Keddi ajánló

Még szép számmal találtok online programokat, de elrejtettünk a listában két offline, azaz élőben is élvezhető előadást is. Nem árt odafigyelni!

Visszajelzésből erőforrás: fejlesztő értékelés megoldásfókusszal

Online, május 11., 09:30

A webinárium során a résztvevők 7 olyan gyakorlatot ismerhetnek meg, amit akár másnaptól be tudnak építeni a saját értékelési gyakorlatukba. Az eszközök a megoldásfókuszú megközelítésen alapulnak, és nagyon jól kiegészíthetik a meglévő visszajelzési folyamatot.


Bölcsész Napok 2021

Online, május 11., 10:00

Idén is megrendezik a Bölcsészettudományi Kar kulturális, négynapos mini fesztiválját, rendhagyó módon az online térben! Rengeteg ingyenes, színes, izgalmas, hasznos programmal várnak benneteket először (és remélhetőleg utoljára) az interneten!


Bevezető a klasszikus zenébe

Online, május 11., 10:00

A KMO rendszeresen ad otthon rendhagyó zenei, vagy irodalmi óráknak diákok számára. Sajnos az utóbbi időben, a pandémia miatt ezek az alkalmak elmaradtak. Ezért is örültünk az idén 60 éves fennállását ünneplő Duna Szimfonikus Zenekar koncertfelvételének. Nektek játszunk! címmel 40 perces koncert segít felkelteni a diákok és zeneszerető felnőttek érdeklődését a klasszikus zene iránt a Duna Szimfonikus Zenekar előadásában, Zelinka Tamás műsorvezetésével.


Mark Honigsbaum: Világjárványok száz esztendeje

Online, május 11., 17:00

A könyv kiválóan érzékelteti a tudomány korlátait a természettel szemben, és bemutatja, hogyan formálták a kórokozók miatti válságokat az emberek is legalább olyan mértékben, mint a mikrobák.
A könyvet Falus András, Széchenyi-díjas immunológus, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja és Kökény Mihály belgyógyász, kardiológus, volt egészségügyi miniszter mutatja be.


Replika Szabadegyetem - 4. Mire jó a szociológia és mire használják?

Online, május 11., 17:00

15 hét, 4 nagy terület, 15 interaktív előadás, vita és beszélgetés a szociológia aktuális kérdéseiről, hiánypótló jelleggel.


Buddhizmus és gazdaság – online előadás-sorozat A Tan Kapuján - Buddhista vállalkozások

Online, május 11., 18:00

Az előadássorozat áttekintést nyújt a buddhizmus és gazdaság problematikájáról, és megmutatja azokat a gazdasági modelleket, amelyek a buddhista spirituális és etikai értékeket valósítják meg buddhista és nem-buddhista kulturális környezetben.


Csalog Gábor - Parti Nagy Lajos: Létbüfé

BMC-Könyvtár/Online, május 11., 19:00

"Nagy örömömre a Költőnek utólag nemcsak tetszésére szolgált a megzenésítés, de felajánlotta jelenlétét e bemutatón. Bevezetésként felolvassa a dalok alapjául szolgáló versszakokat. Majd a dalciklus elhangzása után bónuszként még a ciklus egyéb részleteiből is csemegézhetünk előadásában."


Dalműhely Sziámival az A38 Hajón - Takács Vilkó, Pilter Lilla, Schwenk András

Online, május 11., 20:00

Május 11-én újra forognak a Dalműhely kerekei: második alkalommal Schwenk András, Pilter Lilla és Takács Vilkó lép színpadra, hogy Müller Péter Sziámival elmerüljenek zene és szöveg kapcsolatában.
Mindhárman Sziámi dalvázlatokból inspirálódtak, Schwenk András például olyannyira, hogy az összes, azaz szökőévnyi Napidalt megzenésítette már, sőt nagylemezzel is készül belőlük. Mellette érkezik a több dalhoz is kapcsolódó Pilter Lilla, kedvencét a rezidens ATMO zenekar gondolja tovább. Társszerzőként szintén mikrofont ragad Takács Vilkó énekes-dalszerző, a Ganxsta Zolee és a Kartel ismert gitárosa.


MAO Legendás Albumok - Clifford Brown Sextet: New Star On The Horizon

Online, május 11., 20:00

Clifford Brown rövid életútja ellenére óriási hatást gyakorolt kortársaira és az elkövetkező idők muzsikusaira is. Életének egy tragikus autóbaleset vetett véget 25 éves korában, de az ezt megelőző négy évben számos lemezfelvétel megörökítette Brown tehetségét. A május 11-én hallható koncerten a trombitáslegenda hattagú formációjának New Star On The Horizon című anyagát ismerheti meg a közönség.


Bettika Quintet

Online, május 11., 20:00

Jazz, magyar népdalokra építő világzene, vers-koncertek és kortárs irodalom – a Bettika Quintet szabadon játszik a műfajokkal, a versmegzenésítés és az improvizáció mezsgyéjén hozza létre saját, egyéni világát.


Jazz Csillagvizsgáló: Benji, Cseffán Dávid Ruben, Dömök Réka, Orbay Lilla, Zsombori Bíborka

Budapest Jazz Club/Online, május 11., 20:00

A Jazz Csillagvizsgáló ez alkalommal öt ragyogó, fiatal énekest fog bemutatni: Benji, Cseffán Dávid Ruben, Dömök Réka, Orbay Lilla és Zsombori Bíborka művészetében gyönyörködhet a nagyérdemű.


Édes eső

Online, május 11., 20:30

A társulat 2018-ban Tokióban, 2019-ben Busanban, 2020-ban Berlinben tartotta Batarita a premierjeit, így különleges alkalom, hogy ÉDES ESŐ - Baziliszkusz és a hullócsillag igazidentitása – című, csendre és harmóniára fokuszáló új szólója itthon a Nemzeti Táncszinházban kerül bemutatásra. Ezúttal online.


Dresch Vonós Quartet x Damokos Attila

Online, május 11., 21:00

A legendás Dresch Mihály vezette vonós quartet zenéje Damokos Attila rendezésében kel életre az Epreskertben – ez a Budapest Ritmo Online.


FILM // Tony Allen ft. Damon Albarn

Online, május 11., 20:30

Tony Allent, az autodidak a virtuóz dobost legtöbben Fela Kuti Afrobeat ritmusvilágának megalkotásáért ismerik – ez az emberbe öltött metronóm lenyűgöző zeneiséggel és kifinomult kézzel kezeli a hangszerét. Az afrobeat dobos istene karrierje csúcsán – ez a Budapest Ritmo Online!