Keddi ügyek

Ez a kedd a gyerekekkel kezdődik, majd lesz minden, ahogy szokott: zene, irodalom, film, színház. Kellemes időtöltést, szép keddet!

Kaláka kicsiknek

Marczibányi Téri Művelődési Központ, október 12., 10:00

A legkisebbeknek szóló Kaláka koncertekre azokat a 1,5-4 éves gyermekeket várják szüleikkel, akiknek a mamájuk és a papájuk egykoron a Kaláka dalain nőtt fel. A koncert után kreatív kézműves foglalkozás várja a kicsiket, ahol szüleikkel együtt alkothatnak.


A bagoly, aki félt a sötétben

Kolibri Fészek, október 12., 10:30

A gyermeki borzongás teljesen természetes dolog. A félelem mint sok más pozitív és negatív érzelem, egyszerűen az élethez tartozik. Tehát nem probléma, ha a gyerekek időnként bizonytalanok, bátortalanok, esetenként saját maguknak kreálnak félelmetes lényeket, legyőzendő akadályokat.


Búgócsiga zenés foglalkozás

Petőfi Irodalmi Múzeum (Lotz terem), október 12., 16:30

Havonta egyszer, keddenként 16:30 órától részt vehettek a Búgócsiga nevű zenés foglalkozáson, ahol kamaramuzsikát hallhatnak a legkisebbek és ölbeli játékokat tanulhatnak szüleikkel együtt.


Szeretethang koncert

Petőfi Irodalmi Múzeum (Lotz terem), október 12., 18:00

A várandósság 20. hetére kialakul a magzat hallása, így az első közös zenei élményeket már magzatként átéljük. Az édesanya nemcsak a testi, hanem a lelki táplálékot is biztosítja gyermeke számára, hiszen a zene segít befelé figyelni, elcsendesülni, és felvenni a kapcsolatot a babával.


Japán művészet a gyakorlatban

Online/Tan Kapuja Buddhista Főiskola, október 12., 18:00

A Tan Kapuja Zen Akadémia online művészeti kurzusán az érdeklődők négy héten át kedd esténként a japán művészetekkel ismerkedhetnek meg. A foglalkozások az elméleti ismeretek mellett gyakorlati bevezetést is nyújtanak a japán művészet különféle területeibe (képző-, kert-, harcművészet, zene, irodalom).


Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós

KMO Művelődési Központ, október 12., 18:00

A szerző saját élettapasztalatait és a tudományt - a kultúrtörténetet, a pszichológiát, sőt az atomfizikát - segítségül hívva szellemes és tanulságos elmélkedésre invitál.


A művészet templomai: Klimt és Schiele: Amor és Psyche - A szecesszió születése

Art+ Cinema, október 12., 18:00

A Pannonia Entertainment művészeti ismeretterjesztő filmeket felvonultató sorozata, A művészet templomai legjobb darabjait láthatjuk szeptember végétől egészen november közepéig az Art+ Cinemában.


MOZI - Valakik, valahol

Francia Intézet, október 12., 18:00

Rémy és Mélanie mindketten harmincévesek, ugyanabban a kerületben élnek Párizsban. Melanie több sikertelen próbálkozáson van túl a társkereső oldalakon, Rémy is azért küzd, hogy végre összejöjjön valakivel. Mindketten a nagyvárosi magány áldozatai, pedig az internet korában a találkozásoknak egyre könnyebbnek kellene lenniük.


GRAPHÓ Kortárs Magyar Irodalmi Filmklub - Igor Buharov, Ivan Buharov: Az itt élő lelkek nagy része

Magvető Café, október 12., 18:30

2021. szeptember 28-án GRAPHÓ Kortárs Magyar Irodalmi Filmklub néven új vetítéssorozat indult a Magvető Caféban. Csobánka Zsuzsa Emese író-meseterapeuta és Teszler Tamás szerkesztő – filmes szakember egy olyan programsorozatot álmodott meg a Magvető Caféval és a Soldivision alternatív filmterjesztővel együttműködve, melynek célja, hogy a kortárs magyar irodalom és a magyar film jeles alkotói, illetve alkotásai termékeny párbeszédbe lépjenek egymással.


12 dühös ember

Klebelsberg Kultúrkúria, október 12., 19:00

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?


Szerelmek városa

Vígszínház, október 12., 19:00

Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet középpontjában Garance, a gyönyörű színésznő áll, és négy férfi, akik mind szeretik: egy pantomimművész, egy színész, egy bűnöző és egy arisztokrata.


Lövések a Broadwayn

Thália Színház, október 12., 19:00

A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A bölcs producer nagyvonalú szponzort talált a maffiafőnök személyében, aki a sztriptíztáncos barátnőjéből akar sztárt csinálni.


Thomas Hampson és az Orchester Wiener Akademie

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), október 12., 19:30

1886 nyarán az idős Liszt utolsó munkája egy korai dalának (Die Vätergruf) zenekari hangszerelése volt. A Liszt-dalok egyik legihletettebb tolmácsolójaként is ismert világhírű énekes, Thomas Hampson, valamint az Orchester Wiener Akademie koncertjén számos ritkaság mellett ez a különlegesség is felhangzik.


Kortárs szerzők az A38 Hajón - Bartis Attila

A38 Hajó, október 12., 20:00

Bartis Attila íróként és fotográfusként is történeteket mesél – október 12-én Horváth László Imrével beszélget alkotói folyamatokról és munkáiról. Az est során közreműködik az ATMO zenekar és Dj Lee n’gum.


Emmet Cohen Trio

Budapest Jazz Club, október 12., 20:00

Hosszú várakozást követően először lép fel Magyarországon a rendkívül sokrétű zongorista és zeneszerző, Emmet Cohen triója. A már háromévesen csodagyerekként számon tartott művész minden hangot teljes odaadással megszólaltatva egyedi hangvétellel és utánozhatatlan átéléssel játszik hangszerén.