Kerekeken guruló városokról forgat steampunk fantasy-t Peter Jackson haverja

A gyalázatos Hobbit-trilógia óta nem nagyon hallottunk Peter Jackson felől, most azonban bejelentette, hogy filmre viszi Peter Reeves Mortal Engines című regényét.

Jackson már hat éve szeretne filmet forgatni Philip Reeves posztapokaliptikus ifjúsági regényciklusából, amiben a háborúk és földrengések sújtotta világot kerekeken gördülő városszörnyek járják, hogy bekebelezzék az eléjük kerülő, kisebb településeket és kisajtolják a Föld kevéske megmaradt erőforrásait. A sorozat első kötete, Ragadozó városok címmel itthon is megjelent, de a folytatásait sajnos már nem adták ki.

A forgatókönyvet Jackson és jól bevált kis csapata (a felesége, Fran Walsh és Philippa Boyens) írja, viszont nem ő rendezi, hanem közeli munkatársa, Christian Rivers, akivel csaknem 25 éve dolgozik együtt. Riversnek ez lesz a rendezői debütálása, eddig többnyire trükkmesterként és látványtervezőként tevékenykedett. Részt vett a Gyűrűk ura- és a Hobbit-trilógiában, a King Kong vizuális effektusaiért pedig Oscar-díjat is nyert.

Egyelőre még semmi egyebet nem lehet tudni a készülő filmről, a bemutató időpontja is ismeretlen, de valódi felüdülés lesz az érthetetlenül sikeres, rossz regényekből készült disztópiák (Éhezők viadala, Beavatott- és Útvesztő-trilógia) után egy tökös, pöfögő-szuszogó, gépzsírtól mocskos vasmonstrumoktól hemzsegő steampunk apokalipszist látni. (Via Deadline)