Karácsonyi vásárok, ahol magyar kreatívoktól vásárolhatsz

Ha eleged van a plázás tolongásból, vagy ha műanyag girlandok helyett skandináv karácsonyra vágysz, akkor ajánlunk pár érdekes budapesti beszerzési helyet.

Nordic XMAS Market

December 5-23., Wild Flower Bar

 

Ha unod a mikulásvirágot, és inkább skandináv hangulatot teremtenél a lakásban karácsonyra, akkor ehhez a Wild Flower Bar vásárán minden zöld hozzávalót megtalálsz. Műanyag boák és csillámok helyett itt mesés földszínek, természetes illatok, különleges növények és értékálló ajándékok várnak.

 

come in, we're open photo: Jágity Fanni Fotográfus

Posted by Wild Flower Bar on Wednesday, 5 December 2018



Project Showroom #30 - Karácsonyi Ajándékbolt vol.VII.

December 6-23., Paulay Ede utca 29.

 

A Project Showroom időről időre a Paulay Ede utcában nyitja meg a pop-up boltját, ahol mindig szebbnél szebb szezonális ajándéktárgyakhoz lehet jutni. A személytelen bevásárlóközpontok és a szokásos ünnepi tolongás helyett itt nyugodtabb légkörben lehet beszerezni a karácsonyi ajándékokat, és nemcsak hazai, de nemzetközi különlegességek is megtalálhatók. Idén először szuper konyhai eszközöket és kiegészítőket is válogattak a kínálatba, de sokféle gyerekkönyv, művészeti album és rengeteg szakácskönyv kapható, emellett a fenntarthatóság és szemétmentes életmód iránt érdeklődők is találhatnak hasznos termékeket az első lépésekhez.


Resident Art Budapest - Kortárs Karácsonyi Vásár 2018

December 11-22. APA / Ateliers Pro Arts Art Center / A.P.A.Galéria

 

Több mint 100 fiatal, feltörekvő művész, és sok befutott kortárs alkotásaiból rendez vásárt a Resident Art Budapest. Itt hozzá lehet jutni DrMáriás Andy Vajnát ábrázoló képétől Töttös Kata bogaras nőfejein át Vörös Krisztián rókafarkú Piros Mona Lizájáig sokféle alkotáshoz. Ráadásul az árak már 15 ezer forinttól indulnak, és csak a kiemelt művekért kérnek többszázezres összegeket. Aki bizonytalan abban, hogy szeretne-e kortárs magyar művészetre áldozni, az itt előre átlapozhatja a katalógust.

 

Forrás: RAF │ Kortárs Karácsonyi Vásár 2018/Facebook



Makers' Market x Christmas

December 15. Telep

 

Az év legkedvesebb karácsonyi design vásáraként határozza meg magát a Maker’s Market, ahol a környezettudatosság és szociális elkötelezettség jegyében zajlik az adventi készülődés. A tehetséges magyar tervezőket felvonultató vásár főszervezői a Kezemura , az YKRA és a Collective Plant. Mellettük megtalálhatjátok itt többek között a Maarcraft termékeit, amik a Miskolci Autista Alapítvánnyal közösen készülnek és a Shamo bags vászon bevásárlótáskáit, zöldséges zsákjait és fa evőeszközeit.

Forrás: Maarkraft

 

 

Józsefvárosi kisiparos karácsonyi vásár

December 15. Józsefvárosi piac

 

A nyolcadik kerület újjáélesztésének egyik központi helye a Rákóczi téri vásárcsarnok. Maga a piac továbbra is elég kihalt, viszont időről időre izgalmas közösségi eseményeket szerveznek ide a környéken tevékenykedő fiatalok. Most épp egy olyan karácsonyi vásárra készülnek, ahol a trendi hazai tervezők portékái mellett olyan környékbeli kisiparosokat is meghívtak, akik szakiskolákban tanulták, hogyan kell kézzel haszontárgyat készíteni. A piacot erre a napra egy olyan hellyé alakítják, ahol a vásárlás mellett lehet ücsörögni, teázni, zenét hallgatni. Emellett gyűjtést is szerveznek a kerületi intézetis gyerekeknek.

 

Forrás: Józsefvárosi kisiparos karácsonyi vásár - Mindspace/Facebook



Hókifli - karácsonyi design vásár

December 15-16. és 22-23. Goga stúdió

 

Sütemény illatú vásár giccsmentes karácsonyi hangulatban és barátságos, családias környezetben 15 meghívott vásározóval. A Goga stúdió lakásstúdiójában többek között ékszerekre, sálakra, nyakörvekre, ritka fanzinokra, könyvekre és lakberendezési kiegészítőkre lehet szert tenni. Lesz meleg ital, szendvics és adománygyűjtés a tarnabodi gyerekeknek, amire használt gyerekkönyveket várnak.

 

Lovely good morning postcards by Attila Stark. https://www.facebook.com/KuloCity/?fref=ts

Posted by Vulkán on Friday, 14 October 2016



Adventi Vásár a Bartókon

December 16., Bartók Béla Boulevard

 

 

A Bartók Béla út az utóbbi években komoly átalakuláson ment keresztül, egymást érik a kedves beülős helyek, galériák és könyvesboltok, ahová különféle tematikus programokkal csalogatják a népeket. Advent idejére is rengeteg programmal készülnek, még egy pecsétgyűjtős programfüzetet is összeállítottak, és aki szorgosan pecsételtet, azt meleg teával és más apró ajándékokkal lepik meg. December 16-án kézműves karácsonyi vásárt szerveznek, ahol vidám textiljátékokat, horgolt hópelyheket, továbbá mesés préselt virágos képeket, festett dobozokat, festményeket, népi cserépedényeket és díszes mézeskalácsokat is be lehet szerezni.

 

Ma már a Bartókon is láthatsz #fényvillamost. ???? ????✨???? 17 és 21 óra között a 41-es vonalán jár a csilivilinyó. #BBB #slowxmas

Posted by Bartók Béla Boulevard on Saturday, 2 December 2017