Károly királyról, Epsteinről és Elton Johnról is beszélt a csődközelbe került Kevin Spacey

Másfél órás interjút adott a színész, akit egy éve mentettek fel a szexuális zaklatási vádak alól.

A kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey 2017-ben tűnt el Hollywoodból, miután Anthony Rapp a #MeToo mozgalom csúcspontján azzal vádolta meg, hogy 1986-ban egy partin szexuális céllal közeledett felé. Rapp, aki 14 éves volt az állítólagos abúzus idején, többedmagával beperelte a színészt, akit 2023. június 28-án végül mind a kilenc vádpont alól felmentettek. Miután az esküdtszék meghallgatta a négy férfit, akik panaszt tettek ellene, a bíróság úgy ítélte, hogy nem bűnös szexuális erőszak, szeméremsértő támadás és behatoló szexuális tevékenységre való rávezetés vádjában.

A színész most Piers Morgan műsorában adott egy másfél órás interjút, amelyben beszélt a zaklatási ügyről, a Hollywoodból való kiűzetéséről, az anyagi helyzetéről, és arról is, hogy mit bánt meg.

Kezdésnek elmondta, hogy a felmentés óta eltelt időben lehetősége nyílt arra, hogy elkezdjen beszélni olyan dolgokról, amelyekről még soha nem beszélt, és hogy felelősséget vállaljon a rossz viselkedéséért, és remélhetőleg nyilvánosságra hozzon néhány olyan tényt, amelyekről a nyilvánosság nagy többsége talán nem tud.

Morgan rákérdezett, hogy pontosan mit ért a "rosszul viselkedett" kifejezés alatt, mire Spacey így válaszolt:

A határok feszegetését. A túlzásba vitt fogdosást. Megérinteni valakit szexuálisan, akiről még nem tudom, hogy akarja-e."

Amikor a riporter rámutatott, hogy egyesek ezt a fogdosást bűncselekménynek tartják, Spacey azzal védekezett, hogy nem szereti a "fogdosás" szót.

"Én személy szerint... simogattam embereket, gyengéd voltam az emberekkel. Én ilyen vagyok. Ha megkörnyékezek valakit, nem akarok agresszív lenni. Gyengéd akarok lenni. Látni akarom, hogy pozitívan reagálnak-e rá. Szóval azt hiszem, maga a szó nem olyan kifejezés, ami lefedné a tapasztalataimat."

Arra a kérdésre, hogy ezeket a közeledéseket annak idején elutasították-e a címzettek, Spacey azt válaszolta, hogy ha igen: "akkor tudatniuk kellene veled, hogy nem akarják, hogy megértsd, hogy ez nem konszenzuális, és abbahagyd".

A színész könnyekben tört ki, amikor arról mesélt, milyen hatással voltak rá a perek, és elárulta, hogy a héten a baltimore-i otthonát elárverezik, hogy fedezni tudja a hatalmas jogi költségeit.

Arra a kérdésre, hogy csőd szélén áll-e, azt válaszolta, hogy volt néhány alkalom, amikor azt hitte, hogy be kell nyújtania a csődeljárást, de eddig sikerült valahogy elkerülnie. Állítása szerint semmi pénze nem maradt, és még mindig rengeteg kifizetésre váró jogi számlája van. Jelentős összegekkel, „sok millióval” tartozik.

"Vissza kell mennem Baltimore-ba, és minden holmimat raktárba kell tennem" mondta a színész, hozzátéve, hogy nem tudja még, hol fog most élni.

Forrás: Scott Eisen/Getty Images

 

Beszélt arról is, hogy a botrány kipattanása után nem mindenki fordult el tőle. Könnyek közt mesélte el, hogy Elton John és férje, David Furnish volt az első, aki e-mailt küldött neki, amiben azt írták:  "Szeretünk téged. Bármire is van szükséged, mi itt vagyunk neked."

Spacey megerősítette az is, hogy Károly király is küldött neki egy támogató üzenetet. Azt viszont tagadta, hogy közel állna András herceghez, miután kiderült, hogy van közös fotója Jeffrey Epstein bizalmasával, Ghislaine Maxwell-lel, ami ráadásul a Buckingham-palota trónusán készült még 2002-ben.

Spacey elmondta, hogy Bill Clinton volt elnök hívta meg egy nyolcnapos humanitárius útra Afrikába 2002-ben, ahol Nelson Mandelával is találkozhatott. Állítása szerint később tudta meg, hogy a repülőgép, amelyen a csoport utazott, Epsteiné volt, és hogy Epstein egy csoport "fiatal lánnyal" együtt volt a gépen. A csoport továbbutazott az Egyesült Királyságba, mivel Clintont Tony Blair volt miniszterelnök meghívta, hogy beszédet tartson a Munkáspárt blackpooli konferenciáján. Clinton meginvitálta Spacey-t a Buckingham-palotába, aki élt a lehetőséggel. Ekkor fotózták le Spacey-t és Maxwellt a trónon ülve.

"Ez a Maxwell nevű nő volt az egyik a sok közül, aki leült mellém abban a trónteremben. (…) Nem állok semmilyen kapcsolatban vele. Nem volt kapcsolatom Epsteinnel sem. Nem volt a barátom, soha nem töltöttem vele időt."

Spacey elmondta, hogy már nem az a célja, mint régen, hogy a legjobb színész legyen.

A célom most már az, hogy bebizonyítsam, hogy jellemes ember vagyok, és az a felelősségem, hogy ezt minden egyes nap megmutassam és bizonyítsam."

Via: Independent