KeddON kedden

"Elmúlt már a vad tél, hahó, tilalaj, kivirul a táj, párát hajtó szellő, könnyen szállj!" S miközben a szellő könnyen száll, és egyre tovább van világos, mi egyre csak ajánljuk nektek a legjobb programokat.

Te vagy a brand - Frappáns szövegírás - online workshopTürk Péter: Egyszerre több látszik

Online, március 2., 10:00

Mi kell ahhoz, hogy egy cikk vagy poszt taroljon? Hogyan találj ütős témákat, amelyek valóban érdeklik az embereket? Hogyan dobj rá egy lapáttal az írásaidra ütős vizualitással? Megtudhatod itt!


Elek Ágnes: fennTARThatÓ - Megnyitó

Online, március 2., 17:00

A járványhelyzethez igazodva a hagyományoktól eltérő módon, a megnyitóra előzetes bejelentkezés alapján várják az érdeklődőket március 2-án 17 és 19 óra között. A megnyitóbeszéd 17 órakor hangzik el, majd ezt követően további 4 idősávban regisztrálva 8-8 fő tekintheti meg a kiállítást az alkotó tárlatvezetésével a FISE Galériában.


Replika Szabadegyetem - 2. Globális (populáris) kultúra és társadalmi változás

Online, március 2., 17:00

15 hét, 4 nagy terület, 15 interaktív előadás, vita és beszélgetés a szociológia aktuális kérdéseiről, hiánypótló jelleggel.


A kínai asztrológia alapvető fogalmainak eredete

Online, március 2., 17:00

Nemrég léptünk át a patkány évéből az ökör évébe. Ez alkalomból közelebbről megismerhetitek az ősi kínai asztronómia és asztrológia rendszerét, kialakulását, az ókorban és a későbbi időszakokban betöltött szerepét.


Jazz elvitelre - Fröccs trió

Online, március 2., 18:00

A Fröccs trió vidám jazz muzsikájának különleges ízét a helikonon megszólaló basszus adja, az alap a remek szaxofon-fuvola szóló és hozzá a remek dobolás!


Kolibri MobilMesék

Online, március 2., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Házasságszédelgő

Online, március 2., 18:30

A Házasságszédelgő című egyfelvonásosban egy olyan fiatalember áll a bíróság előtt, akiért az őt vádló hölgyek mindegyike rajong. A szemei, a homloka, a bajusza és a neve rabul ejtették őket. De vajon kit szeret Sáfrány Szigfrid, ez a sokoldalú, sármos művész? Mire a nem mindennapi tárgyalás véget ér, a tapasztalt és a bölcs bírónak hála, erre is fény derül.


Majoros Sándor: Régimódi vásárlás

Online, március 2., 19:00

Fanyarul tréfás történet arról, hogy igazából a nyugdíjasok jöttek ki jól a járványból, mert mivel mindenki őket védte, ezért meggazdagodtak, és immár lazacot ebédelnek. De a régi beidegződések nem változtak: továbbra sem hajlandók neten vásárolni, és ez sokaknak nem tetszik. Itt.


Sikeresen leszállt a Perseverance a Marson!

Online, március 2., 19:00

Kereszturi Ákos (Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont) előadása a Kulin György Csillagászati Szabadegyetem 2021 sorozatában.


Kodály Filharmonikusok Debrecen, vez.: Kollár Imre, km.: Bodor János (hegedű)

Online, március 2., 19:30

A Kodály Filharmonikusok Debrecen online, élőben közvetített hangversenye a debreceni Kodály Központból. Vezényel Kollár Imre, hegedűn játszik Bodor János.


Müpa Home LIVE – Andrej Korobejnyikov és a Concerto Budapest

Online, március 2., 19:30

Az aranyoshomlokú levélmadártól és a hindu ritmusképletektől Bécsig vezeti majd a közönséget ez a koncert, amelynek középső darabja az alkalmasint legnépszerűbb Prokofjev-zongoraversenyt ígéri. A virtuóz szólista a maga nemében legalább annyira egzotikusnak és különlegesnek számít, mint az este nyitányaként felhangzó Messiaen-kompozíció madarai.


FAB Ensemble - Kelemen, Kokas, Horti, Langer, Rysanov, Balog, Fejérvári, Joó

Online, március 2., 19:30

A FAB Ensemble ötödik koncertjének első számaként Maurice Ravel hegedű–cselló duója hangzik el Kokas Katalin és Dóra előadásában. A kompozíció, amelyet Debussy emlékére komponált Ravel 1920 és 1922 között, az életmű egyik legizgalmasabb darabja: „A zenét egészen a csontjáig lehántottam” – írta róla a zeneszerző, s valóban, egyetlen felesleges hang nincs benne.


Örökké fogd a kezem!

Online,március 2., 20:00

Carol Rocamora a New York-i művészeti egyetem tanára, Csehov több írását ültette át angol nyelvre. Csehov és felesége levelezésének nyomán írt művének ősbemutatója 2001-ben volt a londoni Almeida Theatre-ben, azóta számos nyelven aratott sikert. Most itt látható.


Beatz x Poe's az A38 Hajón: Kemény Zsófi, Mészáros Péter, Bárány Bence

Online, március 2., 20:00

Erős felhozatallal köszönti a tavaszt a Beatz x Poe’s az A38 Hajón programsorozat, március másodikán Kemény Zsófi, Bárány Bence és Mészáros Péter slammerek érkeznek a fedélzetre.


Voice & Guitar - Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo

Online, március 2., 20:00

Micheller Myrtill és Pintér Tibor több mint tíz éve sikeres duója havi rendszerességgel lép fel a BJC-ben. Műsorukat elsősorban jazz standardek, örökzöldek és popdalok jazzes feldolgozásai alkotják.


SzínArany

Online, március 2., 20:00

200 éve született Arany János. Az évforduló alkalmából készített előadás a költő balladáira épül. Élete során közel harminc verset írt ebben a műfajban, mi tizenkettőt választottunk ki erre az alkalomra: nagykőrösit és késeit, ismertebbeket és alig ismerteket egyaránt.


Megidézett Kárpátalja

Online, március 2., 20:30

A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ruszinok, románok, cigányok, zsidók, sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját.