az online térben. Az Octopus című albummal új hangzások felé veszi az irányt a formáció, amire a lemez címe is utal.

Textúra Stream Backstage I. - Beszélgetés a Textúra rendezőjével és a színészeivel!

Online, december 4., 20h

Csatlakozz a FB LIVE beszélgetéshez, ahol Székely Kriszta rendező és az előadás színészeivel beszélgetnek arról, milyen volt a az idei Textúra létrehozása, az élő előadások és mit gondolnak a streamről.

Oliver Zahn (DE): Óda a felejtéshez - második rész

Online, december 4., 20h

A kitelepített kelet-európai német család leszármazottja meg akarja érteni, miért tud alig valamit a családtörténetéről. Személyes kutatási projekt, amely egy archív hangfelvétel segítségével világít rá a felejtés technikáira.

Borbély Műhely Jazzklub - vendég: Várallyay Petra

Online, december 4., 20h

A Borbély Műhely az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével. Közel 20 éve, havi rendszerességgel találkozhatunk velük a Dunaparti Művelődési Házban, a Barlangban.

Tercett-Trió 11.

Online, december 4., 20h

A héten énekkari művészek zongorával kísért előadásai és zenekari művészek kamarakoncertjei kapják a főszerepet.

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, december 4., 20h

Móser Ádám minden este rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.