Keddi szórakoztató

Május 19-én majdnem tizenkilenc programmal jövünk. Dőlj hátra, és élvezd, amíg még megteheted!

OUT OF THE BOX: Ránk zárul a világ és csak a Balatonon nyaralunk? - Mi lesz a turizmussal?

május 19., 14:00

A beszélgetés témája: Hogyan élték túl a szállodák és a turisztikai célpontok, hogy egyik pillanatról a másikra minden ország bezárult? Most, hogy elindult a lazítás, lehet egyáltalán külföldi vendégekre számítani, vagy csak a belföldi turizmusra lehet építeni? Mekkora visszaeséssel számolnak idénre? Elég, ha lecseng a járvány, vagy vissza kell valahogy szerezni a bizalmat itthon és külföldön? Hungaroring és Sziget Fesztivál nélkül is van élet?

FessNeki - Online - My dogs

május 19., 16:00

A FessNeki következő, online festése elsősorban a gyerekeknek szól, de a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne egy kis időre kikapcsolni és alkotással tölteni a délutánt. Klikk ide!

Grecsó Krisztián: Vera – Libri irodalmi díj 2020

május 19., 16:00

Május 13-án egy különleges, online díjátadó keretében hozták nyilvánosságra a Libri irodalmi díj nyerteseinek nevét. A Libri irodalmi díjat az ötfős szakmai zsűri, a Libri irodalmi közönségdíjat pedig több mint 30 000 olvasói szavazat alapján adtuk át. A Libri irodalmi közönségdíjat Grecsó Krisztán Vera című regénye kapta. Itt csatlakozz a programhoz!

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 19., 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

TISZApART Mozi Filmklub - Búcsú

május 19., 18:00

Online filmnézésre invitálunk mindenkit akinek már legalább annyira hiányzik a mozizás mint nekünk. május 19-én kedden este a szokásos időpontban 18 órakor nézhetitek meg online a Búcsú című filmet ami szerepelt egyébként a TiszaPart Mozi filmklubjának műsorán.

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Unorthodox - A haszid zsidó közösségről szakértőkkel

május 19., 18:00

A beszélgetést a Netflixen márciusban bemutatott Unorthodox című sorozat ihlette, amely Deborah Feldman Unortodox - A másik út - Hogyan fordítottam hátat a haszid közösségnek című regényén alapul. A történeten keresztül bemutatott williamsburgi központú haszid zsidóság sokak számára mindeddig ismeretlen közösség volt.

Kecskeméti Katona József Színház: Csoportterápia

május 19., 19:00

Mindannyian segítségre szorulunk. Ki- ki a maga módján keres megoldást a hétköznapjait megkeserítő problémákra. Közülünk páran úgy döntöttek, csoportterápiába fojtják bánatukat, mert egyedül nem megy. Csábító lehetőség a mieinkkel hasonló sérüléseket elszenvedettek társaságában megvitatni gondjainkat - egy hozzáértő vezetésével.
Közvetítés itt.

Bartók Kamaraszínház: Virtuális Színház - A Pál utcai fiúk

május 19., 19:00

A darab létrejöttében közreműködött Kalácska Gábor díszlet- és jelmeztervező, kiváló dunaújvárosi képzőművész, Balogh Zoltán zeneszerző, Tóth Boglárka színpadi mozgásért felelős munkatárs, aki a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház társulati tagja is. Az ő összehangolt munkájuknak köszönhetően egy remek két felvonásos darabot láthat a nagyérdemű.
Közvetítés

Pannon Várszínház: Tartuffe

május 19., 19:00

"Nevessünk" sorozatuk második részeként fogadják szeretettel a Tartuffe című előadásukat.
A felvétel megtekinthető: május 19-én 19.00 órától másnap este 19.00-ig a Pannon Várszínház YouTube csatornáján

NTSz On - Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Tündérmese

május 19., 19:00

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes – nagysikerű Csipkerózsika című táncjátéka után – most ismét a mesék birodalmában kalandozik veletek, ahol megismerkedhettek a népi kultúra legszebb gyöngyszemeivel, sok-sok tánccal, zenével és énekkel. Klikk ide!

Szómágia - Ősi tudás kódjai a magyar költészetben - online önálló est

május 19., 19:00

Nézzük meg, milyen ősi tudás van kódolva minden egyes versünkben.
Nézzük végig a jelképeket, kódokat, melyek ott feszülnek minden szóban, amit kimondunk.
Ide kattints!

Karanténestek 47. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 19., 18:45

A mai estén lesznek táncok, szvitek és variációk. Hallgassátok a Budapesti Fesztiválzenekar zenészeinek kamarakoncertjét. Ide kattints a koncertért.

 

Macarena Latin Party - DJ Chriss Wolf

május 19., 20:00

"HAMAROSAN" video party sorozat a Lupa Facebook oldalán.

Tekerem Szerelem bringaműhely - Gumicsere

május 19., 20:00

A TEX fantázianévre hallgató bringaszerelő tanfolyamot sajnos egy időre fel kellett függeszteni, de RideKálmán nem hagyja cserben a defektet kapott sporttársakat! Május 19-én, kedden 20.00 órakor, egy online előadás formájában ismerteti a gumicsere menetét, miközben sok hasznos, gyakorlati infót is megoszt az egybegyűltekkel itt.

PIM az A38 Hajón - Kortársak zenei kísérettel: Tolvaj Zoltán

május 19., 20:00

Tolvaj Zoltán érkezik az A38 Hajó fedélzetére Horváth László Imre vendégeként, válogatott verseiből olvas fel részleteket, valamint bepillantást enged készülő novellájába. A beszélgetést május 19-én este 8 órakor streamelik

Chloe Foy [UK] Garden Wonder koncert

május 19., 21:00

A budapesti székhelyű Garden Wonder koncertsorozat keddi vendége a brit Chloe Foy.
Hallgassátok szeretettel!