Keddre virradóra!

Ha törik, ha szakad, illetve, ha tényleg esik a hó, mi akkor is összeszedjük a legjobb programokat, amiket a fűtött szobából meg lehet nézni.

Kemény György: Fészek '68

Vintage Galéria/Online, január 26-február 29-ig

Laokoón, Jeanne d’Arc, Oppenheimer, Robert Kennedy és Twiggy találkozására 1968-ban, Budapesten került sor, Kemény György Fészek Művészklubban rendezett kiállításán. A Vintage Galéria kiállítása ebből az anyagból mutat be válogatást. A kiállítás online is megtekinthető.


Pesti Magyar Színház: Tom Sawyer kalandjai (előadás csoportok részére)

Online, január 26., 08:00

Mark Twain klasszikusának számtalan feldolgozása létezik, de ilyen még nem. A már nagymama Becky Thatcher mesél napjainkban szerelmes unokájának azokról az időkről, amikor kislányként meglátta a csibész Tom Sawyert és menthetetlenül beleszeretett.


Frappáns szövegírás - online workshop

Online, január 26., 10:00

Mi kell ahhoz, hogy egy cikk vagy poszt taroljon? Hogyan találj ütős témákat, amelyek valóban érdeklik az embereket? Hogyan dobj rá egy lapáttal az írásaidra ütős vizualitással? Itt megtanulhatod!


On-line Bábos Mesekuckó Eszterrel

Online, január 26., 10:30., 17:30

Bábos Mesekuckó, az értékes együttlét. Ha csak egy mesét néz gyermeked egy nap, legyen az a bábos mesekuckó. Asztali bábjáték keretében elevenednek meg a sok dallal, mondókával fűszerezett mesék, mely után közös zenélés, dalolás következik.


Jazz elvitelre - Oláh Kálmán Duó

Online, január 26., 18:00

Oláh Kálmán "a világ kortárs zenei életének egyik legeredetibb alkotója és legkitűnőbb előadóművésze" ez úttal házhoz megy.


Illés Klára: Megtartó erő / Online könyvbemutató

Online, január 26., 18:00

A Megtartó erő egy magyar-sváb iparoscsalád életét rekonstruálja. Illés Klára idős szüleivel készült izgalmas életútinterjúit dokumentumok, levelek, naplóbejegyzések és visszaemlékezések egészítik ki. A Tények és Tanúk sorozat új kötetéről Illés Klárával és Závada Pállal Turi Tímea beszélget a Líra Könyv facebook oldalán.


Kolibri MobilMesék

Online, január 26., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Szolnoki Szigligeti Színház: Nyitott ablak

Online, január 26., 18:30

Az online előadáson egy pompás ételeket főző, pótolhatatlan és a véletlenek különös összejátszása folytán áldott állapotba került szakácsnő életébe és a boldog békeidőkbe nyerhetünk bepillantást a nyitott ablakon keresztül.


Várkert Stream: ENEMVÉ 3.4

Online, január 26., 19:00

Januárban a versek, dalok álcákról, kendőzött arcokról szólnak. Maszkok mögé bújtatott mosolyokról, vigyorokról, bánatról, jelmezebe burkolózó lelkekről. Igazi telet-havat űző líra, irodalmi maszkabál várja a közönséget, ezúttal még az online térben.


Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, január 26., 19:00

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.


Versek varázsa, szavak szépsége – online hangverseny

Online, január 26., 19:30

A Kodály Kórus Debrecen koncertfilmjében két olyan műfaj találkozását mutatja be, melyek együttes erővel repítenek bennünket a vágyak, az ösztönök és a szertartások világába.


2020. évi Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjasok koncertje

Online, január 26., 20:00

A Lakatos Ablakos Dezső Jazz Előadóművészeti Ösztöndíj célja, hogy segítse a 30 év alatti jazz előadóművészek pályakezdését, művészi fejlődését. Az ösztöndíjat évente három fiatal tehetségnek ítéli oda az öt főből álló szakértői kuratórium. A dijazottak, Ifj. Oláh Kálmán, Szabó Dániel Ferenc, Varga Balázs koncertjét itt tudjátok meghallgatni.


Save The Vinyl - Dj GYöReMiX!

Online, január 26., 20:00

A “Save The Vinyl DJs” sorozat célja, hogy felületet biztosítson, illetve támogassa a klubok nélkül maradt “bakelites” lemezlovasokat.


Deck: Csornyij Dávid, L. Takács Bálint, Twentees / PIM az A38 Hajón

Online, január 26., 20:00

Klisémentes gitárpoppal és elsőkötetes szerzőkkel köszönti az évet a Deck-széria. Bemutatkozik Csornyij Dávid és L. Takács Bálint, valamint a decemberben új EP-vel jelentkező twentees lép színpadra. Az online est az A38 Youtube-csatornáján követhető.


Táncszínház ON - Kovács Gerzson Péter - TranzDanz: Csárdás a zivatarban

Online, január 26., 20:30

Az együttes életében már több duó született, amelyek a két nem viszonyának különböző aspektusait vizsgálták az egymásrautaltságtól a kiszolgáltatottságig, az alá-fölé rendeltségtől az egymást kiegészítő harmóniáig, a szerelemtől a közönyig, az elérhetetlen vágyakozástól a beteljesültség csömöréig.
A Csárdás a zivatarban mindezek szintézise, az egymást taszító és vonzó, egymás nélkül nem létező pólusok paradoxona.


Fülbevaló #07 - Mákó Rozi: NEST x AV Composers - live set

Online, január 26., 21:00

A NEST kirándulás egy végtelen térbe, emlékeink és születésünk vidékeire. Ősi (idő)zónákba, ahol az ismeretlenbe vetett bizalom az emberi kíváncsiság természetes működtetője volt. Mákó Rozi legújabb audiovizuális projektje egy hangfoszlányokon és fényfragmentumokon keresztül vezető mentális és érzelmi utazás, melyben LED-fénycsövek által kap testet a folyamatosan lüktető zene és a fény.