Kanapézós

Szombati lustálkodáshoz ajánlunk programokat minden korosztálynak.

A Tudat ösvényein - Dr. Daubner Bélával

Online, április 10., 09:00

A pandémia, mint jelenség integratív értelmezése. Mit tudunk kezdeni a félelemmel és a tehetetlenséggel? Egyén és közösség, döntés és felelősség kapcsolata. A személyiségfejlődés és a spirituális ösvény integratív lehetőségei. A felnövekvés és a felébredés egyes lépcsői, elakadások és meghaladási lehetőségek. Milyen konkrét módszerekkel, technikákkal, eszközökkel tudjuk segíteni a fejlődésünket? Klikk


Sóvirág

Online, április 10., 09:00

Éva szenvedélyes öröm-kereső, Emese folyton mindenkit meg akar váltani. Éva nem szokott búcsúzkodni, Emese szeret hazajönni. Közös anyanyelvük a tánc. Éva az utolsó tanúk egyike. Gondosan megőrzött fiatalkori ruháit mintha csak Emesére szabták volna. Emese magas, Éva még mindig magasnak hiszi magát. Hasonlítanak. Egy 93 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő és egy fiatal táncosnő duettje.


Mazsola

Online, április 10., 10:00

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.


Holdbeli csónakos

Online, április 10., 10:30

Weöres Sándor költői mesejátéka a szó legmélyebb, legnemesebb értelmében mese is, játék is. A vásári bábhagyomány humorát és szabadságát ötvözi a klasszikus népmesék felnőtté válásról szóló történeteivel, darabjában egyszerre van jelen a bábjáték könnyedsége és az élet komolysága. Varázslatos mű, amely a család minden tagjához szól.


Dinasztiák

Online, április 10., 15:00

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és április 18. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.


Harisnyás Pippi

Online, április 10., 15:00

Ki ne ismerné a svéd írónő copfos bajkeverőjét, az örök rebellis, neveletlen Pippit? Mellette nem lehet unatkozni, mert ő az, akivel mindig történik valami, de akinek mindig helyén az esze és a szíve. Pippi kalandjai Novák Eszter rendezésében elevenednek meg.


KORtársalgó | irodalmi beszélgetéssorozat 8.

Online, április 10., 17:00

Szubjektív kortárs irodalom Kukorelly Endre íróval. Az áprilisi vendégek: Halász Rita és Nagy Gerzson írók. Online esemény a Ferenczy Múzeumi Centrum Facebook-oldalán a szentendrei Líra Könyvesboltból.


Mini Tündérkert- Online szombati kézműves foglalkozás

Online, április 10., 18:00

Mini Tündérkertet építhetsz tálba vagy cserépbe vagy üvegbe. Csak a képzelet szabhat határt! Online program, így nyugodt körülmények között otthonról vehetsz részt a foglalkozáson.


Kolibri MobilMesék

Online, április 10., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


A zsidó

Online, április 10., 18:00

A lengyel Artur Pałyga darabja saját népét készteti a történelmi múltjával való számvetésre.
Vajon mi hol tartunk ezen az úton? A Nézőművészeti Kft. és Szkéné Színház előadása.


Scordatura - Classicus Quartet

Online, április 10., 20:00

A járványügyi rendelkezések értelmében a koncertet élőben, KIZÁRÓLAG online közvetítik a Bartók Emlékház Facebook oldalán.


Rippl-Rónai József és a századforduló művészete

Online, április 10., 18:30

Rippl-Rónai József a modern magyar festészet egyik legismertebb alakja. Hogyan jutott el az ifjú művész Kaposvárról Munkácsy Mihály műhelyén át a legnagyobb Párizsi szalonokig? Vegyél részt az online tárlatvezetésen és megtudhatod, hogyan lett Rippl-Rónai a szecessziós törekvések egyik legfőbb képviselője. 


Déryné ifjasszony

Online, április 10., 18:30

Azt, hogy ez a színdarab bemutatásra kerülhet, a magyar nyelvű színjátszás kivívóinak köszönhetjük. A mindenre elszánt, derűt és határozottságot sugárzó, sziporkázóan tehetséges Dérynének és a többi, hozzá hasonlóan önfeláldozó vándorszínésznek. Nagyon kevesen hittek bennük, az idő mégis őket igazolta. Herczeg Ferenc romantikus színműve kalandokkal, tréfákkal, kulisszatitkokkal teli főhajtás a tiszteletre méltó elődök előtt.


A rendes lányok csendben sírnak

Online, április 10., 19:00

Jobb hallgatni, félrenézni, továbbmenni... És csak csendben sírni. Főleg ha nő vagy. – Ez a túlélési stratégia működött a kilencvenes években a csallóközi kisvárosban, Dunaszerdahelyen, ahol pokoli események tették elviselhetetlenné a hétköznapokat. A Vígszínház előadása.


Történjen bármi - Kőhalmi Zoltán önálló estje

Online, április 10., 19:00

Már az ősember is mesélt történeteket a tűz mellett ülve a barlangban. Az élmény azóta is az ösztöneinkben van, de ötezer évvel ezelőtt nem lett volna ennyire komfortos az élmény. Kőhalmi Zoltán önálló estjén a nézők székeken ülhetnek, van ajtó és nem mamutagyarral kell fizetni. Mi történt azóta a történetekkel? Mit keres a palotás az iskolai Pán Péter musicalben? Milyen messziről látszik az Üveghegy? Melyik a világ legfélelmetesebb filmje, és miért nem felejti el soha az, aki nem látta? Ebből az előadásból minden kiderül, történjen bármi.


Exkluzív virtuális tárlatvezetés Z. Halmányi Judittal

Online, április 10., 18:30

Online program! Exkluzív tárlatvezetés Z. Halmányi Judit (ZHJ Architects) építésszel, a FOTÓIKONOK - Archívumból történelem | Howard Greenberg Gallery, New York című tárlaton.


Varsói melódia

Online, április 10., 19:00

A Varsói melódiát, Leonyid Zorin finoman lírai darabját, a szerelem himnuszának is szokták nevezni. Nem véletlenül. Megismerünk egy lengyel lányt és egy orosz fiút, akik 1946-ban Moszkvában egymásba szeretnek. Helga a háború után elpusztult Varsóból megy a szovjet fővárosba, hogy énekesnőnek tanuljon, Viktor pedig, aki szintén megjárta a világháborút, borásznak készül. A történelem azonban közbeszól: egy pártrendelet miatt nem házasodhatnak össze. Új életet kezdenek, egymástól távol, határokkal elválasztva.


Halványlila gőz

Online, április 10., 19:00

Hogy miért van tele a színdarab klasszikusnak ígérkező l’art pour l’art-jelenettel, vetítéssel, verssel, dallal, és egyebekkel? És vajon hogyan indulhat el úgy az előadás, hogy még el sem kezdődött? És miért tarolnak a régi és új figurák ma is úthengerővel? És mi a titka a mágikus négyes varázslatos színpadi jelenlétének? Ezekre a kérdésekre a Társulat tagjai is csak azt mondanák, hogy halványlila gőzük sincs.


Müpa Home – Madaras Gergely és a Savaria Szimfonikus Zenekar

Online, április 10., 19:30

A műsor talán legizgalmasabb felfedezése a francia Jacques Ibert Fuvolaversenye (1934) - ez a pezsgő, virtuóz mű a hangszer egyik legjelentősebb 20. századi repertoárdarabja. Megszólaltatója, Győri Noémi nagyszerű tanároknál tanult, nemzetközi versenyeken szerepelt sikerrel, immár sok éve koncertezik Európa- és Amerika-szerte, kiváló lemezeket is készített.