Keddeskedés

Összeszedtük nektek a keddi online programokat. Mazsolázgassatok!

Csopa Ovi- és Sulikaland

május 26., 11:00

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne!
Ide klikkelj!

OUT OF THE BOX: Szex-pornó-karantén

május 26., 14:00

A beszélgetés témája: Rontott vagy javított a párkapcsolatokon a karantén? Milyen utóhatása lehet a karanténnak szexuális/párkapcsolati vonalon? Többet szexeltek most az emberek, vagy inkább a válások lesznek többségben? Nőtt-e a pornófogyasztás a karantén ideje alatt? Most mindenki kiszabadul, több a testi kapcsolat, kell-e félni, hogy elkapunk valamit?
További infó erre!

Nádasdy Ádám: A szakállas Neptun

május 26., 16:00

Nádasdy Ádám első szépprózai könyvében szerelmes történeteket olvashatunk arról, hogyan lehet felvállalni az érzéseinket, hogyan lehet úrrá lenni testi és lelki vágyainkon, vagy éppen hogyan uralkodnak azok mirajtunk. 
Nádasdy Ádámmal Turi Tímea, a Magvető főszerkesztője beszélget a novelláskötetről a Líra Könyv Facebook oldalán.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 26., 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Spiró György: Malaccal teljes éveink

május 26., 18:00

Spiró György új könyve egy hosszabb és két rövidebb esszét tartalmaz, amelyek felfűzhetők az 1969–1989–2019-es évszámokra. A címadó esszé önéletrajzi történet, személyes visszaemlékezés az Eötvös Collegiumra, amelynek Spiró György is tagja volt a hatvanas évek második felében. Spiró Györggyel Szegő János, a Magvető szerkesztője beszélget az esszékötetről a Líra Könyv Facebook oldalán.

 

Szómágia - Ősi tudás kódjai a magyar költészetben - online önnáló est

május 26., 19:00

Nézzük meg, milyen ősi tudás van kódolva minden egyes versünkben.
Nézzük végig a jelképeket, kódokat, melyek ott feszülnek minden szóban, amit kimondunk. Itt

Kecskeméti Katona József Színház: Buborékok

május 26., 19:00

A kifizetetlen számláknak van egy közös tulajdonságuk, tudniillik nem tűnnek el maguktól, nyomtalanul. Az pedig egyértelmű és vitathatatlan, hogy a család feje, a férj, öt gyermek boldog édesapja fogja kifizetni őket. Igen ám, de már nincs miből. Solmay csendesen szemléli felesége, Szidónia féktelen költekezését, aki természetesen mindent a gyermekei boldogságáért tesz.

Itt nézheted az előadást!

Bartók Kamaraszínház: Virtuális Színház - Aranypendely

május 26., 19:00

Tízéves fennállását az Aranypendely című jubileumi előadással ünnepli a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház. A Navarrai Margit Heptameronja alapján készült, látványos és pajzán táncjáték.
Közvetítés

Pátosz menedzsment Online Élő beszélgetés

május 26., 19:00

A tranzitblog karantén idején született Meg nem valósult művek 3.0 összeállításába javasolta Hornyik Sándor a 2019-ben megrendezett Pátosz menedzsment sorozat folytatását. Beszélgetőtársak: Hornyik Sándor művészettörténész, a Pátosz menedzsment fogalom megalkotója, a 2019-es beszélgetés-sorozat házigazdája és Szűcs Attila képzőművész. Katt ide!

NTSz On - Pécsi Balett: Száll a kakukk fészkére

május 26., 19:00

A történetben az elmegyógyintézet Főnénije, Ratched nővér a hatalom megtestesítője, aki igen eredményesen szorítja be az általa megszabott keretekbe osztályának ápoltjait. A gépezet működtetéséhez kegyetlen ápolók és „gyógymódok” – mint például az elektrosokk – segítségét veszi igénybe, de legerősebb eszköze: a személyisége. Nézd meg itt!

Karanténestek 52. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 26., 19:45

Ma este Kreisler, Bruckner, Poulenc, Dotzauer és Mozart egy-egy slágerét hallgathatod a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek kamarakoncertjén, itt.

Építész Piknik 2020

május 26., 20:00

A Piknik nem vész el, csak átalakul! Az idei esemény minden szempontból különleges, egyrészt ez a 10., jubileumi Piknik, másrészt online formát ölt. Attól még, hogy most nem találkozhattok személyesen, szeretnék felidézni a Piknik hangulatát, mert a pótleadások közepette mindenki megérdemel egy kis kikapcsolódást!

PIM x A38 - Deck: Perpetuum, Kertész Dávid, Bánkövi Dorottya

május 26., 20:00

Deck - Fedélzeten az új arcok: újabb zenei-irodalmi tehetségek a PIM az A38 Hajón sorozat programjában! Május 26-án egy Babel Laureate World-Jazz-díjas, experimentális art-pop zenekar mutatkozik be két feltörekvő szerző előadásával kísérve. Crossover estünket az A38 Hajó YouTube-csatornáján követhetitek live streamen.

Az Elbphilharmonie Hamburg közvetítése - Stefano Bollani: Napoli Trip

május 26., 20:00

Bár ezekben a hetekben biztonságosabb csupán képzeletben utazni, az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) tagjaként a Müpa gondoskodik róla, hogy a kontinens legrangosabb előadó-művészeti központjainak nézőterén érezhessük magunkat egy-egy előadás erejéig. Katt ide!