Kánikulai bekattanás

A nyári forróság okozta életveszélyes mentális zavar tünete lehet azon irracionális viselkedés, amelynek során a néző karácsonyi filmek után kezd kutatni a műsorban, vagy esetleg a Szilveszter hangulatát idézné fel a televízió segítségével. A kínálat utóbbi esetben is találkozik a kereslettel, feltéve, hogy szilveszteri fíling alatt a kínzó nosztalgiát értjük azon idők iránt, amikor még őszintén szerettük a Szeszélyes évszakokat.

Ezt ébreszti fel az M3, elhozva nekünk Nyomasek Bobót, Kató nénit és a többieket, akiken gyerekként önfeledten kacagtunk a mágikus éjjelen, amikor éjfél után sem zavartak el aludni. Igaz, fél egykor magunktól is kidőltünk. Ugyanez a csatorna szállítja a Bruhahát a megmagyarázhatatlan módon egérnek öltözött Mikó Istvánnal, akihez a stand up előtti magyar nevettetés kissé fáradt alakjai mellett olyan arcok csatlakoznak, mint Bagi Iván és Nacsa Olivér. Aki szeretné látni, hogy a Bruhaha idején frissnek számító duó mennyire kopott meg az elmúlt évtizedben, bátran kapcsoljon a Duna Worldre, ahol a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán teljesíti be a saját címét. Miközben egyértelművé válik, hogy már nem elég a sikerhez, ha Nacsa Olivér beöltözik Liza Minnellinek, az ATV-n Beleznay Endre küzd az ellenzéki humorral és az – egykor szintén jópofának tűnő – Szatelit emlékével. A Vakkomodorba néha poénok is becsúsznak.

E produkciók között igazi kakukktojásnak hat a Comedy Centralon hajnali órákban futó szkeccs-show, a Magyarok az űrben, amely időzítéséhez híven leginkább egy zavaros álomhoz hasonlítható. Mielőtt megcsörrenne a képzeletbeli ébresztőóra, a szó minden értelmében abszurd jelenetek tanúi lehetünk. Ezek között ugyan akadnak viccesek is, de annál több a zavarba ejtő, mint például Stefanovics Angéla ördögűzős vonaglása, ami olyan, mintha valaki a pszichiátrián hallucinálta volna. Bár ebben az őrjítő melegben sosem lehet tudni.