Katy Perry is lesújtóan nyilatkozott a nemi erőszakkal vádolt Russell Brandről

A komikust öt nő vádolja nemi erőszakkal, szexuális és érzelmi bántalmazással. Brand mindent tagad.

A Channel 4 nevű brit hálózat Dispatches című, szombat este sugárzott adásában hangzottak el a vádak. Öt nő – közülük négy a névtelenséget kérte – osztotta meg a műsorban a szexuális vádakkal kapcsolatos történeteit.

Az egyik nő azt állítja, hogy amikor ő 16 éves volt három hónapig tartó, „érzelmileg és szexuálisan bántalmazó” kapcsolatban volt Branddel, aki ekkor a 30-as éveiben járt. Állítólag a férfi egyszer úgy lenyomta a torkán a hímvesszőjét, hogy majdnem megfulladt, máskor pedig a tudta nélkül levette az óvszert közösülés közben.

A nő azt is állítja, hogy Brand úgy becézte őt: „gyerek”, és megkérte, hogy olvasson fel Vladimir Nabokov regényéből, a Lolitából.

Forrás: UIP

 

Egy másik nő azt mondta, hogy a humorista 2012-ben, Los Angeles-i otthonában megerőszakolta őt, egy harmadik, állítólagos áldozat pedig azt mondta, hogy amikor együtt dolgoztak Los Angelesben, 2013-ban, a férfi szexuálisan bántalmazta őt, és megfenyegette, hogy ha bárkinek beszél az esetről, annak jogi következményei lesznek.

Továbbá a következő vádak hangzottak el:

Russell Brand az MTV UK műsorvezetőjeként lett híres, majd olyan vígjátékokban szerepelt, mint a Lepattintva (2008) vagy a Felhangolva (2010). A műsor után, másnap Brand egy YouTube-videóban reagált a vádakra, és azt mondta:

„Ezek az állítások arra az időszakra vonatkoznak, amikor a médiában dolgoztam, sokat szerepeltem az újságokban, és filmekben is játszottam. Akkoriban – ahogy erről a könyveimben is írtam – nagyon-nagyon laza voltam. Viszont a kapcsolataim mindig konszenzusosak voltak. Akkoriban és most egyértelmű vagyok ezzel kapcsolatban.”

A vádakkal kapcsolatban most Katy Perry egy régebbi interjúja is előkerült. Az énekesnő 2010 és 2012 közt a volt Brand felesége, és úgy jellemezte a férfit, mint akinek „nagyon irányító” természete van. Dannii Minogue popsztár pedig 2016-ban „aljas ragadozónak” nevezet a humoristát.

Forrás: Tommaso Boddi/FilmMagic

 

Brand amúgy éppen teltházas előadást tartott Londonban, amikor a vádak napvilágra kerültek. A közönségnek azt mondta, hogy „értékelni fogják”, hogy vannak bizonyos dolgok, amikről nem beszélhet.

(via Independent, Variety)