Kedvencét köszöntötte 75. születésnapján a társulat és a közönség

Boldog születésnapot! címmel egy felvonással megtoldotta a társulat a Macskajáték november 20-ai díszelőadását, hogy a közönséggel együtt itthon köszönthesse a 75 éves Felkai Esztert.

A Jászai-díjas színművész, a Békéscsabai Jókai Színház örökös tagja majdnem fél évszázadot szolgált Thália templomában, és 2008-as önkéntes visszavonulása után tavaly ősszel tért haza, hogy eljátssza Örkény István csodálatos darabjában Orbán Béláné szerepét. Pontosabban önmagát; mert Felkai tényleg Felkait játssza, saját egyéniségét, temperamentumát hozza a színpadra.

Megtalálta több szerep a világirodalom legszebbjeiből, és a siker alighanem hasznos erőforrásként táplálta. „Engem a közönség szeretete tart életben, jó kondiban” - hangsúlyozta nyilatkozataiban. 65 évesen azért búcsúzott el a színháztól, hogy helyét átadja a fiataloknak. Sok rossz példa volt előtte, ami figyelmeztette, és nem akart a közönség szeme láttára megöregedni. Azért teljesen nem tudott elszakadni Békéscsabától. Az itteni családias légkört és a közönség szeretetét többre tartja bármilyen kitüntetésnél. A családja és a teátrum által alapított Gálfy-gyűrű díj a szívügye, a távolság nem akadály, minden előadást eljön megnézni.