Képregényt milliókért!

3.2 millió dollárért kelt el a legelső Superman képregény egy példánya! Nem a megfilmesítési jogokért fizetett valaki ennyit, hanem egyetlen, igaz, nagyon jó állapotban lévő példányért, és nem valami patinás aukciósházban, hanem az Ebayen!

Az Action Comics No. 1 volt az a képregény, amelyben a világ megismerhette Superman karakterét, és ennek egy tökéletes állapotban lévő példányát árverezték el a napokban 3.2 millió dollárért a népszerű online árverési portálon. A Jerry Siegel és Joe Shuster szerzőpáros által írt-rajzolt füzet 1938 júniusában jelent meg, benne a jól nevelt riporterrel, Clark Kenttel és annak szuperhős alteregójával, illetve Lois Lane-nel. Az aukciót augusztus 14-én hirdették meg, és összesen 48-an licitáltak a képregényre, a nyitóösszeg 1 millió dollár volt, az eladó pedig jó nevű gyűjtő Darren Adams volt, aki a füzetet „a képregények Mona Lisájának” nevezte.

A befolyt bevétel egy részét a gerincvelő sérülések gyógyítását segítő Christopher & Dana Reeve Alapítvány kapja meg, amelyet a legelső és legismertebb filmes Supermanről és annak özvegyéről neveztek el, akik maguk is komoly összeggel járultak hozzá a kutatásokhoz. Állítólag összesen 50 darab hasonló állapotú füzet létezik az elsőkiadású Superman képregényből, és az egyik büszke tulajdonosa nem más, mint a közismert képregény őrült Nicolas Cage, aki csekély 2.16 millió dollárért tett szert a saját példányára.