Keddi otthonülős

Ha valami jó programra vágysz, görgess lejjebb, hátha megtalálod, amit keresel.

6. Magyar Speciális Független Filmszemle

Online, november 17., 09:00

6. Magyar Speciális Független Filmszemle a fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybetegek, valamint függetlenfilmesek és diákok Kárpát-medencei filmszemléje.

Linkek:
https://www.facebook.com/events/239216213839679/
http://eotvos10.hu/film/

 

„Boldog, szép napok?”

Online, november 17., 10:00

A magyarországi könnyűzene helyzete az átalakulás éveiben
A konferenciát a vírushelyzetre való tekintettel szigorú szabályok betartása mellett, a Budapest Music Center könyvtárában rendezzük meg. Az előadásokat, illetve a délutáni pódium-beszélgetést a Volt egyszer egy beatkorszak, valamint a Hangfoglaló Program Facebook-oldalán élőben közvetítik.

 

Ősi Örökségünk

Online, november 17., 17:00

Sok olyan értéke van a magyarságnak, amellyel világelső lehet: a népmese és népdal kincs, a magyar nyelv, néptánc, ősi jelképtár hímzéseken, szűrökön, kapukon, egyéb eszközökön, magyar hadviselés, találmányok, Szent Korona, misztikus homályba vesző történelmünk. Ezekről a dolgokról egyre kevesebbet tudunk, egyre kevesebben értik az ezek mögött megbújó értelmezéseket, üzeneteket.
A program itt követhető.


Fischer Annie-ösztöndíjas Fiatalok Koncertje

Online, november 17., 17:00

A Budapesti Fesztiválzenekar évek óta ad hagyományosan ünnepi koncerteket Budapest születésnapja alkalmából. Az idei három koncertet élő közvetítésben lehet követni az Akvárium Klubból, a BFZ és az Énbudapestem Facebook oldalain. Konferál: Mona Dániel.


Boldizsár Ildikó: Hogyan szerzett vizet a kiszáradt kút

Online, november 17., 18:00

Boldizsár Ildikó meséje a belső erőforrások megtalálásáról szól. A költői szépségű történetet Rofusz Kinga rajzai teszik teljessé. A szerzővel Dávid Anna, a Magvető igazgatója beszélget itt.

A Fal

Online, november 17., 19:00

Szürreális helyzetben találja magát egy asszony, aki kirándulni ment egy baráti párral a hegyek közt megbúvó vadászházba. Másnap reggel egyedül ébred. Amikor a társai keresésére indul, legnagyobb megdöbbenésére láthatatlan falba ütközik. A civilizációtól és az emberi kapcsolatoktól távol csapdába esve csak egy kutya, egy macska és egy tehén van körülötte.
A Budapesti Távmozi (Művész Távmozi) vetítése.


A Budapesti Fesztiválzenekar Művészeinek Koncertje

Online, november 17., 19:00, 20:00

A Budapesti Fesztiválzenekar évek óta ad hagyományosan ünnepi koncerteket Budapest születésnapja alkalmából. Az idei három koncertet élő közvetítésben lehet követni az Akvárium Klubból, a BFZ és az Énbudapestem Facebook oldalain. Konferál: Mona Dániel.

 

Philippe Herreweghe és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Online, november 17., 19:30

Bár a dirigenst leggyakrabban saját együtteseivel - a Collegium Vocale Genttel és a korhű hangszereken játszó La Chapelle Royale-lal vagy a klasszikus és romantikus repertoárra szakosodott Orchestre des Champs-Élysées-vel - láthatja-hallhatja fellépni a közönség, most a Nemzeti Filharmonikusok vendégkarmestereként nyűgözi majd le a képernyők előtt helyet foglaló publikumot lényegre törő értelmezéseivel.

Az előadás megtekinthető a Müpa honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.