Keddi válogatás

Itt olvashatjátok szokásos napi válogatásunkat. Remélhetőleg mindenki talál benne szerethetőt.

Gengszter nagyi

Online, április 13., 08:00

Az előadás érzékenyen, rengeteg humorral szól nagymama és unokája különös barátságáról, és arról, hogy bár 11 és 78 évesnek lenni sem könnyű, sosem késő elkezdeni játszani.


Mozgató online duplaóra: Az ember tragédiája

Online, április 13., 19:00

Az ember tragédiája - interaktív foglalkozás középiskolás osztályoknak. - Teremtő és teremtett lény viszonya, a szabad akarat és az eleve elrendelés témája nem csupán Az ember tragédiájának egyik alapkérdése, de a bábművészet legfőbb gondolati alapvetése is. 


Így írtak az ókori egyiptomiak - Online tárlatvezetés

Online, április 13., 14:30

Az egyórás online vezetés során az érdeklődők az Egyiptomi Gyűjtemény műtárgyain keresztül ismerik meg az egyiptomi írás történetét, használatát és szerepét.


On-line előadás Szabó Gábor filmoperatőrrel - Profi videózás kedvező áron!

Online, április 13., 15:30

Itt a lehetőség, hogy a filmkészítés ismert és elismert szakértőjétől szerezz friss tudást, tippeket.
Részletek


Magyarország története a 19. században

Online, április 13., 17:00

Hogyan alakult a Magyar királyság sorsa a nemzetállamok születésének tavaszán?
Ismerje meg a reformkor nagyjait, a márciusi ifjakat, kövesse végig kiegyezésüket a hatalommal, és fedezzék fel a dualizmus mindennapjait a Magyar Nemzeti Múzeummal!


Replika Szabadegyetem - 3. Bourdieu pro és kontra

Online, április 13., 17:00

15 hét, 4 nagy terület, 15 interaktív előadás, vita és beszélgetés a szociológia aktuális kérdéseiről, hiánypótló jelleggel.


Az észrevehetetlen ábrázolása - Képregény kerekasztal

Online, április 13., 18:00

A kerekasztal-beszélgetésen a francia-libanoni Zeina Abirached, a belga Mathieu Burniat és a magyar Futaki Attila vitatják meg a képregényeket és illusztrációkat, és a művészeti ág néha igazságtalanul alábecsült gazdagságával ismertetik meg a résztvevőket.

 

Hatker hatkor – helytörténeti klub és séták

Online, április 13., 18:00

Idén is folytatódnak Maczó Balázs várostörténész, klubvezető vetített képes előadásai. Hogy ebből mennyi lesz az online térben, hányszor sikerül személyesen találkozni? Nem tudni. Remélhetőleg minél hamarabb eljön az idő, amikor a hónap második keddjén, este hatkor el tudtok jönni a kamaraterembe.


Kolibri MobilMesék

Online, április 13., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


USA nemzeti parkok és egy szupervulkán - Herpai Imre előadása

Online, április 13., 18:30

Herpai Imre fotós, földrajztanár sokszor vezetett már csoportot végig az USA nemzeti parkjain - egyórás előadásában mesél arról, milyen az élet egy szupervulkánon és gyönyörű fotókat mutat a vadnyugat nemzeti parkjairól.


Egyasszony

Online, április 13., 19:00

Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.


Vadászfeleselő Vitaest-Kinek kár a vadkár?

Online, április 13., 19:00

Itt az április, mely a bakvadászat mellett a kukoricavetés kezdete is. Elkezdődik a vadkárelhárítás, mely a vadászatra jogosultak egyik legnagyobb terhe.  Az előadás megpróbál utánajárni, hogy az ágazati szereplők hogyan is látják a témát. 


Kassák Lajos: Séta a perifériákon - Árnyjátékok az A38 Hajón

Online, április 13., 20:00

Az A38 Hajó Kassák-estjén együtt csavargunk a magyar avantgárd központi figurájával éjszaka a külvárosokban és gyalogszerrel Európa országútjain. Sztrájkoló munkások ezreivel bezúdulunk a körutakhoz, és felszedjük az utcakövet. Hajón rejtőzve menekülünk a Dunán, hogy majd évtizedekkel később pecabottal a kezünkben órákig nézzük a mindig mozgásban lévő folyót.


Mire képesek a halott hadifoglyok

Online, április 13., 20:00

Április 13-án, a katyńi vérengzés áldozatainak emléknapja alkalmából a „Mire képesek a halott hadifoglyok” című lengyel dokumentumfilm kerül bemutatásra a budapesti Lengyel Intézet YouTube csatornáján.


#Mindszenty - A Kodály Zoltán Kórusiskola hangversenye az Életkapuk című kiállításon

Online, április 13., 20:00

#Mindszenty Életkapuk címmel nyílt 2020 novemberében interaktív, fiataloknak szóló kiállítás a Párbeszéd Házában, amely Mindszenty József bíboros különleges életútját mutatja be Életkapukon keresztül. Ebben a térben adott egyedülálló koncertet a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola kórusa 2021 februárjában, amiről koncertvideó is készült.


Fülbevaló #18 - Dr. Panda - DJ set

Online, április 13., 21:00

Jeremiás István civilben fogorvos, mellette leginkább house- és disco DJ, de nem áll távol tőle az underground, elvontabb zenei világ sem. Az e-Trafó zenei sorozatában az utóbbiba ad betekintést.
Vizuál: Vj Mimikri